Uutiset

Autot

Kempower-pikalatausteknologiaa Koiviston Auton sähköbussivarikoille

Helsingin Bussiliikenne Oy

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen valmistaja Kempower toimittaa pikalatausjärjestelmiä Koiviston Auto -konsernin omistaman Helsingin Bussiliikenne Oy:n sähköbussivarikoille Vantaan Ojankoon ja Helsingin Vartiokylään. Toimitus sisältää Kempowerin C- ja S-Series pikalatausratkaisuja sekä Kempower ChargEye -taustajärjestelmän ja -pilvipalvelut.

Kempowerin pikalaturit tuovat virtaa Ojangon ja Vartiokylän varikoiden yhteensä 61 sähköbussille, jotka aloittavat liikennöinnin Helsingin seudun julkisessa liikenteessä elokuussa 2022. Latureiden kokonaisteho on noin kolme megawattia ja ne toimivat CCS2-latausstandardilla. Kempowerin pikalatausratkaisut ovat rakenteeltaan modulaarisia, sillä ne koostuvat sekä latauskeskusyksiköstä (Kempower C-Series) että satelliiteista (Kempower S-Series). Yhteen latauskeskusyksikköön voidaan liittää useampi satelliitti, mikä mahdollistaa latauskentän laajentamisen helposti ja nopeasti.

Helsingin Bussiliikenne

”Toteutimme viime vuonna Lahden ja Kuopion sähköbussivarikot onnistuneesti yhdessä Kempowerin kanssa ja olemme iloisia saadessamme jatkoa yhteistyölle. Kempowerin pikalatausratkaisut sopivat meille erityisesti modulaarisuutensa takia, sillä laitteet ovat skaalattavissa joustavasti ja helposti lataustarpeen mukaan. Lisäksi arvostamme yhteistyötä luotettavan paikallisen kumppanin kanssa”, sanoo Michael Andersson, Koiviston Auto -konsernin tekninen johtaja.

”Koiviston Auto -konsernin uutena omistajana tavoitteenamme on vauhdittaa paikallisliikenteen nopeaa sähköistymistä ja kuusinkertaistaa yhtiön paikallisliikenteen sähkölinja-autokanta vuoteen 2026 mennessä. Latausratkaisut ovat keskeisessä asemassa tavoitteen saavuttamisessa, ja olemme iloisia, että Kempower on kumppanimme tässä,” kommentoi CapMan Infran managing partner ja Koiviston Auto -konsernin hallituksen puheenjohtaja, Ville Poukka.

Kempower S

”Olemme innoissamme päästessämme jatkamaan kotimaista yhteistyötämme Koiviston Auto -konsernin kanssa. Yhtiön sähköbussivarikot pääkaupunkiseudulla ovat hieno jatkumo aikaisemmille varikkoprojekteillemme Lahdessa ja Kuopiossa. On hienoa nähdä, että latausjärjestelmämme pääsevät jälleen tarjoamaan parastaan näillä uusilla varikoilla”, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Koiviston Auto -konsernin omistama Helsingin Bussiliikenne Oy on yksi merkittävistä linja-autoliikenteen harjoittajista pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä. Julkinen liikenne Helsingin seudulla on monena vuonna sijoittunut kärkisijoille kansainvälisessä BEST-tutkimuksessa, jossa vertaillaan Euroopan kaupunkiseutujen asukkaiden tyytyväisyyttä alueensa joukkoliikenteeseen. Pääkaupunkiseutu on matkalla kohti uusiutuvaa energiaa ja jopa yli puolet sen julkisen liikenteen tilaamasta kalustosta kulkee uusiutuvalla energialla. Sähköbussit, joita alueella oli käytössä syksyllä 2021 jo 168 kappaletta, kulkevat pohjoismaisella tuuli- ja vesisähköllä.Lue seuraavaksi