Uutiset

Autot

Tiimityön tuloksia pääkaupunkiseudulla

Lisäksi toimipisteiden yhteydessä toimii pienkorjauspalvelu sekä korikorjaamo ja maalaamo. Volkswagen Center Helsinki on Volkswagen henkilöautojen ja hyötyautojen suurin myyntipiste Suomessa.

Nämä pääkaupunkiseudun Volks­wagen- hyötyajoneuvomyymälöiden asiantuntijat halusivat lähestyä alan ammattilaisia esittelemällä heille hyötyautojen viimeisimmät mallit ja niiden moninaiset muuntautumis- ja käyttömahdollisuudet. Tapahtumassa olivat mukana yrityksen yhteistyökumppaneista Sortimo-kalusteet, Verhoomo Sorsa, pieksämäkeläinen päälirakentaja Piako Oy sekä Pohjola Pankki esitteli erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Luodaanpa katsaus esillä olleisiin mahdollisuuksiin:
Näistä esimerkeistä nähdään, miten tarkalla suunnittelulla, oikealla varustelulla, mitoitetuilla huoltokalusteilla sekä automyyjien ja yhteistyökumppaneiden asiantuntemuksella jokapäiväisestä työstä saadaan toimiva, tehokas, turvallinen, taloudellinen ja miellyttävä työympäristö.

CarePort-Huolenpito-sopimus on kuin vakuutuksen ottaminen

Volkswagen Center Vantaan pisteessä hyötyautomyyjä Jouko Kujala antoi kattavan tuotekuvauksen CarePort- huolenpitosopimuksesta. Sopimus merkitsee auton omistajalle varmuutta, vaivattomuutta ja budjetoinnin helppoutta sekä ennen kaikkea turvallisuutta. Yleisimmin sopimus tehdään kolmeksi tai neljäksi vuodeksi. Base-sopimus kattaa määräaikaishuollot ja normaalista kulumisesta aiheutuvat korjaukset.

Vaivattomuus: Määräaikaishuoltojen ajaksi autoilija saa käyttöönsä sijaisauton. Yrityksen kannalta tässä kohdin syntyy selkeää taloudellista hyötyä. Ilman sijaisautoa auton viemiseksi huoltoon tarvitaan kaksi työntekijää, kun taas sijaisauto mahdollistaa yhden työntekijän työajan käytön tähän toimenpiteeseen. Myös renkaiden kausivaihdot sujuvat vaivattomasti tämän sopimuksen ansiosta.

Varmuus: Olitpa matkalla missä päin Suomea tahansa, Volkswagenin huoltoverkosto toimii maanlaajuisesti. Näyttämällä sopimuskorttia, korjaukset hoituvat ilman laskutuslupia tai pelkoa yllättävistä korjauskuluista. Näissä tilanteissa ei rahaa tai laskuja vaihdeta, jolloin ei myöskään sillä ole merkitystä, kuka auton korjaamolle vie.

Helppo budjetoida: Sopimuskausi katetaan pienillä kuukausierillä ja näin maksut jakautuvat tasaisesti koko vuoden ajalle ja ilman minkäänlaisia kulupiikkejä tai odottamattomia menoja. Yritys voi vähentää kuukausierän ALV:n verotuksessa. Puolen vuoden välein on mahdollista saada kuluraportti, josta voi seurata avoimesti, mistä maksaa. Kun sopimuskausi päättyy, kertyneitä kuluja ja maksettuja maksuja verrataan toisiinsa.

Mikäli asiakkaan maksamat maksut ovat suuremmat kuin syntyneet kulut, erotus maksetaan asiakkaalle automaattisesti takaisin. Toisaalta, jos kulut ovatkin suuremmat kuin saadut suoritukset, mitään lisämaksuja ei peritä. ”Reilu peli”, totesi Kujala Lontoon murteella. Näin järjestelmä on riskitön asiakkaalle. CarePort – huolenpitosopimusta hallinnoi Nordea Rahoitus Suomi. Tämä mahdollistaa sekä ostettavan auton että sitä koskevien tulevien palveluiden rahoituksen yhdellä järjestelyllä.

Turvallisuus: Sopimus takaa sen, että auto huolletaan valtuutetulla Volkswagen korjaamolla, jolla on aina reaaliaikainen tieto myös mahdollisista lisähuoltokutsuista sekä viimeisin tätä merkkiä koskeva tieto-taito. Kun auton vaihtohetki koittaa, autoa arvostetaan säännönmukaisesta hoidosta johtuen korkeammalle, jolloin taloudelliset tekijät nousevat jälleen esiin. ”CarePort- huolenpitosopimuksen toimivuuden osoittaa se, että ne, joilla se on ollut edellisessä autossa, haluavat sen poikkeuksetta seuraavaankin”, toteaa Jouko Kujala.

VIP: CarePort -asiakkaat ovat samalla autoliikkeen VIP-asiakkaita. Heille järjestetään mm. tapahtumia, joissa yritysasiakkaat voivat solmia hyödyllisiä kontakteja keskenään. Kujala mainitsi esimerkkinä vastikään toteutetun mukavan keilaillan. Asiakkailla on myös käytössään omat hyödylliset www.careport.fi-sivut.

CarePort – palvelukonseptiin kuuluu neljä eri laajuista sopimusta, joista asiakas voi valita itselleen tai yritykselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon; Lite, Base, Plus tai Profi. Kujala kertoo kokemuksen osoittaneen, että Base- sopimus on ollut asiakkaille selkein ja suosituin sopimusmalli.

Maksuton Liikkumisturva-palvelu

Joskus auto saattaa säännöllisestä huollattamisesta ja tunnollisesta ylläpidosta huolimatta jättää tielle. Siksi Jouko Kujala halusi viimeiseksi korostaa Volkswagenin myöntämää maksutonta Liikkumisturvaa. Se kattaa kaikki Volkswagen-hyötyautot, jotka täyttävät seuraavat kriteerit: Auto on rekisteröity 11.9.2002 jälkeen. Ajoneuvo on vuosittain ollut määräaikaishuollossa tai uudempien mallien osalta se on LongLife -huoltovälinäytön ilmoittaman ajankohdan mukaisesti ollut valtuutetussa merkkihuollossa. Huollossa havaitut ja laskuun merkityt viat (etenkin ne, jotka olisivat saattaneet aiheuttaa matkan keskeytymisen) on korjautettu merkkikorjaamossa.

Ikävän yllätyksen sattuessa Liikkumisturva korvaa vaihtoehtoisesti: hinauksen lähimmälle merkkikorjaamolle tai matkalla suoritetut pienkorjaukset enintään hinauskuluja vastaavalla määrällä. Mikäli autoa ei saada merkkikorjaamolla ajokuntoon samana päivänä, asiakas saa vaihtoehtoisesti sijaisauton enintään kahdeksi vuorokaudeksi tai yhden yön yöpymisen kaikille autossa matkustaneille.

Jos matka keskeytyy ja tarvitaan apua, infonumero (0800-188 288) auttaa. Infonumero palvelee asiakkaita vuorokauden ympäri ja se on maksuton palvelu Suomesta soitettaessa. Infonumerosta saa tarvittavat tiedot alueen hinauspalveluista ja lähimmän merkkikorjaamon osoitteen.

”Näillä kahdella turvatoimenpiteellä asiakas ikään kuin vakuuttaa autonsa ja takaa itselleen huolettomia ja turvallisia kilometrejä”, painottaa Ku­jala.

KK- Eija Nyrö

Lue seuraavaksi