Uutiset

Autot

Kun vaihteen vaihto nykii

Juuri vanhemmissa autoissa hyvinkin tuttu ilmiö: vaihdemekanismi alkaa nykiä. Syynä on yleensä vaihteiston kuluminen. Sen mekaaninen korjaaminen tulisi hyvin kalliiksi. Mutta ongelman ratkaiseminen onnistuu muutenkin: Saksalainen lisäaineasiantuntija LIQUI MOLY on kehittänyt vaihteistoöljyn lisäaineen, joka korjaa manuaalivaihteiden ongelmat.

Vaihteistoöljyn lisäainetta tarvitsee ainoastaan lisätä vaihteistoöljyyn. Se vähentää kitkaa ja keventää vaihtamista. Se sisältää MoS2-voitelurasvaa, joka tasoittaa metallipintojen epätasaisuuksia ja vähentää kulumista. Lisäksi tämä vähentää vaihteiston lämpökuormitusta. Se ei nimittäin sisällä syövyttäviä kemiallisesti vaikuttavia ainesosia, jotka voisivat syövyttää vaihteiston herkkiä kirjometalleja. Siksi se soveltuu erinomaisten kulumiselta suojaavien ominaisuuksien johdosta ongelmitta old timereihin ja myös uudempiin autoihin, joissa on synkronoitu vaihteisto.

Vaihteistoöljyn lisäaine ei ole mikään taikajuoma, joka saa mekaaniset viat häviämään. Mutta monissa tapauksissa se voi ratkaista ongelman, vähentää nykimistä tai hidastaa vian pahenemista. Erinomaista siinä on sen helppous ja edullisuus. Se mahdollistaa hankalista ja kalliista vianetstinnöistä luopumisen ilman suurta riskiä tai sitä voidaan käyttää ennalta ehkäisevänä lisäaineena. Ongelma voi ratketa pelkästään sen avulla. Ja vaikka ongelma ei ratkeaisikaan, tappio ei ole suuri, koska lisäaineen käyttö vie vain minimaalisesti aikaa ja rahaa. Mutta mahdollisuus on suuri, että vianetsintään ja mekaaniseen korjaamiseen muutoin kuluvat rahat säästyvät.

Tästä ei hyödy pelkästään autonomistaja. Myös palvelua tarjoava korjaamo hyötyy tästä. Se saa liikevaihdon asiakkailta, jotka korkeat korjauskustannukset olisivat muuten säikäyttäneet pois. Lisäksi tämä korostaa korjaamon teknistä osaamista, kun se voi tarjota kustannustehokkaita vaihtoehtoja. Tämä lisää asiakasuskollisuutta ja parantaa korjaamon mainetta.

Lue seuraavaksi