Uutiset

Autot

LänsiAuto avaa Opel-liikkeet Tallinnaan ja Tampereelle

Strategisia muutoksia LänsiAuton konsernirakenteessa ja organisaatiossa.

LänsiAuto on toiminut Opelin maahantuojana Suomessa ja Baltiassa 1.12.2018 alkaen sekä suurimpana Opelin vähittäiskauppiaana Suomessa vuosikymmenten ajan. LänsiAuton hallitus on päättänyt seuraavista muutoksista konsernirakenteessa ja organisaatiossa:

  • LänsiAuto avaa Opel-autotalot Tallinnaan ja Tampereelle.
  • LänsiAuton maahantuontiosasto järjestetään kokonaan toimintokeskeisesti, ja siirtymäajan vuonna 2019 erillisenä toiminut Baltian organisaatio yhdistetään siihen.
  • LänsiAuto-konsernin vähittäiskaupan liiketoiminnot keskitetään LänsiAuto-brändin alle, ja erillisestä vaihtoautokaupan brändistä Auto-Bilistä luovutaan.
  • Muutosten tavoitteena on tehostaa ja suoraviivaistaa LänsiAuto-konsernin toimintaa sekä vahvistaa olennaisesti Opelin markkina-asemaa Baltiassa tulevina vuosina. LänsiAuton vähittäiskaupan laajeneminen sekä maahantuontiorganisaation uudelleenjärjestely johtavat huomattaviin toiminnallisiin ja taloudellisiin synergioihin. Tilikaudella 2020 LänsiAuto tavoittelee yli 400 miljoonan euron liikevaihtoa.

Merkittäviä investointeja Opel-verkostoon

LänsiAuton uusi Opel-autotalo Tampereelle avataan konsernin nykyisen vaihtoautomyymälän yhteyteen vielä vuoden 2019 aikana. Tallinnan autotalon rakentaminen alkaa syksyllä 2019, ja talo avataan asiakkaille kesällä 2020. Kysymys on huomattavasta investoinnista LänsiAuton kansainvälistymiseen sekä Opel-liiketoimintaan Baltiassa.

Opel-verkostossa Suomessa on tehty tänä vuonna useita muutoksia, joiden tavoitteena on keskittää Opel-liiketoimintaa aiempaa suurempiin yksiköihin sekä harvemmille yhteistyökumppaneille. Opel-liiketoimintaan tehdään sen ansiosta suuria investointeja vuosina 2019-2020. LänsiAuto toteuttaa vastaavan muutoksen myös Baltian Opel-verkostossa, jossa käynnissä on useita neuvotteluja uusista investoinneista Opel-liiketoimintaan, kuvailee konsernin toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Maahantuontiorganisaation vahvistaminen jatkuu

LänsiAuton maahantuontiorganisaatio on vahvistunut vuonna 2019 vauhdikkaasti Opel-autonvalmistajalta hankitun yksikön ympärille. Muun muassa tuote-, logistiikka- ja markkinointiresurssit ovat kasvaneet. Uudet järjestelmät ja prosessit ovat valmiit. Nyt Baltian toiminnot voidaan siirtää samojen osastojen vastuulle.

Toimitamme Baltiaan tänä vuonna noin 2000 Opelia, mutta markkina-alueen potentiaali erinomaisille Opel-tuotteille on huomattavasti tätä suurempi. Tänä vuonna olemme tutustuneet markkinaan, ja nyt lähdemme investoimaan – mistä Tallinnan oma liike on konkreettinen osoitus. Baltian myynnistä vastaa jatkossa tiimissäni johtaja Petri Lankinen, kertoo Opelin myyntijohtaja Janne Kilappa.

LUE MYÖS Näkeminen ei tarkoita näkymistä

Lue seuraavaksi