Uutiset

Autot

Suomeen saapuva uusi Kia ProCeed sai hinnat

Auto 2018 -tapahtumassa viikonloppuna esiteltävä Kia ProCeed on saanut hinnat. Uuden Kia ProCeedin hinnat alkavat Suomessa 26 990 eurosta urheilullisena GT-Line-versiona.

Kia ProCeed on Ceed-malliperheen näyttävä shooting brake -versio. Tämä urheilullinen farmari yhdistää upean muotoilun, monikäyttöisyyden ja suorituskyvyn.

Uusi ProCeed on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Euroopassa. ProCeed on suunniteltu Kian Euroopan suunnittelukeskuksessa Frankfurtissa Euroopan suunnittelujohtajan Gregory Guillaumen ja Kian muotoilujohtaja Peter Schreyerin johdolla. 

ProCeed on tulossa saataville vain GT-Line- tai suorituskykyisenä GT-mallina, mikä tarjosi Kian eurooppalaisille suunnitteluryhmille tilaisuuden antaa Ceed-perheen uudelle mallille itsevarman ja urheilullisen ulkomuodon. Sivuprofiililtaan auto muistuttaa 2017 Kia Proceed Concept -auton muotoilua jäljitellen sen siluettia kaarevine kattolinjoineen. Jyrkästi kallistuva takalasi erottaa ProCeedin Ceed-mallisarjan sisaruksistaan sekä muista samaan luokkaan kuuluvista automalleista.

ProCeed (4 605 mm) on 5 mm pidempi kuin Ceed Sportswagon. 1 422 mm korkeana sen kattolinja on 43 mm alempana kuin Sportwagonissa, kun taas maavara on pienentynyt 5 millimetrillä 135 mm:iin. Koska auto on rakennettu samalle K2-alustalle kuin muut Ceed-mallit, 2 650 mm akseliväli on pysynyt muuttumattomana.

ProCeed tarjoaa enemmän matkatavarakapasiteettia kuin monet tavanomaiset kompaktit perheautot – ja jopa enemmän kuin monet luokkia isommat autot. ProCeedin tavaratila on 594 litraa (VDA). Sportswagonia alhaisemman nostokorkeuden ja puuttuvan tavaratilan kynnyksen ansiosta auton lastaaminen on helppoa.

ProCeed tarjoaa ensiluokkaista ajettavuutta uuden Ceed-malliston tavoin. Auto tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisella tavalla säädetyn alustan juuri ProCeedin luonteeseen. Kuten sen virtaviivainen muotoilu lupaa, auto antaa kuljettajalle tarkan ja välittömän ohjausvasteen, korin hallinnan kaarteissa sekä yhdistelmän mukavuutta ja vakautta suurilla nopeuksilla. ProCeedissä on otettu käyttöön jäykemmät etu- ja takajouset lisäämään korin hallintaa ja tehostamaan ohjausta. ProCeedistä tulee tarjolle 204-hevosvoimainen huippuversio ProCeed GT, joka on saatavana myös Kian kaksoiskytkin automaattivaihteistolla.

Täysin uusi ProCeed lanseerataan Suomessa tammikuussa.

Lue seuraavaksi