Uutiset

Autot

Mukava ja turvallinen linja-auton rengas, joka tuo kustannussäästöä liikennöitsijälle

Michelin lanseeraa uuden X Coach Z -renkaan, joka on erityisesti suunniteltu linja-autoihin pitkille ja keskipitkille matkoille.

Uuden Michelin X Coach Z 295/80 R 22.5 -renkaan sivussa on merkinnät M+S ja 3PMSF, joten se on pohjoismaissa talvikäyttöön hyväksytty rengas. X Coach Z täydentää Michelinin linja-auton renkaiden valikoimaa niin, että saatavilla on nyt täydellinen sarja erittäin turvallisia ja luotettavia renkaita. Uudessa renkaassa yhdistyy kaksi teknologista innovaatiota, Regenion ja Infinicoil, joiden ansiosta rengas on tukevampi ja sen kulutuskestävyys on parempi: sen käyttöikä on jopa 16 prosenttia pidempi kuin edeltävän sukupolven renkaan[1].

Michelinin palkitun Long Lasting Performance -tuotestrategian mukaisesti X Coach Z tarjoaa kestävää suorituskykyä, sillä sen pintakuvio uusiutuu kuluessaan. Kuvio on muotoiltu siten, että kulumisen myötä siinä avautuu uusia uria ja vettä poistavia kanavia, jotka pitävät suorituskyvyn vakaana renkaan koko käyttöiän ajan. Pintakuvion muotoilun etuna on myös kulutuspinnan suurempi maakosketusala, minkä vuoksi renkaan pito on erittäin hyvä märillä tienpinnoilla.

Michelin X Coach Z on monipuolinen, kestävä linja-auton rengas, ja tukevan rakenteensa ansiosta tasapainoinen ja luotettava. Rengasvaurioista johtuvat seisonta-ajat vähenevät, mikä on matkustajaliikenteessä olennaisen tärkeää. Yhtä tärkeää rentouttavan matkanteon kannalta on renkaan hiljainen ajoääni; innovatiivinen pintakuvio minimoi sisäpuolisen rengasmelun, mitä sekä matkustajat että kuljettaja arvostavat.

Michelin X Coach Z on ympärivuotinen rengas, joka on testattu ja hyväksytty talvikäyttöön (siitä osoituksena 3PMSF -merkintä). Liikennöitsijä hyötyy tästä pienempinä renkaiden kausivaihdon ja -säilytyksen kustannuksina.

Michelin X Coach Z -renkaan ainutlaatuiset ominaisuudet tekee mahdollisiksi kaksi uutta huipputeknologiaa, jotka Michelin on kehittänyt raskaan kaluston renkaiden valmistukseen:

– Regenion: pitkittäiset urat ja vettä poistavat kanavat pitävät pintakuvion hyvin muodossaan, mikä pienentää vierintävastusta ja vähentää polttoaineen kulutusta. Kuvion kuluessa urat uusiutuvat, jolloin renkaan pito ja jarrutusteho säilyvät hyvinä koko käyttöiän ajan kaikissa keliolosuhteissa. Michelin hyödyntää 3D-tulostusta vaativien metallimuottien valmistuksessa. Se mahdollistaa teknisesti monimutkaisen pintakuvion, jossa avautuu uusia uria asteittain renkaan kulumisen myötä.

– Infinicoil: viittaa lisävyökerrokseen, joka on rakennettu renkaan runkoa kiertävästä teräsvaijerista, pisimmillään jopa 400 metriä. Se vahvistaa ja antaa lujuutta renkaan rakenteelle. Kontakti tien pintaan on suurempi ja renkaan käyttöikä jopa 16 prosenttia pidempi. Vahvan ja tukevan rengasrungon kantavuus on huomattavan suuri: etuakselilla Michelin X Coach Z kantaa jopa 7,5 tonnin kuorman.

Michelin X Coach Z on saatavissa rengasliikkeissä koossa 295/80 R 22.5. Sen kuvio voidaan uusia leikkaamalla ja se on pinnoituskelpoinen, mikä säästää rahaa ja raaka-ainetta. Liikennöitsijän kustannukset alenevat samalla kun hän valintansa kautta myötävaikuttaa ympäristöhaittojen vähentämiseen.

Lue seuraavaksi