Uutiset

Autot

Rovaniemen Taksipalvelu jakaa pikkujoulukauden ajan asiakkailleen kertakäyttöisiä promilletestejä

Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä edistetään liikenneturvallisuutta joulun hengessä. Oululaisen startup-yrityksen kehittämä kertakäyttöinen Promilless-testi lopettaa pikkujoulujen jälkeisen päivän ajokunnon arvuuttelun. Älypaperiteknologiaan pohjautuva innovaatio selvittää syljestä helposti ja nopeasti, onko henkilöllä alkoholia veressään.

”Haluamme Rovaniemen suurimpana yksittäisenä taksitoimijana tarjota pikkujoulujen juhlijoille kädenojennuksen. Jakamalla maksuttomia testiliuskoja voimme omalta osaltamme edesauttaa matkailukaupungin liikenneturvallisuutta”, sanoo Rovaniemen Taksipalveluiden ja Joulupukin oman kuljetuspalvelu Santa Linen toimitusjohtaja Veli-Pekka Kärnä.

Promilless-testin kehittäneen Goodwiller oy:n liiketoimintajohtaja Petteri Närä iloitsee siitä, että on olemassa asiakkaistaan hyvää huolta pitäviä taksiyhtiöitä.

”Pikkujoulukaudella hyvin monella suomalaisella on tarve ajokunnon varmistamiseen ja tässä Rovaniemen Taksipalvelu toimii vastuullisesti. Ja mikä sen innostavampaa, kuin saada olla mukana yhteistyössä Joulupukin virallisen kotikaupungin taksin kanssa”, Närä toteaa.

Rovaniemen taksiasiakkaille joulusesongilla jaettava Promilless-testi on tarkoitettu vastuullisille autoilijoille, jotka haluavat hyödyntää uusinta itsediagnostiikkateknologiaa. Maailman mittakaavassa ainutlaatuinen innovaatio on kehitetty Suomessa yhteistyössä VTT:n kanssa. Älypaperille painettavien biokemiallisten musteiden valmistuksen ja painotyön yritys tekee Oulussa.

Testiliuska kertoo käyttäjälleen, onko hänen verensä alkoholipitoisuus yli tai alle 0,2 promillea. Luotettavuuden varmistamiseksi tuote on käynyt läpi pitkän tutkimus- ja testausprosessin. Ulkopuolisen tutkimuslaboratorion suorittamassa testiohjelmassa promilletestin antamia tuloksia on verrattu laboratoriossa tehtyjen veritestien tuloksiin.

Lue seuraavaksi