Uutiset

Autot

Kisakyytiä OmniExpressillä

 

Scania on tulevien jääkiekon MM-kisojen pohjoismainen yhteistyökumppani sekä Suomessa että Ruotsissa, joten joukkueiden käyttöön on molemmissa kaupungeissa varattu kahdeksan upouutta tilausajobussia. Suomessa pelaavat joukkueet pääsevät nauttimaan Lahdessa koritettujen OmniExpress 360-turistiautojen tarjoamasta mukavuudesta, Tukholmassa liikenne sen sijaan nojautuu kahdeksaan Scania Touring-turistiautoon.

Kilpailun teeman mukaan yhtenäisesti teipatut linja-autot luovutettiin liikennöitsijöille helmikuisena pakkaspäivänä Lahden Autokorilla. Viidelle autoilijalle luovutetut kahdeksan autoa toimivat kevään ajan normaalissa tilaus- ja reittiliikenteessä, jonka jälkeen ne aloittavat tärkeän työn maailmanmestaruudesta kamppailevien joukkueiden parissa.

Jokaisella joukkueella on kilpailujen ajan oma nimikkoauto yhdessä nimikkokuljettajan kanssa. Yhteinen matka alkaa joukkueen saapuessa kilpailupaikkakunnalle ja sitä jatkuu kunnes joukkueen pelit on pelattu. Kisabussien kyydistä pääsevät pelaajien ohella nauttimaan myös joukkueen valmennusjohto yhdessä huoltojoukkojen kanssa. Linja-autosta yhdessä kuljettajan kanssa tulee hyvin nopeasti kiinteä osa joukkuetta.

”Siistin ja tilavan bussin lisäksi kuljettajan rooli on tärkeä, sillä hän voi pienillä teoillaan auttaa ja helpottaa joukkueen arkea huomattavissa määrin”, kertoo kisaorganisaation yhteyshenkilönä, Team Hostina toimiva Peter Brüll, jonka mukaan kuljettajan hyväntuulisuus tarttuu helposti joukkueen jäseniin.

”Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että saamme olla mukana rakentamassa jääkiekon suurtapahtumaa, joka varsinkin viime vuoden maailmanmestaruuden jälkeen on suomalaisille poikkeuksellisen tärkeä tapahtuma. Erityisen iloisia olemme siitä, että voimme omissa kotikisoissamme tarjota joukkueiden käyttöön Scanian 100-vuotisiin bussiperinteisiin yhdistettynä suomalaisen koriteollisuuden parasta osaamista edustavat autot”, toteaa Scania Suomi Oy:n toimitusjohtaja Raimo Lehtiö muistuttaen myös bussien kisailmeen olevan suomalaista suunnittelua.

”Suuri kiitos yhteistyöstä on annettava myös linja-autot hankkineille ja joukkueiden kuljettamisesta vastaaville liikennöitsijöille”, kiitteli Lehtiö puheenvuorossaan.

Ensimmäisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen historiassa kilpailu järjestetään kahden kaupungin kesken jaettuna. Toukokuussa pelattavissa kilpailuissa toinen alkulohkoista pelataan Helsingissä ja toinen Tukholmassa. Loppuottelut pelataan tänä vuonna Helsingissä ja ensi vuonna Tukholmassa.

Suomessa käytettävästä kahdeksasta, joukkueiden käyttöön päätyvästä kisabussista neljä hankki iisalmelainen Pohjolan Matka. Kisakalustoa hankkivat myös Nurmijärven Linja Oy, Pukkilan Liikenne Oy, lappeenrantalainen Toimi Vento Ky sekä hyvinkääläinen Ventoniemi Oy. Jääkiekon kisaorganisaation käytössä tulee olemaan myös yhdeksäs – Ventoniemi Oy:n hankkima bussi, jota tullaan kisojen aikana käyttämään erilaisissa PR- ja mediatapahtumissa sekä kisaorganisaation muissa kuljetuksissa.

Vuoden 2013 MM-kisoissa tullaan katukuvassa näkemään tutut kisabussit, sillä niin Scanian kuin edellä mainittujen liikennöitsijöiden sopimukset jatkuvat myös ensi vuoden MM-kisoissa, jolloin Scania-bussit kuljettavat joukkueita niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi