Uutiset

Autot

Kia esittelee uudistetun Sportagen ja kevythybridijärjestelmän

​Kia on paljastanut ensimmäiset kuvat uudistetusta Sportage-mallistaan. Sportage on Kian tärkeä myyntimalli, jossa esitellään sarja uudistuksia. Sportage on saanut uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen malli, jossa Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun

EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmän. Uusi järjestelmä tekee Kiasta ensimmäisen autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy hybrid-, plug-in hybrid-, täyssähkö- ja kevyellä hybriditeknologialla varustettuja malleja. Kia tulee lanseeraamaan strategiansa mukaisesti 16 uutta sähköisen voimalinjan omaavaa mallia vuoteen 2025 mennessä (5 uutta hybridiä, 5 uutta plug-in hybridiä, 5 täyssähköautoa sekä yhden polttokenno-sähköauton).

Sportage on Kialle tärkeä myyntimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Uusi EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmä

Uudistetun Sportagen moottorivalikoimaan on lisätty Kian uusi EcoDynamics+ kevythybridijärjestelmä 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 0,46 kWh 48 V litium-ioniakun ja sähkömoottorin (Mild-Hybrid Starter-Generator, MHSG). Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin suoran kytkennän ansiosta. Lataustila kerää vastaavasti tehokkaasti talteen vapautuvaa liike-energiaa jarrutuksissa.

Kian EcoDynamics+ -hybridijärjestelmä mahdollistaa Stop & Start -toiminnon myös auton liikkuessa. Akun varaustilanteen salliessa, dieselmoottori sammuu automaattisesti moottorijarrutuksen- ja jarrutuksen yhteydessä auton vielä liikkuessa. Järjestelmä käynnistää dieselmoottorin aina välittömästi uudelleen kuljettajan painaessa kaasupoljinta.

Kia tiedottaa lisää uusista EcoDynamics+ -kevythybridijärjestelmällä varustetuista malleista myöhemmin tämän vuoden aikana.

Nykyisen Sportagen 1,7-litrainen CRDi dieselmoottori korvataan 1,6-litraisella ’U3-dieselmoottorilla”, joka on Kian vähäpäästöisin. Uusi 1,6-litrainen dieselmoottori on valittavissa joko 115 hv:n tai 136 hv:n tehoisena. 136 hv:n moottoriversio on saatavilla myös nelivedolla ja seitsenvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla.

Kaikki moottorit täyttävät 6d TEMP -päästövaatimukset.

Uudistettua muotoiluilmettä

Kia Sportagen urheilullinen ulkomuotoilu on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteiden ulkonäköön. Lisäksi uudistuneeseen Sportageen on saatavana viisi uutta väriä ja uusia kromisia koristelistoja.

Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummakromisilla koristelistoilla. Sportage GT-Linen ikoniset 19″ kevytmetallivanteet ovat saaneet myös uuden ilmeen. Lisäksi kaikki GT-Line -mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja ”ice cube” LED-etusumuvaloilla.

Sisätiloissa niin kojelauta kuin ohjauspyörä ovat saaneet uuden ilmeen. Saataville on tullut myös uusi kaksivärinen musta-harmaa istuinverhoilu.

Uudistuneeseen Sportageen tulee saataville Kian uusimman sukupolven ajamista avustavia varusteita. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin Stop & Go -toiminnolla, Around View Monitor -kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Autoon tulee saataville myös Kian uusi 8″ kosketusnäyttö.

Uudistettu Sportage saapuu Suomeen syksyllä.

Lue seuraavaksi