Uutiset

Autot

Katu- ja siitepölykausi on nyt pahimmillaan

Autojen sisäilmansuodattimet ovat usein huonossa kunnossa talvikauden päätteeksi. Toimiva sisäilmansuodatin poistaa katupölyn ja siitepölyn sisäilmasta täysin. Parhaimmat aktiivihiilisuodattimet neutraloivat lähes 100% bakteereista ja allergeeneista, sekä toimivat puskurina pakokaasuja ja pienhiukkasia vastaan. 

Auton ilmanvaihtojärjestelmän tien päältä imemä ilma on tutkimusten mukaan jopa 6 kertaa likaisempaa kuin ilma tien vieressä. Autoilijat ovat siis alttiimpia vahingollisten aineiden hengittämiselle kuin jalankulkijat muutaman metrin päässä jalkakäytävällä. 

Sisäilmansuodatin kuuluu kaikkien uusien autojen vakiovarusteisiin. Sen vaihto on sisällytetty autojen huolto-ohjelmaan, mutta autoilijalta kysytään myös omaa aktiivisuutta. 

– Sisäilmansuodatin on Suomen oloissa kovalla koetuksella. Lämpötila- ja kosteusvaihtelut rasittavat suodatinta ja heikentävät sen toimintakykyä. Viimeistään tunkkaisen sisäilman kuuluisi herättää, koska suodatin voi olla tukossa ja jopa homeessa, kertoo Atoy Autohuolto -ketjun tekninen asiantuntija Michael Weikkola

Sisäilmansuodatin kannattaa vaihdattaa autonvalmistajan huolto-ohjeen mukaisesti tai olosuhteista riippuen useammin. Kevät ja syksy ovat hyviä vaihtoajankohtia. 

Suodattimen vaihto käy helpoimmin auton määräaikaishuollon tai ilmastointilaitteen huollon yhteydessä. Autojen huolto-ohjelmiin kuuluu usein perinteinen ja asiansa ajava paperisuodatin, mutta hieman kalliimmat aktiivihiilisuodattimet ovat yleistyneet nopeasti. 

Uusimmat aktiivihiilisuodattimet neutralisoivat lähes 100% auton sisäilman bakteereista ja allergeeneista. Aktiivihiilisuodatin toimii myös puskurina pakokaasuja ja pienhiukkasia vastaan, ja se on oikealla vaihtovälillä todellinen helpotus allergikoille ja astmasta kärsiville. 

Lue seuraavaksi