Uutiset

Autot

Talven pahin lumimyräkkä edessä

Eteläiseen Suomeen on ennustettu torstaille erittäin runsasta lumisadetta. Lumisade alkaa jo aamuyöllä ja lunta voi kertyä päivän aikana 20 cm. Lumimyräkkä aiheuttaa haasteita juna- sekä tieliikenteelle erityisesti pääkaupunkiseudulla. Traffic Management Finlandin vastuulla olevat liikennekeskukset seuraavat liikennettä ja tiedottavat liikennetilanteesta ja mahdollisista häiriöistä 24/7.

Junaliikenteessä harvennettu tarjonta ja peruutuksia

Junaliikenteessä varaudutaan hankaliin sääolosuhteisiin joko perumalla osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junavuoroista. Käytännössä harvennettu tarjonta tarkoittaa, että torstaina A- ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Tämän lisäksi perutaan pääradalla kaikki D-junat ja Helsingistä kello 15:51 lähtevä R-juna. Rantaradalla perutaan lisäksi kaikki Y-junat, paitsi Karjaalta aamulla kello 5:43 Helsinkiin lähtevä Y-juna. Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan.

Tarkemmat tiedot löydät HSL:n ja VR:n verkkosivuilta sekä Reittioppaasta.  

Tieliikenteessä vaaditaan erityistä varovaisuutta

Tieliikenteessä on edessä myös haasteita lumimyräkän vuoksi. Lumisade alkaa jo aamuyöstä ja aamukahdeksaan mennessä lumikertymä on jo 10 cm. Lunta pyryttää koko päivän, joten helpotusta ei ole liikenteeseen luvassa päivän aikana. Päivän aikana sade voi tulla vetenä tai lumiräntänä ja iltaliikenteen alkuun mennessä lumikertymä on noin 15-20 cm. Sade loppuu iltaan mennessä.

”Torstaina mahdollisuuksien mukaan kannattaa pitää etäpäivä, sillä näillä näkymin myös joukkoliikenne tulee olemaan vaikeuksissa”, kertoo ITM Finlandin yksikön päällikkö Mika Jaatinen.

Ajantasaista tietoa ajokelistä, talvikunnossapidosta, liikenteen häiriöistä sekä mm. kelikamerat löydät Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelusta osoitteesta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

Lue seuraavaksi