Uutiset

Autot

Tamlans tarjoaa turvallisuutta, tehokkuutta ja tyylikkyyttä

Tampereella ja Korpilahdella toimiva Tamlans Oy on tunnettu laadukkaiden hyöty-, pelastus- sekä muiden erikoisajoneuvojen valmistajana, joka vuositasolla valmistaa useita satoja eri varustelukokonaisuuksia. Pelastusajoneuvojen suunnittelussa ja valmistuksessa virheisiin ei ole varaa, sillä ajoneuvojen valmistajan varaan lasketaan ihmishenkien säilyminen. Tässä tehtävässä onnistuminen vaatii Tamlansilta sekä ammattiylpeyttä että yksityiskohtaista erityisosaamista. Sama tinkimätön työn laadun kunnioittaminen on mukana myös Tamlansin Pegabus-hyötyajoneuvojen kattavassa mallistossa.

Tamlansin historia juontaa aina 1990-luvulle ja niistä päivistä yritys on edennyt suunnitelmallisuuden kautta nykyiseen vahvaan asemaansa. Kasvu on ollut tasaisen varmaa ja investointeihin on tarpeen tullen uskallettu panostaa rohkeasti. Kuvaavaa on vuonna 2008 valmistuneiden nykyaikaisiin vaatimuksiin vastaavien toimitilojen rakentaminen Tampereen Ruskoon.  Varmasti tärkeä osa menestyksestä on ollut yrityksen omistajien jatkuva mukanaolo päivittäisessä toiminnassa. Tämän sitoutumisen kautta onkin pysytty hyvin tarkasti mukana nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Näin esimerkiksi usein hyvinkin yllättäviin lakimuutoksiin on pystytty reagoimaan riittävän nopealla tahdilla. Kasvun tuloksena Tamlans työllistää tällä hetkellä kaikkiaan noin 50 henkilöä ja liikevaihtoa on tälle vuodelle arvioitu syntyvän yli kymmenen miljoonaa euroa.

Ennakkoluulottomuus tuo edistystä

Tamlans on tunnettu innovatiivisuudestaan ja yritys onkin aina ollut valmis suuntautumaan uusien tuoteperheiden kehittämiseen ja erilaisten valmistusprojektien käyttöönottoon. Tätä kautta ovat syntyneet myös Tamlansin moduulikorit, joita voidaan yksilöllisen räätälöintimahdollisuuden kautta käyttää niin ambulansseissa, puolustusvoimien ajoneuvoissa tai vaikkapa huoltoautoissa. Mainiona esimerkkinä viennin onnistumisesta ja moduulien hyödyntämisestä toimii äskettäin Tsekin tasavaltaan toimitetun 41 kappaleen erä Volkswagen Amarokin alustalle rakennettuja erikoisvarusteltuja rikostutkinta-autoja. Tamlans varusteli moduulit Tampereella ja loppuasennuksesta huolehti paikallinen yhteistyökumppani Tsekeissä.

Henkilökuljetukset huippukalustolla

Monipuolisuus näkyy myös Tamlansin hyötyajoneuvopuolella ja tarjolla onkin todella kattava valikoima niin pikkubusseja, invatakseja, esteettömiä ajoneuvoja, tilatakseja, pienoislinja-autoja sekä retkeilyajoneuvoja. Tamlansin hyötyajoneuvopuoli rakentaakin vuodessa satoja korkeatasoisia ajoneuvoja vaativaan ammattikäyttöön. ”Keskitymme tuotannossamme Volkswagenin, Mercedes-Benzin, Toyotan sekä Fordin tuotteisiin ja meillä on merkkien laajojen mallistojen kautta mahdollisuus tarjota ajoneuvoja hyvin yksilöllisiin tarpeisiin. Olemme aloittaneet myös hollantilaisten Tripod-matalalattiasarjojen asennukset, jota kautta asiakkaat saavat käyttöönsä markkinoiden suurimmat hyötymitat Caddy- ja Connect-luokissa”, kertoo Tamlansin tuore myyntijohtaja Tuomo Sertti.

”Asiakastoiveet otetaan meillä aina tarkoin huomioon ja yksittäisiä tuotteita sekä uusia tuoteperheitä suunnitellaan käyttäjien näkemysten mukaisiksi. Tällä hetkellä panostamme voimakkaasti esimerkiksi uuteen retkeilyautovalikoimaamme, joka tulee varmasti miellyttämään asiakkaitamme niin laadun, monikäyttöisyyden kuin hinnoittelunsakin ansiosta”, tiivistää Sertti.

Tarkkaa räätälöintiä

Tamlansin Pegabus-hyötyajoneuvot edustavat kotimaista ammattitaitoa parhaimmillaan ja asiakas saa ajoneuvonsa varusteltuna juuri omiin työtehtäviinsä varusteltuna. ”Pienoislinja-autoilla voi kuljettaa parhaimmillaan 20 henkilöä (1 +1 + 20) ja istuinpaikkojen lisäksi valinnanvaraa on esimerkiksi ovivaihtoehdoissa, sisävalaistuksessa, verhoilussa, katon korkeuksissa ja pyörätuolipaikkojen määrässä. Ulkoisesti ajoneuvoa voi täydentää lisävaloilla tai vaikkapa jarruvalolla varustetulla kattosiivellä. Varustelua rajoittaakin lähinnä asiakkaan mielikuvitus”, naurahtaa Sertti. Laadukkaiden materiaalien ja ammattitaitoisen asennuksen kautta Pegabus-ajoneuvot kestävät varmuudella myös Suomen vaativissa olosuhteissa”, lisää Sertti.

Panostusta koko rintamalla

Tamlans on aloittanut kuluneen vuoden voimakkaalla panostuksella niin tuotannossa kuin myyntipuolella. Vuoden alusta Tamlansin tiimiin liittynyt myyntijohtaja Tuomo Sertti on toiminut alalla yli 10 vuoden ajan ja samaan aikaan taloon tuli myös laatupäällikkö suunnitteluosastolle. ”Korostamme ammattiosaamistamme edelleen voimakkaasti ja esimerkiksi ISO 9001-standardihakemus on vauhdissa. Kaikessa näkyy kokonaispalvelun merkitys ja tiedämme, että menestyksen eteen on tehtävä jatkuvasti töitä. Laadukas työ, aikataulujen pitävyys ja loistava hinta-laatusuhde tulevat takaamaan, että Tamlans ansaitsee asiakkaidensa luottamuksen myös jatkossa”, päättää Sertti.

Lue seuraavaksi