Uutiset

Autot

Lecticasta monimerkkitalo

Tamperelaisen Hakalan Verhoomon kulmakivenä ovat vuosien ajan toimineet Ford-hyötyajoneuvoista rakennetut Lectica-tuotemerkillä tunnetut laadukkaat pikkubussit, linja-autot sekä retkeilyautot. Yrityksellä on lähes 70 vuoden kokemus verhoilusta sekä varustelusta ja onkin selvää, että näin pitkä menestystarina ei olisi mahdollista ilman tasaisin välien suoritettua rohkeaa uudistumista. Nyt toiminta laajenee uusille alueille, kun Lectica-tuotemerkin voi jatkossa löytää myös Mercedes-Benz-, Peugeot- sekä Citroën-mallien kyljestä.

Hakalan Verhoomossa henkilökohtaisen palvelun merkitys on ollut aina suuri ja vajaan kahden vuoden ajan myynnistä ja markkinoinnista on vastannut Sanna Rautaharkko. Viime syyskuussa Sannan rinnalle myyntiin liittyi ajoneuvovarustelualan pitkän linjan ammattilainen Mika Maro ja pitkällisten ideariihien kautta yrityksen toimintaa on monipuolistettu entisestään.  Ford-mallien varustelu jatkuu samalla kattavalla rintamalla, mutta toimintaan lisätään Mercedes-Benzin, Peugeotin sekä Citroënin mallistot niin retkeilyautojen, lisäohjaamoiden kuin pikkubussien osalta. Muutoksen kautta Hakalan Verhoomo saa lisää tukijalkoja jo muutenkin monipuoliseen toimintaansa ja esimerkiksi yhden merkin toimitusvaikeudet tai muut viivästykset eivät vaikuta Lectican toimintaan liian häiritsevästi.

Tuotanto valmiina

Uusien merkkien ottaminen tuotantoon ei ajoneuvovarustelupuolella ole koskaan mikään yksinkertainen prosessi, mutta Lectican kokemuksella ja ammattitaidolla muutos on sujunut ilman suurempia viivästyksiä. ”Saimme jo loppuvuoden aikana linjastot sekä tarvittavat muotit valmiiksi, joten homma lähti käyntiin upeasti. Ehdottomana edellytyksenä onnistumiselle oli tietysti hyvät suhteet autojen maahantuojiin ja kiitosta täytyy saumattomasta yhteistyöstä antaa ehdottomasti niin Veholle kuin Auto-Bonille. Heidän aito paneutumisensa asiaan mahdollisti uusien tuotteiden aikaansaamisen näin hyvällä aikataululla”, kiittelevät Rautaharkko sekä Maro.

Maltillinen kasvu

Tuotantovalikoiman lisääntyminen on luonnollisesti vaikuttanut myös tuotannon puolella ja uutta ammattitaitoista henkilökuntaa on palkattu tarpeen mukaan. ”Haluamme säilyttää ehdottoman Lectica-laadun kaikissa tuotteissa, joten pitkällä tähtäimellä kasvu pidetään hallitun maltillisena. Suunnitelmallisuus säilyy kaikissa toimintalinjoissamme ja tähtäämme pitkälle tulevaisuuteen realistisin tavoittein. Tuomme uusiin mallistoihimme myös uutta designia ja tarjolle tulee lisäksi esimerkiksi täysin uudistettuja istuinratkaisuja. Tällä hetkellä Ford ja uutuusmerkit määrittelevät tuotantoamme tarkoin, mutta muidenkaan merkkien mukaantulo ei ole ajan mittaan mikään mahdottomuus. Myös muu tarjontamme on lisääntynyt ja esimerkiksi uutena osa-alueena mukaan tullut pick up -puolen varustelu on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja lavakatteet sekä Orsy Mobil -varusteet ovat tehneet kauppansa hyvin”.

Kotimaisuus korostuu

Hakalan Verhoomo on koko historiansa ajan ollut perinteinen suomalainen perheyhtiö, mikä on näkynyt yrityksen toimintatavoissa sekä arvomaailmassa aina arvokkaasti. Vaikka uudet tuulet puhaltavatkin talossa, tulevat samat suuret linjat säilymään myös jatkossa. ”Ala on muuttunut vauhdilla ja esimerkiksi viime heinäkuun taksiuudistus sekä uusi WLTP-päästömittaus ovat pitäneet kaikki alalla toimivat kiireisinä. Onkin toivottavaa, että alaa vaivanneet sekä kaupankäyntiä hidastaneet muutokset olisivat nyt hetkeksi rauhoittuneet ja kaikki osapuolet saisivat keskittyä oleellisiin tehtäviinsä. Toivotammekin niin uudet kuin vanhat asiakkaamme tervetulleiksi tutustumaan laajaan tuotevalikoimaamme ja lupaamme palvella vanhaan hyvään yksilölliseen ja ammattitaitoiseen Lectica-tapaan. Näin jokaiselle asiakkaalle saadaan rakennettua juuri hänen vaatimuksiinsa soveltuva kokonaisuus kustannustehokkaaseen hintaa”, päättävät Rautaharkko ja Maro.

Lue seuraavaksi