Uutiset

Autot

Liikenneturvan joulukalenteri tulee taas

Liikenneturva ja Suomen Somet ovat viime joulun tapaan luoneet some-joulukalenterin, joka tavoittaa nuoret kiinnostavalla tavalla Riemurasiassa ja IRC-Galleriassa. Jokaisen päivän luukussa on myös mahdollisuus osallistua arvontaan.

Joulun odotus kiihtyy kuun vaihtuessa, ja mikäpä muukaan sopisi vauhdittamaan odotusta paremmin kuin joulukalenteri. Liikenneturva onkin jo toisena vuotena peräkkäin luonut yhteistyössä Suomen Somejen kanssa interaktiivisen joulukalenterin.

”Suklaan sijaan joulukalenterimme luukuista paljastuu erilaisia liikenneaiheisia kuvia tai videoita, jotka varmasti herättävät ajatuksia – sekä kertaavat esimerkiksi liikennesääntöjä. Jokaisen luukun yhteydessä on myös sisältöön liittyvä kysymys, johon oikein vastaamalla voi osallistua arvontaan”, selvittää Liikenneturvan viestinnän suunnittelija Arimo Laakkonen.

Huvi ja hyöty yhdistyvät siis joulukalenterissa näppärästi. Arvonnoissa palkintoina on jokaiselle päivälle elokuvalippuja, heijastimia ja pyöränvaloja – jouluaattona hieman isommassa mittakaavassa. Osallistua voi vaikka joka päivä.

Joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori

Joulukalenteri pyörii Suomen Somejen verkostoissa, eli Riemurasiassa ja IRC-Galleriassa. Niiden suurimman käyttäjäryhmän muodostavat nuoret ja nuoret aikuiset, joten Liikenneturvalle yhteistyö kanavien kanssa on luontevaa.

Nuoret ovat liikenneturvallisuustyön kannalta hyvin olennainen kohderyhmä, sillä joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on 15-24-vuotias. Suurin riskiryhmä ovat nuoret miehet.

”On tärkeää viedä viestiä eteenpäin siellä, missä nuoret viettävät aikaansa – eli tässä tapauksessa verkon kuvapalveluissa. Sosiaalinen media ylipäätään sopii liikenneturvallisuusviestintään hyvin. Joukkoon kuuluminen on vahva keino vaikuttavuudelle”, Laakkonen sanoo.

Kun pyritään vaikuttamaan nuorten liikennekäyttäytymiseen ja -asenteisiin, ovat ystävien ja vertaisryhmän mielipiteet tärkeässä roolissa. Ryhmäpaine voi ohjata käyttäytymistä myös positiiviseen suuntaan.

Kalenterin ensimmäinen luukku avautuu lauantaina 1. joulukuuta – tervetuloa mukaan jouluaattoon asti

Lue seuraavaksi