Uutiset

Työkoneet

Maxpo-messuilla uuden ajan käyttövoimaa

Uuden ajan käyttövoimalla toimivia työkoneita ja hyötyajoneuvoja näkee nyt myös Suomen suurimmilla maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden Maxpo 2019 -messuilla torstaista lauantaihin 5. – 7.9.2019 Hyvinkään lentokentällä. Joka toinen vuosi järjestettävä Maxpo 2019 esittelee tänä vuonna paljon uutuuksia ja koneita on esillä useiden kymmenien miljoonien arvosta.

Messukeskus järjestää Maxpo-messut Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta. Messuilla on tänä vuonna esillä erityisen paljon uutuuksia, sillä tapahtuma osuu Saksassa järjestetyn alan suurtapahtuman Bauma-messujen jälkeen. Maxpoon osallistuu yli 250 yritystä ja näyttelypinta-alaa on käytössä yli 60 000 m2. Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Tänä vuonna Autotuojat ja -teollisuus ry on koonnut omalle hulppealle osastolleen edustamiaan hyötyajoneuvoja ja päällirakenteita.

Uudet päästömääräykset aiheuttavat konemallien uudistumisen

Maxpo-messujen avajaispäivänä 5.9. tapahtuman toimeksiantajan Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2019 kehitysryhmän puheenjohtaja Markku Lappalainen kertoo, miten konekauppa on käynyt tammikuusta kesäkuuhun 2019 ja arvioi vuoden 2020 näkymiä. ”Päästömääräykset muuttuvat tänä vuonna ja se aiheuttaa konemallien uudistumista,” kertoo Lappalainen. ”Nyt jo Maxpossa nähdään joillakin merkeillä uudenlaisia koneita ja ensi keväänä niitä on entistä enemmän. Hybrideillä ja sähkökäyttöisillä koneilla on kysyntää. Ympäristöarvot ovat selkeästi nousseet keskusteluihin myös tällä alalla.”

Pitkäjänteinen, ilmastoasiat huomioonottava infrasuunnitelma tärkeä elinkeinoelämälle

Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö pohtii avajaispäivänä Maxpossa hallitusohjelman infrasuunnitelmiin ladattujen odotusten toteutumista. Tavoitteena oli saada hallitusohjelmaan pitkäjänteinen, ilmastoasiat huomioonottava infrasuunnitelma ja rahoitus sille. ”Hallitusohjelmassa ja nyt julkaistussa vuoden 2020 budjettiesityksessä on paljon hyvää, mutta toivomisen varaakin jäi”, toteaa Syrjö. ”Panostukset infraan vaikuttavat suoraan maarakennusalaan ja pitkäjänteinen infrasta huolehtiminen on tärkeätä, jotta Suomen elinkeinoelämällä on edellytyksiä tehokkuuteen ja kansainvälisen kilpailukykynsä säilyttämiseen.”

Työnäytöksiä, koeajoa mökijöillä ja Crazy Mike

Osastoilla on tälläkin kertaa paljon työnäytöksiä. Ensimmäistä kertaa Maxpossa voi nyt koeajaa mönkijöitä. Mukana ovat ATV ja Polaris. Koeajoja järjestetään sekä aikuisille että lapsille. Omalla alueellaan esitellään tuttuun tapaan veteraanikoneita, joita näkee messuilla myös työnäytöksissä. Ohjelmassa on lisäksi helikopterilennätystä, mikä maksaa 70 e/5-10 min. Ohjelma-alueella pääsee Crazy Miken kyytiin itse ohjastamaan autoa, kun Mike hoitaa polkimet.  Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita radalle.  

Englantilainen some-aktiivi Nick Drew Maxpossa

Armoitetuksi Suomi-faniksi tunnustautuva engelsmanni, Earthmovers Magazinen toimittaja ja tunnetun Digger Man blog -somekanavien ylläpitäjä Nick Drew raportoi Maxposta. Urakoitsijasta täysipäiväiseksi mediatyöläiseksi siirtynyt Nick tiedetään käytännönläheiseksi kaveriksi. Ennen toimittajauraansa mies kun vietti vuosikaudet oman kaivukoneen puikoissa. Hänen kaikki somekanavansa ovat varsin suosittuja ja seuraajamäärät kasvavat edelleen koko ajan. Maxpoon Drew saapuu Konepörssin vieraana.

Se on kone!

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestetään 18. kerran torstaista lauantaihin 5. – 7.9.2019 Hyvinkään lentokentällä. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16.  Kaksi vuotta sitten tapahtumassa vieraili 15 447  alan ammattilaista.

Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta.

LUE MYÖS Runsaasti asiaa elokuun Ammattiautot-lehdessä

Lue seuraavaksi