Uutiset

Autot

Maxus-sähköajoneuvomallisto laajenee 1+8-paikkaisella bussilla

Sähköajoneuvoja valmistava Maxus laajentaa Suomen mallistonsa tarjontaa nyt 1+8 paikkaisella bussilla. Uusi bussi perustuu e-Deliver 9 -mallin alustaan ja sen kori on rakennettavissa joustavasti eri kuljetustarpeiden mukaisesti. Tuomalla markkinoille täysin sähköisen bussin, Maxus haluaa tarjota esimerkiksi taksiyrittäjille modernin ja ympäristöystävällisen tavan kuljettaa myös suurempia ryhmiä.

Uusi täyssähköinen 1+8 paikkainen Maxus e-Deliver 9 -bussi tarjoaa modernin ja ympäristöystävällisen tavan kuljettaa sähköisesti nyt myös suurempia ryhmiä. Uusi e-Deliver 9 omaa suuret sisätilat, laadukkaan istuinmukavuuden sekä kattavan vakiovarustelun. Bussi perustuu e-Deliver 9 -mallin alustaan ja sen kori voidaan rakentaa joustavasti asiakkaiden tarpeiden ja halutun istuinkonfiguraation mukaisesti, sisältäen esimerkiksi pyörätuolipaikkoja ja pyörätuolirampin/hissin.

Uuden e-Deliver 9 -bussin turvallisuus on huipputasolla ja sen vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajaa avustavat aktiivisen turvallisuuden varusteet, kuten sokean kulman hälyttimet, adaptiivinen vakionopeussäädin ja kaistanvaihtovaroittimet.

Maxus e-Deliver 9 -bussilla on pituutta 5 940 mm, leveyttä 2 062 mm, korkeutta 2 535 mm ja sen akseliväli on 3 760 mm. Sen oma paino on 2 870 kg kokonaismassan ollessa 3 500 kg. Bussi voidaan rakentaa istuimilla varustettuna joko M1 tai M2 -luokituksen mukaisesti, jolloin kantavuus on 3 500 kg (M1) tai 4 050 kg (M2). Maxus e-Deliver 9 -bussi on varustettu vakiona 72 kWh -ajoakustolla ja sen toimintamatka sähköllä on 236-288 km (WLTP yhdistetty/kaupunki). Saatavilla on myös tehokkaampi 88,55 kWh -ajoakusto. Maxus e-Deliver 9 bussi latautuu 80 % varaustasoon pikalatauksessa jopa 36 minuutissa.

”Näemme uudelle täyssähköiselle Maxus e-Deliver 9 bussille paljon potentiaalia Suomen markkinoilla. Uuden mallimme ansiosta esimerkiksi koulukyydit, Kela-taksimatkat ja perinteiset taksikyydit on mahdollista ajaa täysin sähköisesti ja CO2-neutraalisti myös isompien ryhmien ja erityistarpeita vaativien asiakkaiden osalta. Ennakkokiinnostusta on ollut paljon ja onneksemme autojen saatavuustilanne on myös erittäin hyvä”, kertoo Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen.

Maxus e-Deliver 9 on kattavasti varusteltu. Vakiovarusteita ovat esimerkiksi: peruutuskamera, adaptiivinen vakionopeudensäädin, HD-kosketusnäyttö 10″, radio, MP3 ja Bluetooth-handsfree, älyavain (Entry & One Touch Start), liukuovi ja 180-astetta avautuvat takaovet, LED-ajovalot sekä 16″ kevytmetallivanteet. Uusi Maxus e-Deliver 9 bussi omaa myös 5 vuoden tai 100 000 km takuun autolle ja 8 vuoden tai 160 000 km takuun ajoakustolle.

Nyt esiteltävä e-Deliver 9 bussi täydentää Maxuksen sähköajoneuvomallistoa, johon kuuluvat jo hyötyajoneuvoista e-Deliver 3 ja e-Deliver 9 pakettiautot, e-Deliver 9 alusta erilliskorilla tai -lavalla, sekä henkilöautoista Euniq 5 Grand Wagon ja Euniq 6 Grand SUV.

Lue myös: Maxus e-Deliver 3 Cargo Van LWB 52,5 kWh – Syntynyt sähköiseksi

Lue seuraavaksi