Uutiset

Autot

Laadukas kiillotuskone palauttaa auton maalipinnan alkuperäisen kiillon

Auton maalipinnan haalistuminen ja naarmuuntuminen ajan myötä on valitettavasti täysin normaali ilmiö. Pintaa kuluttavat ja naarmuttavat esimerkiksi hiekka, autopesuloiden harjapesukoneet sekä lumiharjan käyttö talvella. Myös auringon UV-säteily ja ilmansaasteet haalistavat maalipintaa, jolloin myös pinnan kiilto heikkenee.

Haalistuneen maalipinnan voi kuitenkin pelastaa koneellisella kiillotuksella, jonka avulla pinta voidaan usein palauttaa jopa uudenveroiseksi. Onnistuneen kiillotuksen avaimia ovat laadukas kiillotuskone, oikeanlainen tekniikka sekä kärsivällisyys.

Koneellisella kiillotuksella eroon naarmuista

Maalipinnan koneellinen kiillotus eli myllytys on autonhoidon vaativimpia työvaiheita. Jotta lopputuloksesta saadaan halutunlainen, tarvitsee työhön ryhtyvä reilusti aikaa, kärsivällisyyttä sekä kunnolliset välineet.

Koneellinen kiillotus tapahtuu kiillotuskoneen, kiillotustyynyn ja hionta-aineen avulla. Erilaisille ja erikuntoisille maalipinnoille on saatavilla laaja valikoima erilaisia hionta-aineita, joissa hiovaa ainesosaa on enemmän tai vähemmän. Käytännössä myllytyksessä maalipintaa hiotaan pois muutaman mikrometrin verran, jolloin päästään eroon pienistä naarmuista ja himmentyneestä pinnasta. Onnistunut myllytys palauttaa maalipinnan kiillon ja alkuperäisen värisävyn. Jopa auringon vaaleaksi paahtama pinta saadaan usein palautettua kiillotuksen avulla lähes entiselleen.

Korkealaatuiset ja helppokäyttöiset RUPES-kiillotuskoneet

Italialaiset RUPES-kiillotuskoneet ovat äärimmäisen kestäviä ja suunniteltu kovaan käyttöön. RUPES-kiillotuskoneet ovat kevyitä sekä helppokäyttöisiä ja valikoimasta löytyy sopiva kone niin harraste- kuin ammattikäyttöönkin. RUPES-tuotteissa ergonomisuus, hallittavuus ja tehokkuus yhdistyvät niin, että auton kiillottaminen sujuu mutkattomasti.

RUPES-koneita on Kahan valikoimassa seitsemän erilaista; tunnetun BigFoot-malliston neljä erilaista epäkeskokonetta, yksi pyörivä kiillotuskone sekä kaksi pientä ja kevyttä iBrid Nano -kiillotuskonetta. Lisäksi valikoimista löytyy monenlaisia kiillotustyynyjä sekä tarvikkeita.

Uusimpia tulokkaita valikoimassa ovat RUPES iBrid Nano -kiillotuskoneet, joilla pienien ja ahtaiden paikkojen myllytys käy vaivattomasti. Erikoisominaisuutena Nano-koneissa on, että niitä voidaan käyttää sekä pyörivänä että 3 tai 12 millimetrin epäkeskoliikkeellä. IBrid Nano -koneet ovat erittäin pienikokoisia ja monikäyttöisiä. Erona Kahan kahdessa eri iBrid Nano -mallissa on kaulan pituus; Short neck -malli on lyhytkaulainen ja Long neck -malli pitkäkaulainen. Molemmat mallit ovat akkukäyttöisiä, mutta toimivat myös verkkovirralla. IBrid Nano -koneiden mukana tulee erittäin laaja Deluxe Kit -tarvikesetti.

RUPES – Luotettavia työkaluja vuodesta 1947

Italialainen perheyritys RUPES on valmistanut sähkö- ja painetoimisia työkaluja jo vuosikymmenten ajan. Yritys on perustettu Milanossa vuonna 1947 ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti etenkin innovatiivisista, turvallisista ja korkealaatuisista kiillotuskoneistaan.

RUPES panostaa toiminnassaan vahvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jotta markkinoille saadaan innovatiivisia, entistä tehokkaampia tuotteita, jotka ovat ergonomisia ja linjassa turvallisuusvaatimusten kanssa. Korkean laadun takaamiseksi RUPES-työkalut käyvät läpi monenlaisia testejä, joissa arvioidaan muun muassa tuotteen suoriutumista vaativassa käytössä, tasapainotusta, turvallisuutta ja virrankulutusta. Tavoitteena on tarjota käyttäjille työkaluja, jotka ovat mukavia käyttää sekä parantavat työn laatua ja tehokkuutta.

Lue seuraavaksi