Uutiset

Autot

Sähköajoneuvouutuudet pohjoismaisilla eCarExpo-messuilla

eCarExpo, Euroopan suurin ja nopeasti kasvava sähköautojen ja -ajoneuvojen sekä siihen liittyvän teknologian messutapahtuma pidetään helmikuussa sekä Tukholmassa (2.–4.2.) että Oslossa (9.–11.2.). Helsingin ja Messukeskuksen vuoro on huhtikuussa 2025.

eCarExpo-tapahtuman omistavan eLife Nordicin toimitusjohtaja Gunnar Dackevall käy parhaillaan keskusteluja Helsingin ensi vuoden messujen potentiaalisten kumppaneiden kanssa. Samaan aikaan viimeistellään helmikuun Tukholman ja Oslon tapahtumia.

– Meillä oli kaiken kaikkiaan erinomainen viime vuosi ja odotukset ovat korkealla tälle vuodelle. Esimerkiksi lokakuussa Kööpenhaminan messut pääsivät uuteen ennätykseensä – kolmen päivän aikana oli yli 21 000 kävijää ja esillä 25 eri automerkkiä. Kaksi niistä, Zeekr ja Voyah, olivat näytteillä Tanskassa ensimmäistä kertaa, kertoo Gunnar Dackevall.

– Kun aloitimme vuonna 2016, markkinoilla oli vasta muutamia sähköautomalleja. Ensi viikonloppuna Tukholmassa meillä on yli 70 näytteilleasettajaa ja 17 ensiesittelyä. Erityistä kiinnostusta ovat jo etukäteen herättäneet muiden muassa amerikkalaiset Cadillac Lyriq ja Rivian lava-auto sekä Polestar 4 -malli. Vastaavasti Oslossa pääsee tutustumaan Arizonassa valmistettuun Lucidiin.

Koeajomahdollisuus tärkeä messuvieraiden mielestä 

Gunnar Dackevallin mukaan kehitys on ollut todella nopeaa ja kiinnostus messuja kohtaan on sekä kuluttajien että ammattilaisten keskuudessa kasvanut tasaisesti kaikissa Pohjoismaissa.

– Koeajomahdollisuus kiinnostaa joka maassa. Meillä oli viime syksynä Kööpenhaminassa 70 koeajoautoa varattuna messukävijöille. Ensi vuoden Helsingin messut ovat varmasti monille ensimmäinen tilaisuus päästä koeajamaan toivomaansa automerkkiä ja -mallia.

Ajoneuvojen lisäksi eCarExpossa esitellään laajasti uusia teknologiaratkaisuja, joiden avulla sähköisestä liikenteestä voidaan tehdä entistä älykkäämpää. Tukholmassa on helmikuussa autojen ohella mahdollista tutustua myös sähköpolkupyöriin, mopoihin ja moottoripyöriin – ja jopa sähköveneiden valmistajiin.

Alan johtavat asiantuntijat kohtaavat lavalla 

eCarExpo tuo yhteen sekä sähköajoneuvot että sähköistyvän liikenteen tarvitseman infrastruktuurin ja niiden tekijät. Ajoneuvouutuuksiin sekä palveluihin tutustumisen lisäksi on mahdollisuus oppia uutta sähköistymisestä ilmiönä.

– Olemme eCarExpossa alusta lähtien panostaneet monipuoliseen ohjelmaan sekä ammattilaisille että kuluttajille. Esimerkiksi Tukholman tapahtumassa meillä on yli 50 puhujaa eri organisaatioista. He edustavat laajasti sähköisen liikenteen sidosryhmiä. Kokoamme oman alansa huippuosaajia ja asiantuntijoita esiintyjiksi myös Helsingin eCarExpoon 25.–27.4.2025, Dackevall vahvistaa.

Lue seuraavaksi