Uutiset

Autot

Lumenpoistoa pietarsaarelaisittain

Kuluvana talvena lunta on siivottu niin käsin tuupattavalla lumikolalla kuin konevoimaa hyödyntävällä aurakalustollakin. Pietarsaaressa on talven aikana tehty ennakkoluulotonta tuotekehitystä, jonka myötä lumenpoistoon on valjastettu myös pakettiautokalustoa.

Amerikkalaisia Blizzard-lumiauroja maahantuova ja koko Euroopan alueella edustava Hilltip Oy on toimitusjohtaja Frank Mäenpään johdolla rakentanut doppel-ohjaamolla varustetusta VW Transporter-avolavapakettiautosta monipuolisen tienhoitajan.

Runkokiinnikkeisiin on kiinnitetty Blizzard-lumiaura, joka puhdistaa tietä reilun kahden metrin leveydeltä. Amerikkalaisauran uuden muotoilun ansiosta lumi lentää penkalle aikaisempaa helpommin ja taloudellisemmin. Blizzardin kehittämän Power Hitch-pikakiinnikkeen ansiosta auran kiinnitys ja irrotus on erittäin nopeaa ja vaivatonta. Patentoitu pikakiinnitysmekanismi vetää hydrauliikan avulla auran alustan kiinnikkeisiin. Samaa sylinteriä hyödynnetään lukituksen jälkeen auran nostamiseen ja laskemiseen.

Volkswagenin tehdaslavalle asennettu Blizzard Ice Chaser-hiekoitin taasen huolehtii liukkaudentorjunnasta. Valmistajan valikoimassa on kolme eri muovista valmistettua hiekoitinvaihtoehtoa, joiden tilavuudet ovat 0,5, 1,2 1,5 ja 2,0 kuutiota.

Ari Perttilä

kuvat Hilltip

Lue seuraavaksi