Uutiset

Autot

Taksivalo ja Tamlans huolehtivat asiakkaista ja kuljettajista

Taksivalo Oy on Uudenmaan alueella toimiva monipuolinen taksiyhtiö, jonka laadukas asiakaspalvelu ja innovatiivinen henkilöstöhallinta ovat tehneet yrityksestä erään alan voimakkaimmin kasvavista. Tällä hetkellä yritys työllistää jo lähes 50 alan ammattilaista ja jatkuvan aktiivisen rekrytoinnin kautta määrä kasvaa myös jatkossa  vauhdilla. Taksivalon periaatteen mukaan vastuullinen työ pitää myös palkita hyvin, ja yrityksellä onkin käytössään esimerkiksi takuupalkka, vapaa-ajan vakuutus sekä kattava työterveyshuolto. Myös työympäristö on kunnossa ja kuljetuskalusto koostuukin suurimmalta osin laadukkaista Mercedes-Benz-ajoneuvoista, joiden luottotoimittajana on vuosien ajan toiminut Veho Lommilan ammattitaitoinen henkilökunta.

Taksivalo Oy on vuonna 1961perustettu yhtiö, joka siirtyi vuonna 2012 Ari Vuolan omistukseen. Yritys on tunnettu alan parissa pitkistä työsuhteistaan, hyvästä toimintahengestä ja vastuullisesta asiakaspalvelusta. Taksivalon kuljetuskalusto on erittäin laadukasta ja se koostuu 15 henkilöautotaksista, noin 30 invataksista sekä parista VIP-luokan ajoneuvosta. Asiakaspalvelun tasosta kertoo myös inva-autojen paarivarustus sekä jokaisesta ajoneuvosta löytyvä lasten turvaistuin. Näin korkeatasoinen toiminta vaatii osaavan henkilökunnan lisäksi ajoneuvoilta paljon. Laadun takaamiseksi Taksivalon uusimmatkin hankinnat edustavat saksalaista osaamista, kun yritykselle luovutettiin Lommilassa kahdeksan upeaa Mercedes-Benz Sprinter 316 Cdi-ajoneuvoa.

Taksivalo rekrytoi jatkuvasti

Veho Lommilan Mikko Litja, Taksivalon Joonas Pönniö ja Meri Saarikallio sekä Tamlansin Timo Viitanen tyytyväisinä suuren projektin loppuun saattamisen ansiosta. Taksivalo vastaanotti Espoon Lommilassa komean kattauksen Tamlansin varustelemia Mercedes-Benz invatakseja sekä VIP-luokan edustusauton.

Taksivalon reipas kasvu on vaatinut myös yrityksen rekrytoinnin onnistumista, sillä tällä hetkellä kuljettajista on varsinkin pääkaupunkiseudulla huutava pula. ”Olemme onnistuneet rekrytoinnissa mainiosti hyvän maineemme kautta, sillä autoilijoiden parissa tieto yrityksen toiminnan rehellisyydestä ja avoimuudesta kulkee nopeasti.  Meillä jokainen taloon saapuva kuljettaja koulutetaan alalle ja esimiesten kautta opastusta on saatavissa kaikissa tilanteissa, eikä kenenkään tarvitse työskennellä epätietoisena vaatimuksista tai toimintatavoista. Tallipalavereja pidetään aina tarvittaessa ja kerran kuukaudessa on isompi palaveri, jossa kaikkien kuljettajien mielipide otetaan tarkoin huomioon”, korostaa Taksivalon rekrytointipäällikkö Meri Saarikallio.

Taksivalon henkilöstöpolitiikka on osoittautunut toimivaksi ja uusia kuljettajia on löytynyt niin muista taksiyrityksistä kuin täysin alan ulkopuolelta. ”Alan viidakkorummun lisäksi osaavaa henkilöstöä on löytynyt esimerkiksi ilmoitusten, netin ja tapahtumien, kuten messujen kautta. Vaatimuksinamme on ainoastaan sujuva suomen kieli ja reipas asiakaspalveluasenne, mitä kautta olemmekin saaneet riviimme hyvin monipuolisen kokemuksen omaava porukan. Naiskuljettajien määrä on koko ajan kasvussa ja nuorten opiskelijoiden vastapainona on joukko energisiä osa-aikaisia eläkeläisiä. Samoin moni hoitoalan ammattilainen on osoittanut todella hyvin alalle soveltuvaksi etenkin sote-kuljetusten määrän jatkuvasti lisääntyessä”, lisää Saarikallio.

Lommila hoitaa homman

Matkustusmukavuus muodostaa merkittävän osan asiakaspalautteesta ja Tamlansin istuinten mukavuus onkin saanut asiakkailta runsaasti kiitosta. Myös istuinten tyylikkyys ja asiakaskohtainen viimeistely hivelevät vaativankin katsojan silmiä.

Toimivan ja luottamuksellisen asiakassuhteen löytyessä siitä kannattaa pitää hyvin kiinni puolin ja toisin. Taksivalon Ari Vuola ja operatiivinen johtaja Joonas Pönniö ovatkin hankkineet Veho Lommilan Mikko Litjalta jo kymmeniä ajoneuvoja ja tahti tuntuu vain kiihtyvän. ” Mercedes-Benz-malliston luotettavuus on omaa luokkaansa ja kuljettajien mielipiteidenkin perusteella Johtotähti on se miellyttävin työpaikka.

Mercedes-Benzin laatu on alan standardi ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä Lommilan Vehon palvelun tasoon. Mikon kautta asiat sujuvat yhdellä puhelinsoitolla, sillä hän tuntee yrityksemme ja sen toimintatavat kuin omat taskunsa. Esimerkiksi nyt hankkimamme invataksien sekä VIP-luokan edustusauton varustelut hoituivat antamiemme speksien jälkeen ilman ongelmia ja aikataulujen mukaisesti”.

”Hankintojen sujuvuuden takana on Mikon ammattitaito sekä Tamlansin huikea erikoisosaaminen. Ajoneuvot tunnistetaan Taksivalon autoiksi jo ulkoisesti, mutta erityisen upeaa on sisätilojen tyylikäs keltamusta värimaailma, sisustuksen laadukkuus ja tyylikäs valaistus. Esteettömien autojen toiminnallisuuden takeena toimivat puolestaan Dhollandian luotettavat 350 kilon invanostimet”, kertoo Pönniö.

 

Taksivalon inva-autot tulevat kovaan jokapäiväiseen taksikäyttöön. Autoissa on paaripaikka sekä tehokas Dhollandian invanostin.

Veho ja Tamlans vastaavat ammattilaisten vaatimuksiin

Taksivalon mittavien hankintojen saumaton onnistuminen vaatii ammattilaistason osaamista kaikilta osapuolilta. Vehon Mikko Litja ja Tamlansin Timo Viitanen ovat hyvin tyytyväisiä yhteistyön sujuvuuteen ja Lommilassa järjestetyssä kahdeksan auton luovutustilaisuudessa ansaittu ylpeys paistoi miesten kasvoilla. ”Vuosikausia kestänyt yhteistyö Taksivalon kanssa on ollut merkittävä tekijä myös omassa toiminnassani, ja Taksivalon palaute on aina auttanut kehittämään omia sekä toimipisteen toimintatapoja. Taksivalolla on aina tiedossa tarkoin haluamiensa ajoneuvojen yksityiskohtaiset vaatimukset ja minun tehtäväni on toteuttaa nämä sujuvasti, nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Onnistuminen edellyttää paljon myös ajoneuvovarustelijalta ja Tamlansin palvelutaso ja ammattitaito pystyvät vastaamaan korkeaan vaatimustasomme. Kiitosta ovat saaneet erityisesti Tamlansin istuimet, joiden mukavuus ja kestävyys on todettu huippuluokkaiseksi kovassa jokapäiväisessä käytössä”, korostaa Litja.

Tamlans toimitti Taksivalolle myös VIP-luokan edustusajoneuvon, jonka avulla arvokkaatkin tilaisuudet saavat arvoisensa kuljetuksen.

Myös Tamlansin tuotepäällikkö Timo Viitanen on mielissään yhteistyön onnistumisesta. ”Taksivalolle toimitetut ajoneuvot ovat hyvin korkeatasoisia jo invatakseina, ja VIP-kalusto vie varustelun vielä seuraavalle tasolle. Taksivalon antama toivelista on kattava ja autot räätälöidään yrityksen näköisiksi yksityiskohtien kautta. Tässä henkilökuntamme ammattitaito nousee merkittäväksi tekijäksi ja asiakas osaakin arvostaa viimeistelymme tasoa sekä panostusta yksilöllisyyteen. Ammattiosaamisemme näkyy luonnollisesti myös nopeina toimitusaikoina, sillä jopa yksilöllisen invataksin läpimenoaika tehtaallamme on vain 5-7 työpäivää”, kertoo Viitanen.

LUE MYÖS:Tamlansille Pohjoismaiden ensimmäinen Volkswagenin korkeimman tason kumppanisertifikaatti

Lue seuraavaksi