Uutiset

Autot

Koulutuspalvelu Turvakortit palvelee joustavasti

Turvakortit Jääskeläinen

Räätälöityä koulutusta

Syyskuun määräpäivä lähestyy, joten ammattipätevyyskoulutusten suorittamisella alkaa olla pikkuhiljaa kiire. Monessa yrityksessä tilanteeseen ei ole vieläkään täysin varauduttu, mikä tarkoittaa ongelmien syntymistä koulutusten suorittamisessa. Tamperelainen Koulutuspalvelu Turvakortit Oy tarjoaa ammattitaitoista ja pitkän käytännön kokemuksen tuomaa koulutusta, jonka avulla voi kätevästi suorittaa vaikka koko viiden suoran eli ammattipätevyyteen vaadittavat pakolliset sekä valinnaiset koulutukset.

Koulutuspalvelu Turvakortit Oy:n taustalla on kiinteistö- ja teollisuuspalveluja sekä koneen korjauksia ja huoltoja suorittava yritys Micora Oy, joka työllistää Pirkkalassa ja Tampereella yli 50 henkilöä. Micoran Matti Jääskeläinen huomasi yrityksen omien koulutustarpeiden kautta, miten hankalaa ja työlästä oli löytää sopivia koulutuksia ja varsinkin niiden ajankohtien sopeuttaminen jokapäiväisiin kiireisiin aikatauluihin oli haasteellista. Jääskeläisellä oli jo aikaisempaa kouluttajakokemusta ja niinpä oli luontevaa, että hän hankki tarvittavat kurssinjohtaja pätevyydet ja aloitti koulutukset oman yrityksen kautta.

Sama paikka, sama aika

Matti Jääskeläinen tietää tarkoin omien kokemusten kautta mitkä seikat ammattipätevyys- ja korttikoulutuksissa aiheuttavat eniten ongelmia. Niinpä hän haluaakin tehdä koulutuspäivien järjestämisestä yrityksille mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista. Kurssit järjestetään aina samassa osoitteessa eli lentokonetehtaan alueella Tampereen Härmälässä ja aikatauluista pidetään aina kiinni eikä peruutuksia tapahdu. Itsekin yrittäjänä vuosia toimineena Jääskeläinen ymmärtää myös joustavuuden merkityksen ja hän lupaakin aikataulujen olevan räätälöitävissä. Yrityksille voidaan myös rakentaa omia koulutuspaketteja, joilla saadaan kurssien sujuvuutta kehitettyä entisestään. Tarvittaessa koulutus voidaan järjestää myös viikonlopun aikana tai iltakursseina.

Ammattipätevyyskoulutuksilla on valitettavan usein pakkopullan ja byrokraattisen rahastuksen maine, mutta Jääskeläinen korostaa, että heidän koulutuksissaan kiinnitetään huomiota erityisesti asiakkaan saamaan todelliseen hyötyyn ja lisäarvoon. Hän muistuttaa myös, että onnistuneet korttikoulutukset lisäävät sekä työturvallisuutta että työskentelyn tehokkuutta. Korteista Härmälässä voi suorittaa työturvallisuus-, tulityö-, tieturva- sekä sähkötyöturvallisuuskortit ja tähän mennessä koulutuksia on järjestetty jo reilusti toista sataa. Lisäksi samassa osoitteessa voi suorittaa esimerkiksi todella tärkeät ensiapu- sekä hätäensiapukurssit.

Asennemuutosta kaivataan

Matti Jääskeläinen kertoo havainneensa jo merkkejä parantuneesta suhtautumisesta ammattipätevyys- ja muihin työelämässä tarvittaviin koulutuksiin. Hänen mielestään nyt ymmärretään koulutuksen kokonaisvaltaisuus paremmin ja osataan arvostaa parantuneen ammattitaidon merkitystä. Esimerkiksi moni autoilija sisäistää jo sen, että turvallinen ja tehokas työskentely koostuu itse ajamisen lisäksi monista muista tekijöistä, joihin ammattipätevyyskursseilla saa pätevää koulutusta. Jääskeläinen ymmärtää myös miten erilaiset ammattipätevyysvaatimukset ja niiden tulkinnat aiheuttavat päänvaivaa ja epätietoisuutta. Esimerkiksi erilaisten jatkokoulutusten tarpeista ja siirtymäkausien päättymisten aiheuttamista muutoksista tulee myös Jääskeläiselle runsaasti kyselyjä. Hän antaakin vihjeeksi esimerkiksi Trafin nettisivustolta löytyvän ”Usein kysyttyä”-palstan, josta voi valita osioksi ”Tieliikenteen ja Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyysvaatimukset”.  Lopuksi Jääskeläinen muistuttaa, että mikäli on jo nyt suorittanut ammattipätevyyteen vaadittavat viisi direktiivipäivää, kannattaa merkintä kuitenkin hankkia vasta 10. maaliskuuta jälkeen. Tällöin seuraava viisivuotisjakso lähtee käyntiin vasta 10. syyskuuta, eikä viimeksi suoritetun koulutuspäivän mukaan.

Lue seuraavaksi