Uutiset

Autot

Mukavuutta ympärivuotiseen autoiluun – Bürstner Ixeo Time 726

Saksalainen matkailuajoneuvovalmistaja Bürstner kulkee tunnettuun tapaansa alan kehityksen eturintamassa ja nyt markkinoille saapuva vuoden 2016 Ixeo-mallisto osoittaa kehitystyön onnistuneen jälleen kohdalleen. Ensi vuoden Ixeo-mallistossa on onnistuneesti yhdistetty huippuluokan talvivarustus korkealuokkaiseen mukavuus-varusteluun ja silti malliston hinnoittelu on hyvinkin maltillinen.

Tutustuimme tulevan vuoden Bürstner-mallistoon tamperelaisen Caravan Erälaukon asiantuntevalla opastuksella ja saimme selkeän kuvan uudistusten laajuudesta. Suomeen tuotavan malliston kehitystyössä onkin selkeästi otettu maamme erikoisolosuhteet huomioon ja erityisesti lämmityksen toimivuuteen on panostettu.Totuttuun Bürstnerin tyyliin myös kuljettajan ja matkustajien mukavuus on ensiluokkaisella tasolla, sillä Ixeolla taittuu pitkäkestoisempikin matka mukavasti ja runsaan varustelun ansiosta esimerkiksi leirintäalueella viihtyy vaikka hieman kauemmankin aikaa.

Tilavuutta ja tyylikkyyttä

Bürstner Ixeo Time 726 on varustettu kahdella mukavan leveällä erillisvuoteella ajoneuvon takaosassa sekä sähkösäätöisellä etuvuoteella. Ixeo on rekisteröity neljälle henkilölle, mutta vuoderatkaisu tarjoaa mukavat yöunet vielä parille vieraallekin. Erityishuomiota on kiinnitetty etuvuoteen jämeryyteen sekä kestävyyteen ja vankat kiskot takaavat heilumattomuuden kaikissa korkeuksissa. Ixeossa huomio kiinnittyy myös tilavuuteen, joka alkaa heti matkustamon leveästä ulko-ovesta ja jatkuu leveän käytävän kautta mukavan kokoisiin keittiö- sekä pesuhuonetiloihin.

Sisustuksessa korostuu valoisuus, sillä, klassisen tyylikäs kalustemateriaali sekä vaalea kangasverhoilu yhdistettynä isoihin ikkunapinta-aloihin sekä tehokkaaseen valaistukseen tuovat Bürstnerin eleganssin upeasti esille. Ulkopuolella huomio kiinnittyy vakiovarustukseen kuuluviin 16 tuuman alumiinivanteisiin sekä virtaviivaiseen kuviointiin, joka korostaa Ixeon dynaamista muotoilua.

Käyttömukavuus kunniaan

Bürstner Ixeon suunnittelussa sekä kuljettajan että matkustajien turvallisuus sekä viihtyvyys ovat korkealla tasolla. Kuljettajalla on käytössään esimerkiksi kattava multimediajärjestelmä, johon kuuluvat myös navigaattori sekä peruutuskamera. Alustana toimii Fiat Ducato, jonka 2,3 litran 130 hevosvoiman moottori riittää Suomen teille varsin mainiosti. Viihtyvyyttä niin maantielle kuin majoitukseen tuovat esimerkiksi oikeaoppisesti sijoitettu Truma-lämmitysjärjestelmä, vakionopeudensäädin, markiisi, lattialämmitys, ohjaamon talvipeite, hyttysovi sekä kaksi asuinosan akkua. Kaikki täyttämiseen ja täydentämiseen vaadittavat kohteet on taas puolestaan sijoitettu yhden luukun alle, mikä helpottaa ja nopeuttaa huoltotoimenpiteitä. Pienenä, mutta mukavana yksityiskohtana voi myös mainita ulkopuolisen TV-antennipistokkeen, joka mahdollistaa TV:n katselun vaikka isommallakin porukalla markiisin alla.

Kilpailukykyinen hinnoittelu

Bürstner on selkeästi kuunnellut pohjoismaisten karavaanarien toiveita ja Ixeon erikoismallit täyttävät maamme erikoisvaatimukset vaikeuksitta. Lämmitys, akustot ja talvipeitteet todistavat Ixeon olevan todellakin ympärivuotiseen käyttöön tehty.

Huomionarvoista on, että korkea varustelun taso on onnistuttu suorittamaan ilman merkittävää kustannuskasvua. Bürstner Ixeon talviversion saakin omakseen jo selkeästi alle 70 000 eurolla, mikä on varustelun tason huomioon ottaen varsin maltillinen hinta. Kyseinen ajoneuvo ja Bürstner mallisto on kattavasti esillä sekä Lahden messuilla 18-20.9 ja maahantuojien tapahtumissa loppuvuoden aikana.

Lue seuraavaksi