Uutiset

Autot

Neste MY -uusiutuva diesel lanseerataan Ruotsin markkinoille

Neste lanseeraa Neste MY uusiutuvan dieselin Ruotsin markkinoille. Se on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, ja se vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Neste vastaa 2,7 miljoonalla tonnilla suurimmasta osasta uusiutuvan dieselin maailmanlaajuisesta kokonaistuotannosta, ja Nesteen uusiutuvat tuotteet vähentävät ilmastopäästöjä noin 8,3 miljoonalla tonnilla hiilidioksidia vuodessa. Tämä luku vastaa tilannetta, jos yli kolme miljoonaa autoa poistettaisiin liikenteestä, tai Tukholman kaupunki oli kahdeksan vuoden ajan täysin autoton.

Nesteen suunnittelee  saavuttavansa noin neljän miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden tuotannon vuoteen 2022 mennessä. Uusiutuvien polttoaineiden kulutus kasvaa Ruotsissa nopeasti – vuosina 2015–2018 se kasvoi 19 prosentilla – ja suurin osa kasvusta on uusiutuvan dieselin käytön ansiota. Viime vuonna uusiutuvien polttoaineiden osuus oli  21,4 % liikennepolttoaineiden kokonaiskulutuksesta.

“Ruotsilla on uskomattoman kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, ja maa aikoo olla fossiiliton vuoteen 2045 mennessä. Me ja muut uusiutuvien polttoaineiden tuottajat tarvitsemme selkeää toimintapolitiikka ja ennustettavia tavoitteita uusien investointien tueksi ja tuotannon lisäämiseksi, mikä on välttämätöntä, jos tavoitteena on merkittävä liikenteen päästöjen vähentäminen ja  ilmastotavoitteiden saavuttaminen”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Skandinavian myyntijohtaja.

Neste MY uusiutuvaa dieseliä voidaan käyttää kaikissa dieselmoottoreissa ja jälleenmyyjien olemassa olevissa jakelujärjestelmissä. Polttoaine lanseerataan motolla ”fossiiliton viidessä minuutissa”.

Neste MY uusiutuvan dieselin myynti Ruotsissa on suunnattu ensisijaisesti kuljetussektorille ja yritysasiakkaille. Ruotsissa sitä myyvät jälleenmyyjät Swea Energi, Biofuel Express, Ecobränsle, Colabitoil ja Energifabriken. Polttoaine toimii kuitenkin yhtä hyvin myös yksityisissä henkilöautoissa ja sillä voi helposti korvata perinteisen dieselin myös niissä.

Neste MY uusiutuva diesel on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Sen valmistuksessa käytetään monia erilaisia jäterasvoja, myös liha-, kala- ja kasviöljyteollisuuden jätteitä ja tähteitä. Neste MY uusiutuvan dieselin kemiallinen koostumus on sama kuin fossiilisen dieselin, joten tavallinen diesel voidaan korvata sillä täysin tai niitä voidaan sekoittaa toisiinsa missä tahansa suhteessa.

Lue seuraavaksi