Uutiset

Autot

Lahden Autokori hakeutuu konkurssiin

Perinteikäs linja-autojen valmistaja Lahden Autokori Oy on hakeutunut konkurssiin, koska sopimuskumppani Scania haluaa keskittää linja-autotuotannon Puolaan. Vuonna 1945 perustetulla Lahden Autokori Oy:llä on ollut jo vuosien ajan erittäin tiivistä yhteistyötä Scanian kanssa ja nyt ajan toiminta on nojannut yksinomaan Scanialle valmistettavan OmniExpress –pikavuoro- ja tilausajobussin tuotantoon. OmniExpress-tuotantoa varten Lahden Jokimaalle rakennettiin uusi tehdas, joka avattiin vuonna 2007.

Etelä-Suomen Sanominen mukaan Scanian ilmoitus toimintastrategian muutoksesta tuli täytenä yllätyksenä, jolloin konkurssi nähtiin ainoana vaihtoehtona. Lahden Autokori Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Juhani Saarnion mukaan kumppaneilla oli vuoteen 2014 voimassa oleva sopimus OmniExpress-tuotannosta.

Vuonna 2007 esiteltyä OmniExpress-bussia on valmistettu yli tuhat kappaletta eri puolille Eurooppaa, toukokuussa muun muassa Saksan Posti tilasi kaukoliikenteen tarpeisiin 60 uutta autoa. Kesällä Scania ja Lahden Autokori kertoivat tuovansa markkinoille ensi vuoden aikana uuden OmniExpress-pohjaisen puolimatalan kaupunkiauton. Tulevaisuus näyttää, mikä on OmniExpress-tuoteperheen kohtalo.

Lue seuraavaksi