Uutiset

Autot

Kitkan mittausta nyt entistä helpommin

Eltrip-45nk -sarjan kitkamittarit ovat jo pitkään toimineet varmatoimisina ja luotettavina talvitienhoidon työkaluina joihin voi luottaa vaativissa suomalaisissa oloissa. Nyt Trippi Oy on julkaissut Eltrip-45nk-mittareiden rinnalle uuden kitkamittarin joka perustuu kiihtyvyysanturilla mitattuun ajoneuvon hidastuvuuden jarrutuksen aikana.

Koska Eltrip-7k:ta ei kytketä auton järjestelmiin, se ei tarvitse pysyvää asennusta ajoneuvoon ja se onkin siten helppo siirtää ajoneuvosta toiseen aina tarvittaessa. Mittarin asennus autoon tapahtuu helposti kytkemällä se tupakansytyttimeen jonka jälkeen se kalibroidaan uudelle ajoneuvolle ja Eltrip-7k on heti valmis käyttöön.

Eltrip-7k:n kitkan mittaus perustuu auton hidastuvuuteen jarrutuksen aikana. Eltrip-45 -sarjan tarkkuuskitkamittareista poiketen hidastuvuus mitataan mittarin sisäisellä kiihtyvyysanturilla. Mittaustapa on helppo: mittarin mittaus käynnistetään näppäimen painalluksella, ajoneuvoa jarrutetaan voimakkaasti noin sekunnin ajan ja mittaus on tehty.

Kehittyneen mittaustekniikan ansiosta Eltrip-7k:n ei tarvitse olla mittauksen aikana tietyssä asennossa ajoneuvon kulkusuuntaan nähden mikä tekee sen käytöstä myös vaivattomampaa. Tämä mahdollistaa samalla mittarin kiinnittämisen aina käyttäjän kannalta sopivimpaan paikkaan ajoneuvossa jossa sitä on helppo käyttää vaarantamatta tarpeettomasti muuta liikennettä.

Eltrip-7k on myös saatavissa sisäänrakennetulla langattomalla BlueTooth-liitäntämahdollisuudella jonka avulla mittaustulosten siirto eteenpäin on helppoa esimerkiksi matkapuhelimen tai ajoneuvotietokoneen avulla. Myös Eltrip-45nk-sarjan mittarit on mahdollista varustaa vastaavalla langattomalla tai langallisella tietoliikenneyhteydellä.

Olipa käytössä sitten Eltrip-45nkc kitkamittari tai Eltrip-7k-kitkamittari, järjestelmä on nyt mahdollista automatisoida siten, että mittauksen jälkeen käyttäjän hyväksyessä mittaustulos se sekä siihen liitetty GPS-paikannuslaitteistolta saatu paikkatieto lähetetään välittömästi keskuspalvelimelle jolloin kelitietoja on mahdollista seurata reaaliaikaisesti. Tämä tekee tien talvikunnossapidosta ja tienhoidon töiden ohjauksesta tehokkaampaa.

Lue seuraavaksi