Uutiset

Autot

Länsilinjoille kolme matalalattiaista Ducatoa

Tamperelainen Länsilinjat Oy on hoitanut Ylöjärven kaupungin kaikille avointa palveluliikennettä vuodesta 2008 alkaen kahdella autolla. Viimeisen kilpailutuksen yhteydessä autojen määrä kasvoi yhdellä ja samoin myös vaatimukset. Lopputuloksena Länsilinjat hankki turkulaiselta Revid Oy:ltä kolme uutta hollantilaisen B-Style Businessin valmistamaa täysmatalalattiaista Fiat Ducatoa.

Uuden palvelubussin vierellä kuljettaja Tuula Reiman, Ylöjärven kaupungin liikennesuunnittelija Jussi Teronen ja Länsilinjat Oy:n hallintojohtaja Kari Keinonen.

Ducaton takaosassa on kymmenen matalaselkänojaista istuinta, joiden selkänojissa on leveät kahvat helpottamassa istuutumista ja ylösnousemista.

Auton keski- ja etuosassa on neljä kappaletta klaffi-istuimia sekä tilaa kahdelle pyörätuolille. Lattiassa on kiskot pyörätuolien kiinnitystä varten ja seinässä kolmipistevyöt asiakkaille.

Ducaton ohjaamo on tilava ja kuljettajan paikalta on helppo siirtyä suoraan matkustamoon palvelemaan asiakkaita. Kaikki hallintalaitteet ovat käden ulottuvilla.

Pieni yksityiskohta Ducaton oikeassa ovipilarissa on magneettitunnisteet siivoushenkilökunnalle, josta he valitsevat kulloinkin vaadittavan siivoustason älypuhelimella, jolloin tieto siivouksen tasosta ja ajasta välittyy reaaliajassa työnjohdolle.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi