Uutiset

Autot

Mercedes-Benz ja Ratsastuskeskus Aino yhteistyössä

Kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen säveltäjän Jean Sibeliuksen koti- ja kulttuurimaisemassa Järvenpäässä sijaitseva Ratsastuskeskus Aino on huippumoderni ratsastuskeskus. Vuonna 2016 valmistuneen ratsastuskeskuksen rakennusprojektissa toimi yli 200 eri alojen ammattilaista ja alihankkijaa, joiden avulla Aino loi uuden standardin maamme ratsastuskeskuksille. Ratsastuskeskuksen omistaja Erkki Siltala halusi Aino-nimellä korostaa paikan kulttuurihistoriallista sijaintia ja nimesi paikan Jean Sibeliuksen kodin Ainolan mukaan Ratsastuskeskus Ainoksi.

Kestävän kehityksen periaate

Ainon rakentaminen aloitettiin keväällä 2014 saneeraamalla vanhoihin aiv-altaisiin kymmenen hevosen talli ja satulahuoneet. Alueen kaikki rakennukset saneerattiin alkuperäistä rakennustyyliä kunnioittaen, vastaamaan uusia tarpeita. Katot vaihdettiin, seinät maalattiin ja perustukset vahvistettiin. Ainon suunnittelussa hyödynnettiin satojen vuosien aikana syntyneitä eurooppalaisia standardeja ja tallikokemusta. Lähtökohtana oli rakentaa huippumoderni ratsastuskeskus, jossa jokainen yksityiskohta oli ajateltu hevosten kautta.

Ainon skandinaavista pelkistettyä tyylikkyyttä korostettiin molempien ratsastusmaneesien näyttävillä ja peräti 24 metriä pitkillä puukattoelementeillä, jotka rakennettiin puuelementeistä sekä liimapuusta. Maneeseille tyypilliset kosteusongelmat selätettiin ilmankuivaimilla, jotka kuivaavat koko maneesin ilmamassan. Laitteet saavat energiansa maalämmöstä, jota Ainossa tuottaa peräti 17 porakaivoa.

Ainon erikoisuus on maneesin pohjaratkaisu, jolla on keskeisin merkitys hevosten hyvinvointiin ja suorituksiin. Ainossa molempien maneesien pohjat kastellaan alapuolelta, jotta pohjarakenne stimuloi hevosille optimaalista alustaa. Rakenne on helppohoitoinen ja pysyy kosteudeltaan stabiilina. Maneesien pohjan alla on yhteneväinen 45 senttiä syvä vesiallas, jota säätelemällä maneesin pohja pysyy tasalaatuisena ja miellyttävänä hevosille.

Yli 170 000 aktiiviharrastajaa

Hevosala on Suomessa toimiala, joka tarjoaa elinkeinon, työtä ja harrastusmahdollisuuksia niin maaseudulla, kunnissa kuin kaupungeissa sekä elävöittää maaseutua. Suomessa on noin 16 000 tallia ja ala työllistää yli 15 000 henkilöä. Hevosia on Suomessa 74 200 ja ratsastusurheilun harrastajia 170 000.

Yksi heistä on Mercedes-AMG F1-tallin kuljettaja Valtteri Bottaksen vaimo Emilia, joka kilpauintiuransa jälkeen jatkaa urheilu-uraansa esteratsastuksen parissa.

Ratsastuskeskus Ainon tiiviin kilpailukauden huipentuma on 7.-10. syyskuuta järjestettävä esteratsastuksen kaikkien ikäryhmien SM-kilpailu.

Lue seuraavaksi