Uutiset

Autot

Kesko ostaa Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta

Kesko-konserniin kuuluva K Caara oy on sopinut ostavansa LänsiAuto oy:n Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa sijaitsevat Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot.

Keskon autokaupan tavoitteena on liiketoiminnan kasvattaminen tiiviillä kumppanuudella Volkswagen-konsernin kanssa. K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara hakee aktiivisesti markkina-aseman vahvistamista Volkswagenin, Audin ja SEATin jälleenmyynnissä kotimaan markkina-aluetta laajentamalla.

”Tällä hetkellä automarkkina konsolidoituu vahvasti kiristyvän kilpailun myötä ja alan toimijat pyrkivät tehostamaan toimintaansa. Nyt ostettavien liiketoimintojen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmin uusien autojen, vaihtoautojen ja jälkimarkkinointipalveluiden osalta. Lisäksi K-Caaran asema Suomen suurimpana Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjänä vahvistuu entisestään kaupan myötä”, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

LänsiAuto on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja yhtiön strategisena tavoitteena on vahvistaa asemaansa autoilun arvoketjussa toimimalla paitsi jälleenmyyjänä, myös leasing-rahoittajana, vuokraamona ja maahantuojana.

”Tämä kauppa sopii erinomaisesti sekä ostajan että myyjän strategiaan. Meidän pitkän aikavälin tavoitteemme on olla keskeinen kumppani muutamalle päämiehelle Suomessa ja Baltiassa. Ostimme Opel-maahantuonnin Suomessa ja Baltiassa, ja investoimme parhaillaan myös Toyota- ja Nissan-liiketoimintaan pääkaupunkiseudulla”, kertoo LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma liikevaihto 2017 oli noin 67 milj. euroa. Ostettavissa liiketoiminnoissa työskentelevät henkilöt siirtyvät vanhoina työntekijöinä K-Caaran palvelukseen ja liiketoiminnot jäävät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaupan ennakoidaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Lue seuraavaksi