Uutiset

Autot

Mobillian teemanäyttely – "Auto edessä – mökki takana"

Automatkailun historiaa Mobiliassa

Kangasalalla sijaitsevan erikoismuseo Mobilian päänäyttely vuonna 2014 on esitellyt automatkailun historiaa Suomessa. Laajan näyttelyn kautta vieraille on avautunut mahdollisuus tutustua paitsi matkailun, myös matkailuajoneuvojen lähihistoriaan.

Automatkailu on mitä ilmeisimmin alkanut Suomessa lähes välittömästi automobiilin rantauduttua maahamme 1900-luvun alussa. Perheiden yhteiset autoretket olivat hyvin suosittuja 1920- ja 1930-luvuilla, jolloin automatkailuun tarvittiin paitsi rahaa, myös vapaa-aikaa.

Autotuonnin vapautuminen vuonna 1962 ja vapaa-ajan sekä vaurauden lisääntyminen vaikuttivat automatkailun suosion lisääntymiseen. Matkailuvaunu sen sijaan oli vielä 1960-luvun alussa harvinaisuus: jokaisen vaunun saapuminen leirintäalueelle herätti huomiota ja uteliaisuutta. 1970-luvulla elintaso Suomessa nousi kohisten, mikä kasvatti myös lomien ja vapaa-ajan määrää. Lisääntynyt vapaa-aika johti edelleen matkailun voimakkaaseen kasvuun.

Autoilusta tuli nopeasti tavallisen kansan matkailumuoto. Vielä 1970-luvulla teltat valloittivat Suomen leirintäalueita, mutta viimeistään 1980-luvulla leirintäalueilla yöpymiset matkailuvaunuissa ja -autoissa sekä mökeissä lisääntyivät telttailun suosion kustannuksella.

Vielä tänään, 2010-luvulla autolla tehdään edelleen huomattava osa vapaa-ajan matkoista, joskin muiden liikennemuotojen, kuten lentämisen osuus on kasvanut viime vuosien aikana.

Mobiliassa lokakuun loppuun saakka avoinna olevassa näyttelyssä on esillä matkailuvaunuja ja -autoja eri vuosikymmeniltä. Autojen- ja vaunujen sekä niihin liittyvien oheistuotteiden lisäksi museokäynnin aikana on mahdollista seurata automatkailuaiheisia filmejä, joista vanhimmat ovat lähes sadan vuoden takaa.

Vuonna 1979 pakettiautosta matkailuajoneuvoksi muutetulla Heikki Majaran Mercedes-Benz 508 D:llä on vierailtu kaikkiaan 55 eri maassa. Muutostyön jälkeen autolla on ajettu kaikkiaan 550 000 kilometriä niin Euroopassa kuin muillakin mantereilla.

Matkailuvaunujen parissa pitkään toiminut Matkaaja päätti laajentaa tuotevalikoimaansa aloittamalla matkailuautojen valmistuksen vaunuista saadun kokemuksen turvin vuonna 1984. Tuotevalikoimaan kuuluvissa neljässä eri mallissa hyödynnettiin Volkswagen-, Fiat- ja Ford-alustoja. Vuoteen 1991 mennessä Matkaaja valmisti 1470 matkailuautoa.

Puolassa valmistetuissa ja Suomessa suosituiksi nousseissa Poksi-matkailuvaunuissa hyödynnettiin lujitemuovikoria, mikä toi mukanaan keveyttä.

Fiskars Oy valmisti vuosina 1966 – 67 lisenssillä kymmenkunta koottavaa Kotilo-vaunua. Ajon ajaksi Kotilon seinät käännetään kokoon ja niiden päälle lasketaan katto, joka toimii tarvittaessa myös veneenä. Saksalainen keksintö, lujitemuovista rakennettu matkailuvaunu sopi Fiskars-yhtiön omistaman Turun veneveistämön tuotantoon, sillä vaunun osat olivat pääosin samantyyppisiä kuin muoviveneissä.

Solifer Artic 500

Solifer-vaunut olivat uranuurtajia ollen Suomen ensimmäisiä teollisella valmistuslinjalla rakennettuja vaunuja. Pohjoismaissa suosituiksi nousseissa Soliferin tuotteissa kiinnitettiin huomiota erityisesti vaunujen talvikäyttöön. Vuonna 1984 valmistunut Solifer Artic 500 vastasi kylmien olosuhteiden asettamiin haasteisiin.

GMC Motorhome

Mikko Heimon vuonna 1975 valmistunut GMC Motorhome edusti 1970-luvun puolivälissä matkailuautojen eliittiä. Oy Nikolajeff Ab maahantuoma auto ajettiin heti Suomeen saavuttuaan suomalaisen rakennusliikkeen toimistoksi Irakiin. Sittemmin auto on toiminut muun muassa ulkovarastona ja viimeisen viiden vuoden aikana se on saanut jälleen arvolleen sopivaa huolenpitoa.

Motorhomeja ja TransMode-malleja valmistettiin vuosien 1973 – 1978 välillä lähes 13 000 kappaletta, joista 8000:n kerrotaan olevan edelleen tallessa.

Sauvolaisen Leevi Launnon vuonna 1950 valmistamassa matkailuvaunussa on tarvittaessa yöpynyt nelihenkinen perhe automatkoillaan. Maanviljelijä Launto oli nähnyt ruotsalaisessa lehdessä jutun auton perään kiinnitettävästä perävaunusta, jonka päälle rakennettu puinen kori mahdollisti vaunussa nukkumisen. Jutun nähtyään Leevi Launto päätti tehdä itse samanlaisen. Vaunun perustana on lehtijousien avulla lautalattian alla kulkeviin vasoihin kiinnitetty hevosrattaiden akseli.

Mobilian teemanäyttely on avoinna lokakuun loppuun saakka.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi