Uutiset

Autot

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Toyota aloittaa Los Angelesin autonäyttelyssä uuden, merkittävän luvun RAV4-malliston historiassa esitellessään maailman ensimmäisen katumaasturimallin viidennen sukupolven mallistoon lataushybridimallin. RAV4 Plug-in -malli niputtaa yhteen Toyotan yli 20 vuoden hybridiosaamisen tarjotakseen asiakkailleen auton, joka tähtää luokkansa korkeimpaan suorituskykyyn ja parhaimpaan taloudellisuuteen. Uutuus asettuu malliston yläpäähän, malliston, joka on aiemmin tänä vuonna tapahtuneen ensiesittelynsä jälkeen myynyt jo yli 120 000 kappaletta Euroopassa – joista yli 105 000 on ollut hybridimalleja.

Uusi RAV4 Plug-in -mallin asema sekä mallistonsa huipulla että Toyotan hybridien lippulaivana perustuu suuren tehon sekä suorituskyvyn, poikkeuksellisen taloudellisuuden, dynaamisen erinomaisuuden omaavan GA-K -alustarakenteen sekä älykkään AWD-i -nelivetojärjestelmän yhdistelmään.

Koska lataushybrideistäkin on kokemusta jo kahden Prius Plug-in -sukupolven myötä, on Toyota enemmän kuin valmis tuottamaan uuden, vaikuttavan voimalinjan RAV4-malliinsa. Maksimiteholtaan 225 kW* (306 hv) kehittävä hybridijärjestelmä siivittää RAV4:n 0 – 100 km/h vain 6,2 sekunnissa jättäen kaikki luokkansa perinteisillä voimalinjoilla varustetut kilpailijat taakseen. Lisäksi tähtäimessä on luokkansa paras taloudellisuus yhdistettyä kulutusta vastaavalla, alle 30 g/km* -lukemalla. Mikään kilpailija D-segmentin nelivetoisissa katumaastureissa ei pääse samoihin lukemiin.

Toyota on lisännyt merkittävästi käytettävissä olevaa sähköistä tehoa ottamalla käyttöön korkeakapasiteettisen litium-ioni-korkeajänniteakun sekä huomattavasti tehokkaamman tehonhallintayksikön. Polttomoottorina RAV4 Plug-in -mallissa on sama 2.5-litrainen, nelisylinterinen moottori kuin itselataavissa RAV4 Hybrid -malleissa.

Lopputuloksena ei ole vain nopea kiihtyvyys, vaan myös ladatulla sähköllä käytettävissä oleva päästötön ajomatka on yli 60 km* (WLTP), enemmän kuin luokkansa kilpailijoilla ja enemmän kuin keskimääräinen eurooppalainen ajosuorite päivässä, 50 km.

Suomeen uusi Toyota RAV4 Plug-in saapuu vuoden 2020 syksyllä ja ennakkomyynnin  arvioidaan käynnistyvän kevään 2020 aikana.

* Viralliset arvot vahvistetaan lopullisella tyyppihyväksynnällä.

Lue myös: St1 ja Compensate yhteistyöhön

Lue seuraavaksi