Uutiset

Autot

Rotator panostaa kenttähuoltoon

Mikko Raittinen on Rotatorilla jo vuodesta 2001 työskennellyt kenttähuollon ammattilainen, joka on työuransa aikana nähnyt lähietäisyydeltä alan nopean kehityksen ja sen tuomat vaatimukset. Ergonomia, hygienia sekä työn tehokkuus korostuvat kaikissa kenttähuollon toiminnoissa, mikä edellyttää luonnollisesti paljon myös huoltoajoneuvolta. Kun uuden huoltoauton hankinta tuli Rotatorilla ajankohtaiseksi, otettiin Raittisen vankka kokemus käyttöön ja uusi ajoneuvo räätälöitiin erittäin tarkasti juuri Pirkanmaan huoltotoimenpiteet huomioiden.

Uuden huoltoauton suunnittelu alkoi jo pari vuotta sitten ja huomioon otettavien ominaisuuksien lista hahmottui Mikon kokemusten kautta nopeasti. ”Kenttätyö on fyysisesti hyvin vaativaa ja olosuhteet laittavat ajoneuvon lisäksi henkilökunnan koetukselle. Tästä syystä erityisesti työergonomiaan kiinnitettiin huomiota esimerkiksi tuhannen kilon takalaitanostimen sekä öljynvaihtotoimenpiteiden kehittämisen kautta. Huoltokohteiden öljyt saadaan vaihdettua pumppujärjestelmien ansiosta ja kaikki sujuu samalla hyvin hygieenisesti eikä epäpuhtauksia pääse koneiden järjestelmiin. Myös jäteöljy saadaan kätevästi talteen, eikä ympäristön saastumisesta ole pelkoa. Onnistuneen sijoittelun kautta puhdasta öljyä autoon mahtuu 660 litraa, ja jäteöljysäiliön koko on 400 litraa”, kertoo Raittinen.

Kenttäasentaja Mikko Raittisen vankka asiantuntemus ja työkokemus otettiin tarkoin huomioon uuden huoltoajoneuvon hankinnassa. Auton toiminnassa työn tehokkuus, turvallisuus ja puhtaus korostuvat nykyaikaisen huoltotoiminnan vaatimusten mukaisesti.

Tehokkuus tuo säästöjä

Rakentamisessa ja kaikessa muussakin urakoinnissa tehokkuuden ja työnopeuden merkitys kasvaa jatkuvasti. Kalliilla koneilla ei ole yksinkertaisesti varaa seisoa joutilaina työkohteissa ja jokainen huoltotoimenpide pitää suunnitella tarkoin. Rotatorilla asiakaskohtainen palvelu on viety korkealle tasolle ja huoltoauton monipuolisuuden kautta saavutettu yhden käynnin periaate kuuluu merkittävänä osana toimintojen sujuvuuteen. 

Öljyn ja muiden nesteiden hallinta on oleellinen osa huoltotoimintoja. Öljynvaihdon helppous ja nopeus ovat Rotatorin huoltoautossa korkeaa tasoa ja virheiden mahdollisuus on minimoitu.

”Huoltoauton alustaksi valittiin Iveco Daily 7,2 tonnin kokonaispainolla, jonka ansiosta kantavuus riittää varustelun tarpeisiin. Öljynvaihtojen nopeuden lisäksi tehokkuutta tuovat 6,5 kW:n aggregaatti, runsas tiiviiden varaosalaatikostojen määrä, tarkoin suunniteltu helppokulkuisuus, huippuluokan valaistus sekä lämmitysjärjestelmä ja kovimmatkin olosuhteet kestävät eristykset. Nopeutta tuovien yksityiskohtien määrä on huikea ja esimerkkinä toimii vaikkapa integroitu sähköjärjestelmä ulkoiseen lataukseen”, korostaa Raittinen.

Pitkä elinkaari edessä

Hartaudella suunnitellulla ja erittäin onnistuneeksi todetulla huoltoautolla on edessään runsaasti palveluvuosia Rotatorin monipuolisissa työtehtävissä. ”Auto saatiin käyttöön keväällä ja se on jo nyt osoittautunut odotustensa arvoiseksi. Varustelu on riittävä ja Irene-kutsumanimen saaneen ajoneuvon avulla kaikki normaalit huoltotoimenpiteet saadaan suoritettua kertakäynnillä. Myös auton etenemiskyky on kolmilitraisen moottorin ja 180 hevosvoiman ansiosta riittävä, mikä takaa perille pääsyn myös haastavien tieolosuhteiden päähän.”

”Suunnittelussa huomioitiin pitkä käyttöikä hyvin tarkoin ja esimerkiksi korirakenteessa ei ole käytetty ruostuvia osia. Sisätiloissa puolestaan on huomioitu helppo puhtaanapito ja likaa keräävien saumojen määrä on minimoitu. Varustelun suoritti mittatilaustyönä virolainen Worxpace ja tehdasvierailun aikana selvisi nopeasti, että kaikki vaatimukset saadaan toteutettua laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Pientä viimeistelyä suoritetiin vielä omatoimisesti Pirkkalassa ja tyylikkäät teippaukset kruunasivat Irenen kauneuden”, tiivistää Raittinen.

Tuhannen kilon nostovoiman takalaitanostin maksaa itsensä nopeasti työturvallisuuden, ergonomian ja tehokkuuden kehittymisen kautta.

Leveät oviaukot helpottavat kulkua tavaratilaan ja jämerät portaat on kuvioitu liukkautta vastaan. Korkealle avautuva sivuluukku toimii myös sateensuojana hankalissa olosuhteissa.

Lue seuraavaksi