Uutiset

Autot

Scannotec Oy Ab – huipputuotteilla tehokkuutta liikennöintiin

Scannotec Oy Ab- huipputuotteilla tehokkuutta liikennöintiin

Scannotec on vuonna 1992 perustettu opastus-, informaatio-, valvonta- ja turvateknisten tuotteiden toimija julkisen liikenteen alalla. Yrityksen valikoimaan kuuluvat alan huipputuotteet, joiden nopeasta kehityksestä kertovat runsaat uutuudet niin linjakilvissä, ajonseurantalaitteissa, näyttölaitteissa sekä palontorjuntatekniikassa.

Toimitusjohtaja Robert Laguksen kipparoima yritys on vuosien mittaan kehittynyt monipuoliseksi alan asiantuntijaksi ja yhtiön referenssilista on vakuuttavaa luettavaa. Scannotecin asiakaskuntaan kuuluvat maamme suurimmat liikennöitsijät ja kaikkiaan yli 400 bussiyhtiötä Suomessa ja Baltiassa luottaa Scannotecin tuotteiden laatuun.

Informaatiotekniikan asiantuntija Mobitec tuo markkinoille täysin uuden MobiLed Ultima -linjakilpisukupolven, jossa toimivuus ja käytännöllisyys yhdistyvät ympäristöystävällisyyteen. Ultima on ainutlaatuisen suunnittelunsa ansiosta erittäin ohut ja se on jopa 50 prosenttia kevyempi kuin aikaisemmat linjakilvet. Ultraohuen muotoilun ansiosta MobiLED Ultima ‑kilvet tarvitsevat erittäin vähän tilaa ja siten ne on huomattavasti helpompi asentaa ajoneuvon sisätiloihin. Kilven virrankulutus on vähintään 20 prosenttia edeltäjiään pienempi. Kilvessä on diagnostiikkajärjestelmä, jonka avulla mahdolliset vikakoodit ja tarvittavat raportit saadaan esille helposti ja tarkasti. MobiLed Ultima on todellinen ”ekokilpi”, mutta sen valotehokkuudessakaan ei luonnollisesti ole säästelty ja kilven erinomainen luettavuus on tärkeä seikka erityisesti Suomen usein hankalissakin olosuhteissa.

ECO Performer tuo taloudellisuutta liikenteeseen

Scannotec edustaa R2P:n tuotteita Suomessa ja nyt yritys tuo markkinoille kuljettajan ajotapaa tarkoin seuraavan ECO Performer -seurantajärjestelmän. Sen avulla saavutetaan vähintään 8 % prosentin säästöt polttoaineenkulutuksessa kuljettajan parantuneen ajokäyttäytymisen kautta. Kuljettaja saa palautteen reaaliajassa kuuden symboliruudun avulla, joissa ilmaistaan selkeästi mahdolliset virheet tai kehittämismahdollisuudet ajotavassa. Esimerkiksi äkkijarrutuksista, turhista tyhjäkäynneistä tai liian voimakkaista kiihdytyksistä syttyy merkiksi punainen valo ja vastaavasti ennakoivasta, taloudellisesta ajotavasta kertoo vihreä valo. Järjestelmän kautta saadaan myös hyvin tarkat raportit, joissa näkyy esimerkiksi ajohistoria, tyhjäkäynnit, jarrutukset sekä käytetyt ajonopeudet.

Poltechilta monipuoliset näyttötaulut

Ruotsalaista laatua ja osaamista edustavat myös Scannotecin maahantuomat kustannustehokkaat Poltechin näyttötaulusovellukset. Poltech on alansa edelläkävijä ja tuoteperheeseen kuuluvat näyttöjärjestelmät, kuten esimerkiksi aikataulunäytöt, niin matkustajaterminaaleihin, pysäkeille, satamiin ja erilaisiin teollisuuslaitoksiin. Poltechin valikoimassa on tarjolla sopiva näyttö niin sisä- kuin ulkokäyttöön ja myös patterikäyttöisiä ja monivärisiä näyttöjä on saatavana.

Kuvassa oleva Poltechin uutuus DHP-näyttötaulu toimii luotettavalla patteritekniikalla.

Bussipaloja tapahtuu Suomessa yllättävän paljon ja keskimäärin kerran viikossa jokin linja-autoliikennöitsijä kohtaa tämän vakavan vaaratilanteen. Fogmaker on ruotsalainen korkeapainevesisumuun perustuva palonsammutusjärjestelmä, jonka luotettavuudesta kertovat sen saamat Ruotsin Palonsuojeluyhdistyksen sekä Finanssialan keskusliiton hyväksynnät. Patentoidussa ratkaisussa sammutin tyhjenee korkeapaineen avulla aina täydellisesti, riippumatta esimerkiksi ajoneuvon asennosta mahdollisen onnettomuustilanteen jälkeen. Sammutus tapahtuu ilmaisinletkun murtuessa palotilanteessa, jonka jälkeen sadan barin korkeapainevesisumu tukehduttaa palon nopeasti. Vesisumussa vesi on hyvin pieninä pisaroina, jonka ansiosta vesi tunkeutuu täydellisesti joka puolelle palotilaa ja mukana oleva lisäaine muodostaa suojaavan kalvon moottorin ympärille eikä pesäkkeitä jää enää kytemään.

Informaatio- ja palontorjuntatuotteiden lisäksi Scannotec edustaa myös Eberspächerin Sütrak –tuotteita Suomessa. Scannotecin tuotevalikoiman monipuolisuudesta huolimatta Robert Lagus takaa, että kaikissa heidän edustamissaan tuotteissa jälkimarkkinointi toimii viimeisen päälle.

Scannotecin laadukkaat tuotteet ovat ansaitusti ottaneet paikkansa suomalaisten ja Baltian maiden liikennöitsijöiden joukossa. Tälläkin hetkellä on käynnissä huomattava 200 kilpijärjestelmän toimitus Latviaan. ”Korkeatasoisten ja monipuolisten tuotteidemme avulla asiakkaiden tehokkuus, taloudellisuus sekä turvallisuus nousevat uudelle tasolle ja huomionarvoista on myös heidän omilta asiakkailtaan saaman palautteen muuttuminen aikaisempaa positiivisemmaksi”, tiivistää Lagus.

Tässä loistava esimerkki miten Pohjois-Saksan Flensburgissa käytetään teknologiaa toimivasti joukkoliikenteen tukena. Video on englanninkielinen.

www.scannotec.fi

Lue seuraavaksi