Uutiset

Autot

Michelin Pilot Sport 4 SUV

Uusi sport-rengassarja SUV-malleihin

SUV-autojen markkinat jatkavat voimakasta kasvuaan, ja viime vuosina on esitelty useita merkittäviä High Performance SUV-malleja. Autonvalmistajat ovat samalla heittäneet haasteen rengasvalmistajille: uusien SUV-mallien korkeammalla kuin varsinaisissa urheiluautoissa oleva painopiste ja ajoneuvojen suurempi massa vaativat renkaita, jotka soveltuvat niihin kohdistuviin, entistä suurempiin keskipakois- ja sivuttaisvoimiin.

Michelinin vastaus haasteeseen on uusi Michelin Pilot Sport 4 SUV -rengassarja. Sarjan renkaat ovat erityisesti SUV-malleihin kehitetyt aidot sport-renkaat – eivät siis vain urheilulliset SUV-renkaat. Uusi Pilot Sport 4 SUV -sarja korvaa aikaisemman Michelin Latitude Sport 3 -sarjan, ja se sopii käytettäväksi kaikissa SUV-malleissa – 4×4-malleissa, kompakteissa SUV-malleissa, medium-, premium- ja sport-malleissa. Nimenomaan sport-mallien kasvu on nyt vahvaa.

Tänä keväänä Geneven autonäyttelyssä esitelty Michelin Pilot Sport 4 SUV muuttaa käsityksen premium ja sport SUV-mallien renkaista. Rengas on suunniteltu yhteistyössä vaativimpien autonvalmistajien kanssa ja kuuluu turvalliseen ja monipuoliseen Michelin Pilot High Performance-tuoteperheeseen. Kehitystyössä on korostettu hallittavuutta ja vakautta suurilla nopeuksilla sekä turvallisuutta ja pitkää käyttöikää. Michelin Pilot Sport 4 SUV antaa poikkeuksellisen mukavan ja miellyttävän ajokokemuksen, jota renkaan alhainen melutaso korostaa. Se on turvallinen ajettava niin kuivalla kuin märällä tienpinnalla, ja sen suorituskyky säilyy pidempään kuin kilpailevilla rengasmerkeillä. Michelin on onnistuneesti yhdistänyt renkaaseen ominaisuudet, jotka perustuvat huippusuorituskykyisen Pilot Sport -rengasperheen ja uusimpien Formula E -renkaiden innovatiiviseen teknologiaan.

Ulkonäöltään Pilot Sport 4 SUV -rengas on tyylikkään viimeistelty ja korostaa auton laadukasta ja urheilullista olemusta. Renkaan sivut on muotoiltu käyttäen Michelinin ”Premium Touch” -teknologiaa, jolloin sivujen pinta on samettimaisen hohtava ja rengasmerkinnät erottuvat elegantisti hyvän kontrastin takia. Renkaan jalkaosassa on vannesuoja, joka estää SUV-autojen leveiden kevytmetallivanteiden vaurioitumista esimerkiksi jalkakäytävän reunaa vasten.

Epäsymmetrinen pintakuvio ja uusia kumiseoksia

Uuden renkaan pito on epäsymmetrisen pintakuvion ansiosta poikkeuksellisen hyvä. Kulutuspinnan ulkoreunan kuvio antaa pitoa kuivalla ja sisäreunan kuvio märällä tienpinnalla. Kulutuspinnassa on käytetty uutta kumiseosta, joka koostuu innovatiivisista erikoiselastomeereistä ja hienojakoisesta silicasta. Materiaalin ominaisuudet tekevät pintakuviosta tienpinnan olosuhteisiin äärimmäisen tarkasti reagoivan, kun pintakuvion ja edistyksellisen kumiseoksen dynaaminen vuorovaikutus tuottaa joka tilanteessa optimaalisen kosketuspinnan. Pintakuvion urat on suunniteltu tekemään kuviopaloista jäykemmät, joten ne parantavat renkaan sivuttaispitoa. Kuviopinnan alla oleva aramidin ja nailonin yhdisteestä koostuva ”Dynamic Response” -vahvikekerros varmistaa renkaan täsmällisen ajettavuuden.

Lue seuraavaksi