Uutiset

Autot

Uusi autonavain kadonneen tilalle tunnissa – Autonavaimet lupaa vaivattoman palvelun

Autonavaimet on Suomen ainoa autonavaimiin keskittynyt yritys, joka korjaa ja valmistaa avaimet jopa alle tunnissa. Aikaisemmin uuden autonavaimen saaminen on ollut hidas ja kallis prosessi.

Helsinkiläinen Autonavaimet tekee ja korjaa autonavaimet kaikkiin automerkkeihin nopeasti ja huomattavasti edullisemmin kuin merkkiliikkeen kautta tilatessa. Uuden vara-avaimen valmistus kestää noin tunnin, korjaaminen puolisen tuntia.

Autonavaimen katoaminen tai rikkoutuminen on perinteisesti tarkoittanut kallista ja pitkää prosessia. Autonavainten tekniikka on kuitenkin kehittynyt viime vuosina roimasti. Periaatteessa kuka tahansa pystyy tekemään autonavaimia opettelemalla oikean tekniikan. Tarvittavat lisenssit hankitaan laitteisiin ja työvälineisiin, joilla uusia avaimia tehdään. Myös Autonavaimet perustanut ekonomitaustainen Henrik Harberg on itse hankkinut osaamisensa Euroopasta ja kouluttanut itse kaikki yrityksen työntekijät.

”Markkina on muuttunut täysin, mutta tällä alalla tarvittavaa osaamista ei Suomessa juurikaan ole. Olemme ainoa yritys, joka on keskittynyt ainoastaan autonavainten tekoon ja siten meillä on laajin tarjonta, paras asiantuntemus ja edullisimmat hinnat”, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Harberg.

Asiakkaina on niin yksityisautoilijoita kuin autoliikkeitä, jotka haluavat joko teettää vara-avaimia, tilata kokonaan uudet avaimet kadonneiden tilalle tai korjauttaa rikkinäisiä avaimia. Autonavainten tekemisen ja korjaamisen lisäksi yritys myy avainten valmistamiseen tarvittavia työvälineitä muille yrityksille. Vakuutusyhtiöt suhtautuvat Autonavainten työhön myönteisesti ja hyväksyvät avaintyöt.  

Autonavaimet on perustettu vuonna 2014. Tällä hetkellä yrityksessä on Harbergin lisäksi kolme työntekijää. Yritys toimii Helsingin Herttoniemessä.

Lue seuraavaksi