Uutiset

Autot

Solaris toimitti mittatilausbusseja

Saksalainen Karlsruhen kaupunki tilasi bussivalmistaja Solarikselta neljä Urbino 10.9 LE -linja-autoa erityismatalina versioina. Solariksen kautta aikojen matalimpien bussien korkeus on ainoastaan 2720 millimetriä, mutta silti ne täyttävät kaikki laatuvaatimukset ja niissä on käytetty alan nykyaikaisinta teknologiaa.

Busseilta vaadittavan mataluuden syynä on Beiertheimin ja Bulachin alueiden välinen maasilta, jonka alhainen korkeus estää perinteisten linja-autojen käytön. Solariksen suunnitteluosasto onnistui haasteen edessä ja bussin korkeus saatiin laskemaan 330 millillä tavalliseen kaupunkibussiin verrattuna. Ulkoisesta mataluudesta huolimatta Urbinoiden sisäkorkeus on 2290 milliä, mikä on 45 milliä tavallista enemmän. Tämä on onnistunut esimerkiksi siirtämällä ilmastoinnin komponentit auton takaosaan.

Solaris Urbino 10.9 LE -busseissa käytetään Cumminsin 277 hevosvoiman 6,7-litraisia moottoreita. Kuljettajaa avustavat myös ABS-, ASR-, EBS- sekä ESC-järjestelmät. Solaris toimittaa seuraavat neljä räätälöityä Urbinoa asiakkaalle tämän vuoden joulukuussa.

Lue seuraavaksi