Uutiset

Kuljetuskalusto

Renaultin kaupunkikiila – D 2 m

renault d 2 m

Renault Trucks laajentaa mallistoaan tuomalla markkinoille Renault D 2 m -jakeluauton. Uuden tulokkaan myötä Renault Trucksin mallisto kattaa kaikki ajotehtävät 2,8 tonnin pakettiautosta 120 tonnin raskaskuljetuksiin. Uusi Renault Trucks D 2 m sijoittuu 3,5 – 7,5 tonnin kokonaispainoluokkaan ja on siten ihanteellinen kaupunkien nopearytmiseen jakeluliikenteeseen. Nokattoman rakenteensa ansiosta auto on ulkomitoiltaan kompakti ja on siten helppo käsitellä ahtaassa kaupunkiympäristössä.

Renault D 2 m -mallisto on varustettu polttoainetaloudellisella voimalinjalla, joka kulminoituu Euro 6 -päästötason mukaiseen DTI 3 -moottoriin.

Euro 6 jakeluauto

Moottorivalikoima pitää sisällään 150- ja 180-hevosvoimaiset vaihtoehdot. Manuaalivaihteiston ohella 7,5-tonnisen ajokin voi valita myös automatisoidulla Optitronic-vaihteistolla varustettuna.

D 2 m -mallisto on varustettu erillisrungolla, joka varmistaa auton soveltuvuuden kaikkiin ajotehtäviin. Suurin sallittu yhdistelmäpaino on 11 tonnia ja alustan pituus voi olla 2,9 metristä 6,4 metriin. Malliston autoihin voidaan valita käyttötehtävän mukaan useita eri akselivälejä, päällirakenteen asennusvaihtoehtoja ja voimanulosottoja. Ohjaamon kippauskulma on 45°, joka varmistaa helpon pääsyn moottoritilaan.

Ohjaamo on varustettu jousitetulla, lämmitettävällä ja säädettävällä kuljettajan istuimella ja turvavyöt ovat väriltään punaiset. Kolmelle rekisteröidyssä ohjaamossa keskimmäinen istuin on käännettävissä alas, jolloin siitä avautuu kuljettajalle erilaisia toimintoja tarjoava pöytälevy. Matalan moottoritunnelin ansiosta myös keskimatkustajalla on reilut jalkatilat.

Korkealle sijoitetun istuimen ansiosta Renault Trucks D 2 m -mallisto tarjoaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden ja laajan näkökentän. Päällirakenteesta riippuen autossa voi olla joko lyhyillä tai pitkillä varsilla varustetut taustapeilit, joihin on integroitu suuntavilkut. Aktiivista turvallisuutta lisää elektroninen ESC jarru- ja ajovakauden hallintajärjestelmä.

ohjaamo kuljettajalle

Ergonomisesti suunnitellussa kojelaudassa kaikki toiminnot ovat kuljettajan käden ulottuvilla. Mittariston digitaaliseen näyttöön on koottu auton toiminnoista kertovat viestit ja ohjauspyörään sijoitetuilla kytkimillä ohjataan niin vakionopeudensäätimen, puhelimen kuin radion toimintoja. Ohjaamossa on myös runsaasti kojelautaan ja istuimien taakse sijoitettua säilytystilaa esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle, puhelimelle ja asiapapereille.

Renault Trucks D 2 m -mallisto on suunniteltu yhdessä Nissan Dieselin vastamaan kaikkiin urbaanin kaupunkiliikenteen tarpeisiin. Laaja valikoima tekee siitä monipuolisen ajokin niin jakeluliikenteeseen, urakointiin kuin rakennuskäyttöönkin.

Jakeluliikenteessä työskentelevän kuljettajan työtä helpottaa tarkkaan suunniteltu vaivaton käynti ohjaamoon. Etuakselin taakse sijoitettu moottori on tehnyt mahdolliseksi sijoittaa ohjaamoon käynti mahdollisimman alas. Askelman korkeus on mallista riippuen 420 tai 450 milliä, mikä yhdessä 70°:n kulmaan aukeavien ovien kanssa helpottaa kulkua ohjaamoon. Puskuriin molemmin puolin sijoitetut askelmat puolestaan helpottavat nousua tuulilasille.

Maahantuojan mukaan uuden malliston ensimmäisen jäsenen odotetaan saapuvan Suomeen maaliskuun aikana.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi