Uutiset

Autot

Uudelle Citroën Berlingolle Autobest 2019 -palkinto

  • Uusi Citroën Berlingo on voittanut kuuden finalistin joukosta vuoden 2019 Autobest « Euroopan paras auto-osto » 2019 palkinnon
  • Palkinnon tuomalla arvonimellä palkitaan vuoden 2019 paras autohankinta. Palkinnon taustalla toimiva tuomaristo antaa kiitosta tila-autosegmentin alkuperäisen luojan 3. sukupolven mallin olevan täydellinen perheille ja aktiiviseen elämäntapaan
  • Uusi Berlingo ilmentää Citroënin uudistunutta modernia ilmettä ja se tarjoaa entistä enemmän mukavuutta, käytännöllisyyttä sekä lähes 20  ajoa avustavaa varustetta

Aiemmin tänä syksynä Citroënin pääjohtaja Linda Jackson palkittiin 2018 MANBEST –palkinnolla (MANager BEST) ja nyt saman palkinnon taustalla oleva Autobest -tuomaristo on julkistanut vuoden 2019 parhaan automallin perustuen mallin hankinnan järkevyyteen. Uusi Citroën Berlingo äänestettiin voittajaksi yhdessä Peugeot Rifterin sekä Opel Combo Lifen kanssa.

Joka vuosi aina vuodesta 2001 alkaen Autobest on palkinnut tuomaristolta eniten ääniä saaneen automallin vuoden auto-ostoksi. 31 autotoimittajaa 31:stä eri Euroopan maasta koeajaa ja arvioi vuoden autouutuudet ja äänestävät voittajan alkuäänestyksen jälkeen valitun finalisti kuusikon joukosta, äänten perustuen 13 eri kriteeriin. Kriteereinä toimivat muun muassa vastine rahalle, muotoilu, mukavuus, auton varusteet, sekä palvelun laatu ja varaosien saatavuus jälleenmyyntiverkoston kautta.

Nyt ensimmäistä kertaa Autobest –palkinto ”Euroopan parhaasta autohankinnasta” on myönnetty samalle valmistajalle kahtena vuotena peräkkäin. Kuten viime vuoden voittaja Citroën C3 Aircross SUV, uusi Citroën Berlingo erottui kilpailijoiden joukosta modernin muotoilun, varustelun tason sekä moottorivalikoiman ansiosta, samalla kun se tuo raikkaan tuulahduksen LAV (Leisure Activity Vehicle) -segmenttiin.

Asiakasodotuksiin perustuva Citroënin uusi sukupolvi tuo henkiin merkin tunnuslauseen: “Inspired by You”. Uuden Citroën Berlingon moninaisuus tekee siitä loistavan hankinnan niin perheille kuin senioreille, jotka arvostavat mallin monipuolisia käyttömahdollisuuksia aktiivisen elämäntyylin tueksi ja jotka ennen kaikkea antavat arvoa mallin avaruudelle ja käytännöllisyydelle.

Autobest -palkinto, joka on osoitettu uuden Berlingon henkilöautoversiolle, on arvokas lisä jo aiemmin tänä syksynä Hannoverin autonäyttelyssä julkaistulle, Berlingon hyötyajoneuvoversion saamalle arvokkaalle nimitykselle International Van of the Year 2019.

Lisäksi aiemmin tällä viikolla julkaistiin yksi voitto lisää Citroen Berlingon nimiin: ranskalainen Argus 2019 palkinto nosti Citroen Berlingon hyötyajoneuvoversion “Vuoden Pakettiautoksi” kiittäen mallin muotoilua sekä asiakkaalle tarjottavia ominaisuuksia ja varustelua.

Vuonna 2017 Berlingo oli parhaiten myyty Citroënin malli lähes 17:ssä Euroopan maassa ja yhä edelleen se on Citroënin toiseksi myydyin malli heti C3:n jälkeen. Kaiken kaikkiaan Berlingoa on valmistettu yli 3.3 miljoonaan yksilöä mallin julkaisuvuoden 1996 jälkeen. Syyskuun 2018 julkaisun jälkeen myös uutta Citroën Berlingoa on tilattu jo yli 13 000 kappaletta ja sillä tulee jatkossa olemaan merkittävä rooli Citroënin vahvassa nousussa olevassa myynnissä. Lokakuun lopussa Citroënin myynti Euroopassa oli yli 690 000 kappaletta (paras tulos seitsemään vuoteen) ja kasvu 6 %, joka on yli kolme kertaa markkinan keskiarvoa korkeampi.

Lue seuraavaksi