Uutiset

Autot

Mercedes-Benz GLC saatavana jatkossa aina sähköistettynä

Mercedes-Benz esittelee vahvasti uudistuneen GLC-mallin, ja nyt 100-prosenttisen sähköistettynä. Saatavana on seitsemän eri malliversiota, josta neljä kevythybridi- ja kolme plug-in-lataushybridimallia.

Ensimmäisessä aallossa Suomeen saadaan dieselmoottorinen GLC 220d 4MATIC, jonka hinnasto julkaistaan kesäkuun lopulla. Ensimmäiset autot saapuvat maahan syyskuussa. Toisessa vaiheessa lokakuun alussa julkaistaan pistokehybridien hinnat ja ensimmäiset lataushybridit saapuvat Suomeen joulukuussa.

Uudistuneen GLC:n kohokohdat ovat:

  • Voimalinjat: GLC-malliston nelisylinteristen bensiini- ja dieselmoottoreiden yhteydessä toimii aina sähkömoottori. Neljä moottoriyhdistelmistä on kevythybridejä, joissa hyödynnetään toisen sukupolven integroitua ISG-starttigeneraattoria ja 48 voltin sähköjärjestelmää. Kolme muuta moottorivaihtoehtoa ovat neljännen sukupolven plug-in-lataushybridejä, joissa yhteisteho on jopa 245 kW (333 hv) ja suurin yhteisvääntömomentti 750 Nm. Lataushybridiä hankkiva asiakas voi valita joko bensiini- tai dieselmoottorisen vaihtoehdon.

Lataushybridien sähkömoottori teho on 100 kW (133 hv), vääntö 440 Nm ja toimintamatka sähköllä on yli 100 kilometriä (WLTP), mikä käytännössä riittää melkein kaikkien päivittäisten ajomatkojen ajamiseen pelkällä sähkövoimalla – ilman paikallispäästöjä ja lähes äänettömästi. Sähkökäyttöä helpottaa jäljellä olevan toimintamatkan simulaattori: laskuri joka arvioi, miten kuljettajan ajotapa ja olosuhteet vaikuttavat akun varauksen riittävyyteen.

GLC:llä voi ajaa sähköllä 140 km/h nopeuteen saakka. Jarrutusenergian talteenoton tehostamiseksi autossa käytetään sähkömekaanista jarrutehostinta, joka automaattisesti vaihtaa jarrutilasta rekuperaatio- eli energian talteenottotilaan ja takaa aina hidastusenergian hyödyntämisen taloudellisimmalla mahdollisella tavalla. Sen ansiosta paras mahdollinen 100 kW:n rekuperaatioteho saavutetaan useammin kuin käyttämällä perinteistä täyshydraulista jarrujärjestelmää.

  • Akusto: GLC- hybridin akkukapasiteetti on 31,2 kWh, ja akusto on Mercedes-Benzin omaa tuotantoa. Täysin tyhjä akkukin on mahdollista ladata noin 30 minuutissa lisävarusteena saatavalla 60 kW:n DC-laturilla. Auton sisäisen koti- ja asiointilaturin teho on 11 kW.
  • Maasto- ja maantieominaisuudet: Varustukseen kuuluvat 4MATIC-neliveto, eri alustoille ja luonnonoloihin räätälöidyt ajo-ohjelmat, off-road-näyttö sekä erinomaiset pito- ja käsittelyominaisuudet olosuhteista riippumatta.
  • Mukavuus ja turvallisuus: Vakiovarusteisessa GLC:ssä etuakselilla uusittu nelitukivartinen etuakseli sekä monitukivartinen taka-akseli, joka on kiinnitetty apurunkoon. Lisävarusteena saatavana on Airmatic-ilmajousitus. Toinen lisävaruste on taka-akselin ohjaus eli kääntyvät takapyörät 4,5 asteen kääntökulmalla. Ratkaisu pienentää auton kääntöympyrää 90 sentillä 10.9 metriin.
  • Ilmanvastus: GLC:n pienin ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on vain 0.29 eli kaksi kymmenystä edeltävän sukupolven autoja (0.31) pienempi. Ilmanvastuksen ja tuuliäänien pienentämiseksi on käytetty CGD (Computational Fluid Dynamics) -tuulisimulaatioita sekä tuulitunnelitestejä. Niiden ja parantuneen äänieristyksen ansiosta myös auton matkustamo on erittäin hiljainen ja äänetön luoden Mercedes-Benzeille tyypillisen Tervetuloa kotiin -tilan ja tunnelman. Akustinen, tuuliääniä vaimentava tuulilasi on vakiovaruste.
  • Mitat: GLC:n uudet mitat heijastelevat auton dynaamista ja voimakasta luonnetta. Korin pituus on 4716 mm eli 60 mm edeltävää mallia enemmän, akselivälissä muutos on + 15mm. Auton korkeus on pienentynyt 4 mm:ä. Raideleveys on kasvanut edessä 6 ja takana 23 mm (edessä nyt 1627 ja takana 1640 mm). Leveys on säilynyt ennallaan 1890 mm.
  • Tavaratila: Pidentynyt kori on luonut mahdollisuudet tavaratilan kasvamiselle. Peruskoko on nyt 600 litraa eli peräti 50 litraa enemmän kuin ennen. Automaattinen Easy-Pack-takaluukku on vakiovaruste.
  • Muotoilu ja näytöt: GLC:n LED High Performance- ajovalot on muotoiltu uudelleen niin, että ne liittyvät suoraan etusäleikköön ja korostavat auton leveyttä. Digital Light -valoratkaisu on saatavana lisävarusteena. Auton vakiovarustetaso on Avantgarde, jossa etusäleikköä on korostettu kromireunuksella. Matkustamossa kojelauta on jaettu horisontaalisesti kahteen osaan. Kuljettajan edessä on 12,3-tuumainen (31,2 cm) tarkka LCD-mittaristonäyttö ja keskikonsolissa 11,9-tuumainen (30,2 cm) keskinäyttö, jota on hieman käännetty kuljettajan suuntaan.
  • MBUX: Mercedes-Benzin infotainment-järjestelmä MBUX käynnistyy Hey Mercedes -tervehdyksellä. Järjestelmän dialogi- ja oppimiskykyä on kehitetty edelleen. Uusi ominaisuus on Newsflash-uutispalvelu, jota kautta käyttäjä voi vastaanottaa itselleen räätälöityjä uutissähkeitä esimerkiksi talous-, urheilu- tai kulttuurialoilta.
  • Avustin- ja mukavuusjärjestelmät: Uusin Driving Assistance -varustepaketti sisältää muun muassa aktiivisen Distronic-etäisyysavustimen, aktiivisen ohjausavustimen, liikennemerkkitunnistuksen sekä pysäköintipaketin, johon kuuluvat 360 asteen kamera ja perävaunun peruutusavustin. Perävaunua vedettäessä käytössä on myös reitinsuunnittelu matkanteon helpottamiseksi. Mukavuusvarusteista saatavana ovat esimerkiksi Energizing Air Control -sisäilmajärjestelmä, matkustamon tunnelmavalaistus sekä panoraama-lasikatto.


Lue seuraavaksi