Uutiset

Autot

Uuden Fiat Ducaton hinnat ja varustelu julkaistu

Viime vuoden Euroopan myydyin pakettiauto Fiat Ducato on saanut uudelle mallilleen hinnat Suomessa. Samalla on vahvistettu myös uuden Ducato-malliston varustetasojen sisältö.

Uuden Ducato-malliston hinnat alkavat 31 990 eurosta (varustetaso: Base). Malliston CO2-arvot ovat pudonneet edelliseen malliin verrattuna jopa 10 %. Myös uuteen Ducato-mallistoon kuuluu sille tyypillisesti erittäin kattava valikoima malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Alkuvaiheessa mallistossa on pakettiautoja 8 m³-17 m³ -kokoluokissa ja myöhemmin mallisto täydentyy alusta- ja henkilökuljetusversioilla.

Uusi Ducato on saatavana neljällä eri varustetasolla (Base, Base PLUS, Pro ja First Edition). Alkaen-malli Basen perusvarustelu pitää sisällään esimerkiksi manuaalisen ilmastoinnin, keskuslukituksen kauko-ohjauksella, polttoainetoimisen lisälämmittimen ajastimella, sähkötoimiset lasinnostimet, sähkötoimiset ja lämmitettävät ulkopeilit, monitoimiohjauspyörän, audiojärjestelmän 5″ kosketus-näytöllä, bluetoothin, perävaunun vakautusjärjestelmän, sivutuuliavustimen, ajonopeuden mukaan säätyvän sähköisen ohjaustehostimen sekä vakionopeudensäätimen. Base PLUS varustetaso tuo Base-perusvarustelun lisäksi myös vetokoukun ja peruutustutkan.

Ennakkoarvioissa suosituin PRO-varustelu sisältää Base PLUS -varustelun lisäksi esimerkiksi peruutuskameran, lämmitettävän tuulilasin ja LED-päiväajovalot. Kattavin varustetaso First Edition varustelu sisältää vastaavasti PRO-varustelun lisäksi esimerkiksi automaattisen hätäjarrutuksen jalankulkijan tunnistuksella, sadetunnistimen, ajovalojen hämärätunnistimen, katvealueen valvonvan, risteävän liikenteen varoituksen peruuttaessa, sähkötoimisesti taittuvat sivupeilit, audiojärjestelmän 7″ kosketusnäytöllä, Apple Carplay/Android Auto -älypuhelinintegroinnin sekä matkapuhelimen langattoman latauksen.

Uudet moottorit ja vaihteistot

Uusi Ducato on saatavana uudistuneella, Euro6D Final -päästönormit täyttävällä Multijet3-dieselmoottorilla neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv). Uudistettu 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on saatavana kaikkiin neljään eri moottoriversioon ja hiljattain esitelty 9-vaihteinen automaattivaihteisto kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä.

Uutta muotoilua ulkona ja sisällä

Uuden Ducaton keula on muotoiltu itsevarman moderniksi, jota koristaa hiljattain esitelty uusi Fiat-logo. Päivitettyjä sisätiloja ja sisustusta korostavat uudistettu kojelauta ja ohjauspyörä, sekä uusi vaihdevipu, uudet ovipaneelit ja ilmastointilaitteiden ohjaimet.

Tason 2 autonomista ajoa

Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin. Yhdessä nämä kolme uutta järjestelmää mahdollistavat tason 2 autonomisen ajon, jossa ajoneuvo tarjoaa itsenäisesti apua ajon, kiihdytyksen ja jarrutuksen aikana – markkinoiden ensimmäisenä hyötyajoneuvona.

Nykyaikaista käytännöllisyyttä

Uudessa Ducatossa on otettu huomioon myös nopeatempoisten jakelukuljetusten tuomat uudet kuljettajan mukavuustarpeet. Mukavuutta lisäävät esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, Eat-and-Work -matkustajan istuin, josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa, matkapuhelimen langaton lataus, tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus, joka helpottaa lastaamista ja purkamista. Lisäksi kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt uudessa digitaalisessa taustapeilissä.

Uusi Ducato on nyt myynnissä Suomessa ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat jo marraskuun aikana.

Lue myös: Uusi Fiat Ducato – autonomista ajoa ensimmäisenä hyötyajoneuvona

Lue seuraavaksi