Uutiset

Autot

Škodan uuden katumaasturin nimi on KAMIQ

  • ŠKODA jatkaa katumaasturimallistonsa laajentamista kolmannella automallilla
  • Uusi ŠKODA KAMIQ ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2019

Mladá Boleslav 24. tammikuuta 2019. Škodan uuden katumaasturin nimi on ŠKODA KAMIQ. Tämä crossover on jo Škodan kolmas katumaasturimalli Euroopan markkinoilla. KAMIQ-nimi on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä. Sana kuvaa jotakin, joka sopii kuin valettu mihin tahansa tilanteeseen. Siksi uudelle crossover-mallille myös Euroopassa valittiin tämä nimi, jolla yksi katumaasturimalli on jo tunnettu Kiinassa.


ŠKODA KAMIQ on urbaani crossover-malli, joka soveltuu mainiosti sekä kaupunkien katujen arkeen että maanteille. ŠKODA KAMIQ on Kiinassa jo tunnettu automallin nimenä, joten sen käyttö uuden crossoverin nimenä on luontevaa. Samalla uuden mallin nimi noudattaa nimityyliä, joka liittää kaikki Škodan katumaasturimallit yhteen: niiden nimi alkaa kirjaimella K ja päättyy kirjaimeen Q.

Uudella ŠKODA KAMIQ -mallilla ŠKODA ottaa seuraavan askeleen katumaasturimallistonsa laajentamisessa. Euroopassa myytävään mallistoon tulee nyt mukaan kompaktikokoinen, lifestyle-henkinen malli. ŠKODA KAMIQ yhdistää kätevänkokoisen auton ketteryyteen ja vaivattomaan käsiteltävyyteen katumaasturin tunnetut vahvuudet: korkeampi istuma-asento, parempi näkyvyys, helpompi autoon kulku sekä suurempi maavara. Skaalautuvaan, poikittaisasennetuilla moottoreilla varustettujen automallien perustekniikkaan perustuvassa ŠKODA-mallissa on uusia avustinjärjestelmiä ja monia Simply Clever -ratkaisuja, joista kaikki Škodat väljien sisätilojen ohella hyvin tunnetaan.

Uusi ŠKODA KAMIQ ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä 5.‒17. maaliskuussa 2019.

Lue seuraavaksi