Uutiset

Autot

Luukkukuomu Classic Pro

Classic Pro -kuomu on valmistettu lasikuidusta. Ratkaisusta tulee painavampi kuin normaalit muovista valetut, mutta toisaalta se tuo mukanaan monia hyviä puolia. Yksi näistä on luja ja tukeva rakenne, mikä mahdollistaa myös luukkujen teon. Tukevuutta on haettu myös tekemällä luukku vain toiselle sivulle. Muoto ei ole voimakkaasti kapeneva heti alareunasta, mikä parantaa lastattavuutta.

Lasikuiturakenne ei vaadi vastaavia lujitusmuotoiluja kuin muovikuomu. Tästä syystä Classic Pro on helppo teipata haluttuun asuun. Värikin on periaatteessa valittavissa aivan miksi tahansa, mutta normaaleista poikkeavaa väriä on tilattava kerralla useampi kuomu. Perusvärejä on muutama.

Tiivistettyjen luukkujen ja saumojen ansiosta kura ja pöly pysyvät hyvin kuomun ulkopuolella. Luukkujen salvoissa on paikat riippulukoille, joten perävaunun tavaratilasta tulee näin lukittava tila.

Standardimitoin

Classic Pro on suunniteltu sopimaan paitsi Aisapoikien omaan perävaunumallistoon, myös muiden standardimittaisten perävaunujen jälkiasennuskuomuksi. Keskielementti on tässä vaiheessa aina sama, mutta päätyovia on kahta eri mittaa ja niitä valitsemalla saadaan muutettua pituutta.

Esiteltävänä ollut perävaunu oli Aisapoikien valmistama kippaava ”kelkkakärry”. Kuomu mahdollistaa edelleen kelkkojen tai mönkijöiden kuljetukset. Tässä vaunussa oli takana tukijalat ja aisassa nokkapyörä, joten vaakatasossa vakaasti pysyminen ei vaadi vaunun pitämistä vetokoukussa kiinni.

Ammattikäyttöä varten perävaunu voidaan varustaa esimerkiksi sopivilla hyllystöillä. Ylös kaasujousien varassa aukeavat luukut muodostavat luukkujen kohdille katokset, mitä arvostaa varmasti sateella.

Monesti nostettavan kuomun kanssa käy siten, että kuorma on tullut liian korkeaksi eikä kuomu enää pääse laskeutumaan alas asti. Classic Pron kanssa ei tätä ongelmaa pääse syntymään. Monesta suunnasta lastattavuus on kätevää esimerkiksi muuttokuljetuksissa.

 www.aisapojat.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi