Uutiset

Autot

Kilon Osuus-Autolle lisää Mercedes-Benz-kuljetusvoimaa

Kilon Osuus-Auto (KOA) on vuonna 1987 perustettu lähinnä Uudellamaalla ja Lahden seudulla toimiva kuljettajien omistama yritys, joka on merkittävä elintarvike-, jakelu- ja pikakuljetusten ammattilainen. Yritys työllistää noin 120 alan ammattilaista, joilla on käytössään nykyaikainen ja monipuolisiin tehtäviin soveltuva kuljetuskalusto. Reilusti yli puolesta KOA:n noin 70 ajoneuvon kalustosta löytyy Johtotähti keulalta, ja tuoreimpana KOA:n rivistöön liittyi kaksi Sprinter 314 etuvetoa varustettuna VTA Tekniikan kautta hankitulla laadukkaalla korityöllä.

KOA:n uudet Sprinterit varusteltiin tarkoin räätälöitynä yhtiön työtehtävät huomioiden. Vehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio onkin saanut kiitosta Sanna Kulluvaaralta ja muilta KOA:n ammattilaisilta ajoneuvokokonaisuuksien rakentamisen onnistumisessa.

 

KOA:n menestystarinan eräänä tekijänä on jatkuva yrityksen kuljettajilta kerätty palaute ajoneuvojen ja käytäntöjen toimivuudesta. ”Mercedes-Benzin ehdottomana vahvuutena on Vehon jälkimarkkinointiverkoston erinomainen palvelutaso. Kaikki tapahtuu helposti sekä nopeasti, ja kaikki toimii ammattilaisten vaatimalla tasolla. Henkilökuntamme antama palaute Vehon toiminnasta on ollut todella positiivista ja Vehon palvelut ovat merkittävä tekijä korkean asiakaspalvelutasomme säilyttämisessä. Kuluttajien asenneympäristö on muuttunut ja esimerkiksi ruoan verkkotilaukset ja kotitoimitukset ovat tulleet jäädäkseen. Olemme saavuttaneet näissä tehtävissä vakaan aseman sekä asiakkaiden luottamuksen, ja Merdedes-Benz sekä Veho ovat olleet kehityksessä vahvasti mukana”, kertoo KOA:n toimitusjohtaja Ari Savisalo.

Uuden kuljettajasukupolven Saana

KOA:lla kauden kuskiksi valittu Sanna Kulluvaara toimii mainiona esimerkkinä nykyajan jakeluauton kuljettajasta. Reipas ja iloinen Saana viihtyy hyvin monipuolisissa työtehtävissään, mikä näkyy tehokkuutena ja korkeana asiakastyytyväisyytenä.

Kaukana ovat ajat, jolloin kuljetuskaluston ratin takaa löytyi lähes ainoastaan ylipainoisia, puukengillä varustettuja miehenköriläitä. Hyvänä esimerkkinä toimii Sanna Kulluvaara, joka on jo kolmen vuoden ajan palvellut KOA:n asiakaskuntaa pääkaupunkiseudulla. ”Tässä työssä parasta on vaihtelevuus ja työpäivät eivät koskaan ole samanlaisia. Hommat eivät ole pelkästään autossa istumista, sillä tavaroiden toimituksessa saa mukavasti liikuntaa ja asiakkaiden kanssa keskustelu pitää mielen virkeänä. Monesti esimerkiksi vanhukselle annettu pieni apu antaa myös hyvän mielen, ja vilpitön kiitos antaa mukavasti lisävirtaa raskaisiin työpäiviin”, Sanna kertoo.

Sanna on intohimoinen autoharrastaja myös siviilipuolella ja omassa käytössä on myös Johtotähti. ”Kun työauto on laadukas, samaa vaatii myös omalta kulkupeliltä. KOA:n Sprinterit asettavat riman korkealle ja ne on räätälöity tarkoin jakelutehtäviemme varten. Saimme myös äänemme kuuluviin uusia autoja hankittaessa, mikä näkyy monissa yksityiskohdissa kuten läppäritelineessä ja astinlaudan jämeryydessä. KOA:n Mercedes onkin mainio työpaikka ja suosittelen työpaikkaa lämpimästi myös kaikille muille. Nuorekkaaseen joukkoomme mahtuu edelleen mukaan oikealla asenteella varustettua reipasta porukkaa”, korostaa Sanna.

VTA varmistaa tehokkuuden

KOA:n tehtäviin kuuluu runsaasti ajoa ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. VTA:N osaamisen kautta korirakenne saatiin matalaksi esimerkiksi kylmälaitteiden onnistuneen sijoittelun avulla. Suorat seinät mahdollistavat laatikkotavaran optimaalisen täyttöasteen.

Raskaan kuljetuskaluston nostolaitteiden ja kuormatilan lämmönsäätölaitteiden maahantuontiin ja myyntiin sekä niiden asennus-, varaosa- ja huoltopalveluihin erikoistunut VTA Tekniikka Oy huolehti KOA:n uusien ajoneuvojen varustelusta vankan ammattiosaamisen kautta. ”Erikoistoiveena KOA:lla oli esimerkiksi matala korirakenne, korin optimaalinen käyttöaste, alhainen lastauskorkeus, alleajosuojat, turvallinen astinlauta sekä yhdellä kädellä avattavat ovet.  Ammattiosaamisemme kautta saimme toiveet täytettyä ja palaute KOA:n kuljettajilta on ollut hyvin positiivista. Kokonaisratkaisu on osoittautunut toimivaksi ja vastaa KOA:n kuljettajien kovatempoisen ja monipuolisen tehtäväkentän vaatimuksiin”, kertoo VTA Tekniikan myyntipäällikkö Samu Lahtinen.

VTA:lla kulunut vuosi on sujunut mainiosti ja toimintaa on laajennettu yhä monipuolisempaan suuntaan. ”Olemme panostaneet myös vahvasti jälkimarkkinointiin ja esimerkiksi huoltotoimiamme on kehitetty asiakaspalautteiden kautta. Lisäksi yhteistyömme merkittävien autovalmistajien kanssa on tiivistynyt ja näin varustelut ovat nopeutuneet ja tulleet kustannustehokkaimmiksi asiakkaillemme. Merkittävää on ollut myös kylmäkuljetuksia koskevien lakimuutosten voimaantulo, joka on näkynyt huomattavana vilkkautena alan markkinoilla”, Lahtinen lisää.

LUE MYÖS: Kylmäautoja kaupunkijakeluun

Lue seuraavaksi