Uutiset

Autot

Nissan e-NV200 ensimmäiselle suomalaisasiakkaalle

Nissan on aloittanut sähköautomallistonsa toisen tulokkaan, Nissan e-NV200:n myynnin ja lajinsa ensimmäinen auto luovutettiin lokakuun alussa ensimmäiselle suomalaisasiakkaalle, Q-Parkille.

Nissan on täysähköautomarkkinoiden ylivoimainen markkinajohtaja, sillä C-segmenttiin sijoittuvaa Nissan LEAFia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 135 000 kappaletta. Odotukset sekä viisipaikkaisena henkilöautona että pakettiautoversiona saatavan e-NV200:n suhteen ovat korkealla.

”Olemme erittäin iloisia e-NV200:n saamasta vastaanotosta – malli on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin yksityis- kuin yritysasiakkaiden keskuudessa”, kertoo Nissan Nordic Europen viestintäjohtaja Taina Erkkilä. ”Akkukäyttöisen sähkömoottorin ansiosta ajon aikana päästötön ja lähes äänetön e-NV200 on täydellinen vaihtoehto muun muassa kaupunkien keskustoissa myös yöaikaan liikkuville kuljetusyrityksille. Alhaisen painopisteen ansiosta auto on erittäin vakaa ajettava ja pakettiautoversiossa on kompaktista ulkomuodosta huolimatta erinomaiset tilat tavarankuljetuksiin. Lisäksi huoltokustannukset ovat jopa 40 prosenttia alhaisemmat ja polttoainekustannukset jopa 75 prosenttia edullisemmat dieselautoihin verrattuna.” Valmistajan mukaan auton toimintamatka yhdellä latauksella on 170 kilometriä.

Ympäristö huomioiden

Suomen ensimmäisen e-NV200:n ostanut, Suomen suurimpiin pysäköintialan toimijoihin lukeutuva Q-Park Oy omistaa ja operoi pysäköintilaitoksia ja pysäköintialueita Suomen suurimmissa kaupungeissa. Täyssähkökäyttöinen pakettiauto sopiikin mainiosti Q-Parkin liiketoimintaan.

”Me otamme ajoneuvojen valinnassa ympäristöasiat huomioon”, kertoo Operations Manager Mika Engberg Q-Parkista. ”Olemme käyttäneet vähäpäästöisiä hybridejä jo pitkän aikaa ja nyt olemme valinneet sähköautot, jotka ovat hiljaisia ja ajon aikana päästöttömiä. Haluamme omalta osaltamme olla yksi sähköautoilun edelläkävijä Suomessa ja vähentää pakokaasupäästöjä sekä säästää luontoa tuleville sukupolville.”

”Olemme ainoa pysäköintialan yritys Euroopassa, joka raportoi sosiaalisesta vastuustaan. Ympäristöä, yhteiskuntaa ja taloudellisesti kestävää kehitystä koskevat asiat huomioidaan kaikissa päätöksissä päivittäisessä toiminnassamme”, Engberg jatkaa.

Lue seuraavaksi