Uutiset

Kuljetuskalusto

Pohjoismainen sijoitusrahasto Verdane ostaa enemmistön kuljettajakoulutusyritys CAP-Groupista

Kansainvälistyvää CAP-Groupia kiinnostavat erityisesti Norjan markkinat.

Pohjoismaiden suurin kuljettajakoulutusyritys CAP-Group Oy tähtää tulevaisuudessa vahvasti eurooppalaisille markkinoille. Pohjoismainen pääomasijoitusrahasto Verdane ostaa yhtiön osake-enemmistön ja aikoo vauhdittaa CAPin kansainvälistä kasvua.

CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Timo Leivo sekä Verdanen partneri Henrik Aspén, johtaja Iikka Moilanen ja Suomen-toimintojen vetäjä Janne Holmia juhlistivat CAP-Groupin kansainvälistymistä Helsingissä maanantaina 7.10.2019. HANDOUT: Jussi Helttunen

CAPin myyjistä Elo ja LähiTapiola luopuvat omistuksistaan kokonaan. Kaikki yrittäjäomistajat jatkavat yhtiössä ja jäävät siihen vähemmistöomistajiksi. CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari on yhtiön alkuperäinen perustaja, ja hän jatkaa yhtiössä sekä vähemmistöomistajana että toimitusjohtajana.

Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Osakekaupoilla ei ole suoranaista vaikutusta yhtiön toimintaan Suomessa. CAP-Autokoulu jatkaa kotimaassa entiseen malliin.

CAP-Group hankki merkittävää teknologiaomistusta maaliskuussa 2018, kun yhtiöstä tuli torniolaisen Datadrivers-ohjelmistoyrityksen enemmistöosakas. CAPin ja Datadriversin tietotaidolla uskotaan olevan kysyntää maan rajojen ulkopuolellakin.

”Tarkoitus on ollut kansainvälistyä jo jonkin aikaa, mutta kotimaassa on riittänyt paljon tekemistä. Olemme tutkineet laajasti Euroopan markkinoita. Uskoaksemme meidän toimintamallillemme löytyy kysyntää ulkomaillakin. Nyt meidän konseptiamme ja teknologiaamme voi lähteä oikeasti viemään maailmalle”, sanoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari.

Kari kertoo olevansa todella tyytyväinen siihen, että yhtiölle löytyi uusi, hyvä omistaja, jolla on kykyä ja riskinsietoa suomalaisyrityksen kansainvälistämiseen.

Verdane hallinnoi rahastoissaan noin 1,8 miljardin euron pääomia, ja sillä on toimintoja monessa Euroopan maassa. Verdane on omistajana muun muassa pysäköintimaksuyhtiö EasyParkissa.

Yksi houkutteleva kohde CAP-Groupille on Norja, jossa aiotaan Pekka Karin mukaan koeponnistaa CAPin konseptia ja teknologiaa sieltä lähtöisin olevan Verdanen tuella.

Verdanen Suomen-toimintojen vetäjä Janne Holmia kertoo sijoitusrahastoa kiinnostaneen erityisesti sen, että teknologian hyödyntäminen kuljettajakoulutuksessa esimerkiksi ajo-opetussimulaattoreita käyttämällä on Suomessa pidemmällä kuin muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

”Strategiaamme kuuluu partneroituminen teknologiavetoisten kasvuyritysten kanssa. Kun teknologiaa ja digitalisoitumista käytetään suhteellisen perinteisen toimialan edistämiseksi, toimintatapojen yhdistämisestä syntyy lisäarvoa”, Holmia toteaa.

CAP-Groupin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 21 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli yli 25 prosenttia. Yhtiö odottaa vahvan kasvun jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Yritysjärjestelyssä CAPin ja osakkaiden taloudellisena neuvonantajana toimi Jonver Capital Oy ja juridisena neuvonantajana Smartius Oy. Kaupan voimaantulo on ehdollinen työ- ja elinkeinoministeriön sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

LUE MYÖS Pihassani on romuauto. Mitä teen?

Lue seuraavaksi