Uutiset

Autot

Lielahden Autokeskus Oy: Biokaasukäyttöiset ajoneuvot hyötyajoneuvokaupan ammattilaisilta

Lielahden Autokeskus on jo vuodesta 1987 palvellut maamme raskaan autoilun asiakaskuntaa ja yritys on aina tunnettu laadukkaasta ja yksilöllisestä palveluasenteestaan. Vahvan ammattitaidon kautta yritys löytää asiakkailleen juuri heidän tarpeitaan vastaavan uuden tai käytetyn ajoneuvon, jonka täydellinen soveltuvuus työtehtäviin varmistetaan Lielahden Autokeskuksen monipuolisella varustelupalvelulla. Yritys seuraa alan kehitystä tarkoin, ja tästä osoituksena se on myynyt maahamme jo runsaasti ekologisia biokaasuhyötyajoneuvoja.

Lielahden Autokeskuksen taustalla on kolmannen polven autoilija Mikko Leppälahti, joka on toiminut autoalan yrittäjänä aina opiskeluvuosistaan 70-luvun puolivälistä lähtien. Leppälahti on verenperintönä aina keskittynyt lempialaansa hyötyajoneuvokauppaan ja jättänyt henkilöautot suosiolla muille tahoille. Hyvien asiakassuhteiden sekä ulkomaan kontaktien kautta tuotevalikoima on hieman laajentunut ja maahan on tuotu myös maarakennuskalustoa. Pääpaino on kuitenkin edelleen laadukkaiden sekä järkevästi hinnoiteltujen ja yksilöllisesti varusteltujen hyötyajoneuvojen kaupassa. Vuosikymmenten aikana luotujen kansainvälisten, yli kymmeneen maahan ulottuvien verkostojen kautta Lielahden Autokeskus onnistuu löytämään asiakkailleen juuri parhaiten soveltuvat ajoneuvot.

Loistava valikoima, kattavat palvelut

Lielahden Autokeskuksen Mikko Leppälahti ja Aki Rantanen hankkivat ammattitaidolla asiakkaalle yksilöllisen ajoneuvon täydellisellä varustelulla. Hyvien kontaktien kautta jokaiseen työtehtävään on löydettävissä juuri sopiva ajoneuvo nopealla aikataululla ja mukavasti hinnoiteltuna.

Kaupankäynnin perusehtona on laadukas sekä monipuolinen valikoima ja Autokeskuksen kokemuksella tarjolle on saatu juuri meidän olosuhteisiimme soveltuvaa kalustoa. ”Meiltä löytyvät kaiken merkkiset hyötyajoneuvot pikkupakuista aina viisiakselisiin kuorma-autoihin saakka. Käymme kaikki ajoneuvomme tarkoin läpi, joten asiakkaalle ei ole ikäviä yllätyksiä tiedossa. Asiakas voi tutustua jo valmiina tarjolla olevaan yli 70 ajoneuvon kalustoomme tai antaa meille tilaustyön ja me hoidamme loput”, kertoo Mikko Leppälahti.

Kokonaispalvelun taso on aina ollut Lielahden Autokeskukselle kunnia-asia. ”Kaikki lähtee jo ajoneuvotarpeen analysoinnista, sillä usein pystymme kertomaan asiakkaalle minkälainen ajoneuvo ja millä varustuksella vastaa parhaiten hänen työtehtäviinsä. Etsimme tämän jälkeen sopivan ajoneuvon joko varastostamme tai ulkomailta, jonka jälkeen se räätälöidään yksityiskohtaisesti omissa TopTruck-korjaamoissamme joko Tampereella tai Keuruulla. Yli kymmenen henkilön korjaamohenkilökuntamme on hyvin ammattitaitoista ja siltä onnistuvat kaikkien merkkien vaativatkin varustelut esimerkiksi päällirakenteiden tai nosturien suhteen. Samaa korkeaa laatu edustaa myös kattava varaosavalikoima sekä monipuoliset huoltotoiminnot nykyaikaisine ohjelmistoineen ja katsastuspalvelumme”, korostaa Leppälahti.

Biokaasulla säästää ja suojelee

Lielahden Autokeskuksella on runsas valikoima biokaasukäyttöisiä ajoneuvoja, joiden avulla kilometrikustannukset saadaan laskettua entistä kilpailukykyisemmälle tasolle.

Hiilijalanjäljen pienentäminen on nykyään monen yrityksen sekä kunnallisen tekijän tavoitteena, ja ajoneuvopuolella biokaasu tarjoaa mainion tavan ekologisuuden lisäämiseen. ”Kaasujakelupisteiden määrä on kasvussa ja moni kaupunki panostaa omiin kaasulaitoksiin, mikä kertoo biokaasun suosion kasvusta. Aloitimme biokaasuautojen maahantuonnin asiakastoiveiden perusteella ja autoista saadut hyvät käyttökokemukset ovat lisänneet kysyntää. Esimerkiksi kaasukäyttöinen Iveco Daily kolmen litran moottorilla on todella tehokas ja luotettava työjuhta kovaankin ammattikäyttöön. Myös talviominaisuudet ovat kaasuautoilla korkeaa luokkaa, ja kunhan akku on kunnossa, niin ajoihin voi lähteä kovimmillakin pakkasilla ilman pelkoa ajoneuvon hyytymisestä. Suuri osa biokaasuautoistamme on myös bensiinikäyttöisiä, mikä lisää käyttömahdollisuuksia myös alueilla, joissa kaasuasemia on harvemmassa”.

”Biokaasu on tällä hetkellä edullista, joten kaasuauton hankintahinta on kuoletettu nopeasti alentuneiden kustannusten kautta. Kaasu soveltuu loistavasti jakelukoriluokkaan, mutta myös raskaammalla puolella vaihtoehdon tarjoamat mahdollisuudet on havaittu entistä paremmin. Kannattaakin ottaa taskulaskin käteen ja laskea, miten paljon biokaasun avulla omissa ajoissa säästää suhteessa nykyisiin menoihin. Kuljetusala on tällä hetkellä niin kovasti kilpailtu, että kate onkin hankittava kuluja laskemalla hintojen nostamisen sijaan”, tiivistää Leppälahti.

Ala muuttuu vauhdilla

Oma katsastuspalvelu nopeuttaa ja helpottaa asiakkaan toimintaa. Lielahdesta kaiken saa huollosta varusteluun ja varaosiin yhdellä käyntikerralla.

 Kuljetusalaa ja autokauppaa lähietäisyydeltä seurannut Mikko Leppälahti on ajan hermoilla ja esimerkiksi päivittäisten Euroopan yhteyksien ansiosta miehellä on selkeät visiot maailman muuttumisesta. ”Raskaalla kuljetuspuolella sähkön merkitys jää huomattavasti henkilöautopuolta pienemmäksi ja kaasun lisäksi vety saattaa olla paljon potentiaalisempi vaihtoehto. Ajoneuvokaupan puolella näen uusien ja käytettyjen myyntien eriytyvän, samalla kokonaispalveluiden merkitys tulee kasvamaan. Tämän myötä myös Lielahden Autokeskuksen tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä meillä asiakastyytyväisyyden taso on aina ollut erittäin korkeaa luokkaa”, päättää Leppälahti.

LUE MYÖS: Lielahden Autokeskus Oy laajentaa toimintaansa Keuruulle

Lue seuraavaksi