Uutiset

Autot

Kiikoisten VPK panosti ProVanin varustelutasoon

Vapaapalokunnat muodostavat merkittävän osan suomalaisesta pelastustoiminnasta ja ne ovat mukana noin 60 prosentissa vuotuisista hälytystehtävistä. Ammattipalokuntia Suomessa on vain suurimmilla paikkakunnilla, minkä vuoksi VPK-toiminnan merkitys on maassamme elintärkeä sanan varsinaisessakin tarkoituksessa. Laadukas pelastustoiminta vaatii osaavan henkilöstön lisäksi paljon myös käytettävältä kalustolta ja Kiikoisten VPK varmisti toimiensa tehokkuutta entisestään hankkimalla turkulaisen Autovarustamo ProVan Oy:n erittäin yksityiskohtaisesti varusteleman Mercedes-Benz Sprinter hälytysajoneuvon.

Kiikoisten VPK:n varapäällikkö Jussi Laitila (3. oik.) sekä muu Kiikoisten VPK:n henkilöstö tekevät omalla vapaa-ajallaan arvokasta työtä elintärkeän palvelun ylläpitämiseksi. ProVanin toimitusjohtaja Henri Nikkilä (2. oik.) on ansaitun ylpeä luovuttaessaan ajoneuvon, jolla vaikeimmatkin tehtävät

Pirkanmaan länsiosassa sijaitsevan Kiikoisten vapaapalokunta on perustettu jo vuonna 1897 ja tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 20 henkilöä. Kiikoisten VPK:n toiminta on hyvin vireää ja moderni palolaitos, jatkuva koulutus sekä hyvä kalusto ovat houkutelleet mukaan mukavasti uusia nuoria aktiiveja. VPK esittäytyykin useimmissa alueen yleisötapahtumissa ja uusi upea Sprinter tulee varmasti toimimaan hyvänä houkuttimena arvokkaan toiminnan pariin.

Sprinter täydentää kalustoa

Tehokas työväline voi olla myös tyylikäs. Sprinterin varustelu on taattua ProVanin laatua ja takaseinän valovaakuna oli mukava lisäyllätys jo muutenkin komeaan sisustukseen.

Kiikoinen on kokoonsa nähden vireä paikkakunta ja Tampere-Pori-tien vilkkaus näkyy myös VPK:n kiireydessä. ”Toimimme noin 30 kilometrin säteellä ja hälytystehtävien määrä kasvaa esimerkiksi syksyllä hirvionnettomuuksien myötä. Pelastustapahtumissa ajoneuvojen luotettavuudella sekä varustelun tasolla on suuri merkitys ja uuden ajoneuvon hankinta tuli ajankohtaiseksi varmistaaksemme toimintojemme korkean tason”, kertoo Kiikoisten VPK:n varapäällikkö Jussi Laitila.

”Ajoneuvovalinnassa päädyttiin nopeasti Mercedes-Benz Sprinteriin sen monipuolisuuden vuoksi ja tärkeitä yksityiskohtia olivat esimerkiksi neliveto, trailerin vetokyky sekä vinssin asennusmahdollisuus keulaan. Lommilan Vehon erikoisajoneuvomyynti toimitti alustan ripeällä aikataululla ja varustelijaksi valittiin kilpailutuksen kautta ProVan, jonka tarjous oli niin taloudellisesti kuin yksityiskohtaisuuden kautta kiinnostavin. Tutustuimme myös ProVanin Kokemäen VPK:lle toimittamaan vastaavan tyyppiseen ajoneuvoon ja Kokemäen henkilökunnan ProVan-Sprinteristä antama hyvä palaute toimi luonnollisesti vahvana referenssinä lopullisessa päätöksessä”, Laitila lisää.

ProVan varustaa tehtäväkohtaisesti

Matkustamo on suunniteltu pelastustehtävien ehdoilla ja tilankäyttö on optimoitu kulkuyhteydet samalla säilyttäen.

ProVan toimii hyvin monipuolisesti autovarustelun sekä asennuspalvelujen alalla ja yritys työllistää kahdeksan alan osaavaa ammattilaista. ”Työntekijöidemme ammattitaito on hyvin monipuolinen ja tätä kautta lähes kaikki toimenpiteet saadaan suoritettua saman katon alla, mikä näkyy toiminnan nopeudessa sekä kustannustehokkuudessa. Tarkkakin räätälöinti onnistuu yksilöllisesti ja esimerkiksi sivuputket tehdään paikan päällä mittatilaustyönä”, kertoo ProVanin toimitusjohtaja Henri Nikkilä.

Tavaratilassa kaikki ensivasteauton tarvikkeet kulkevat siististi mukana. Ulosvedettävä lavetti helpottaa raskaiden varusteiden käsittelyä ja huomionarvoista on myös riittävä valaistuksen määrä.

 

”Kiikoisten Sprinter oli hyvin mielenkiintoinen ja sopivasti haastava työkohde yksilöllisyytensä vuoksi, mutta runsas hälytysajoneuvokokemuksemme auttoi tietysti ratkaisujen tekemisessä. Hälytyslaitepuolella käytimme Standbyn tuotteita ja Mika Paavolan asiantuntemusta hyväksemme. Tärkeissä pelastustehtävissä ajoneuvon jokaisen yksityiskohdan tulee olla kohdallaan ja siksi varustelun ominaisuudet käytiin läpi millintarkasti. Järjestimme Kiikoisten VPK:lle myös koekäyttömahdollisuuden, jonka kautta jokainen yksityiskohta saatiin lopullisesti kohdalleen.  Näin itse luovutustapahtumassa VPK tiesi saavansa monipuolisen ja luotettavan ajoneuvon vuosiksi eteenpäin”, korostaa Nikkilä.

Elintärkeä etenemiskyky

Taubenreutherin tehokas vinssi on tärkeä varuste, joka tuo lisää luotettavuutta tärkeisiin pelastustilanteisiin.

Uusi Sprinter luovutettiin Kiikoisiin elokuun alussa ja ajoneuvo on jo ollut käytössä useissa hälytystehtävissä. ”Sprinter on vastannut kaikkiin odotuksiimme ja yksilöllisen varustelun kautta se täyttää toimintamme tehokkuuden vaatimukset. Kaikki tarvittava saadaan kerralla mukaan ja nelivedon tuoman voiman kautta myös raskas mönkijä kulkee trailerilla helposti mukana. ProVan-Sprinter onkin erittäin tärkeä osa kalustoamme ja toimii merkittävänä tekijänä takaamassa pelastustoimien onnistumisen alueellamme. Investointi ajoneuvoon oli meille merkittävä panostus, mutta nyt voimme tyytyväisenä todeta saaneemme upean, tehokkaan ja monessa mielessä Kiikoisten näköisen ajoneuvon”, päättää Laitila.

LUE MYÖS: ProPäivät Turussa – ProVan Oy

Lue seuraavaksi