Uutiset

Autot

Kattavasti varusteltu Maxus e-Deliver 7 myös nelivetoversiona

Kiinalaisjätti Maxus on nopeassa ajassa tuonut markkinoille laajan valikoiman täyssähköisiä autoja myös hyötyajoneuvomarkkinoille, ja viime vuonna maassamme rekisteröitiin jo 75 Maxus-pakettiautoa. Maxus miellyttää ammattiautoluokan asiakaskuntaa kilpailukykyisen hinnoittelun, pitkien takuuaikojen ja kattavan myynti- ja huoltoverkoston kautta, ja monipuolinen valikoima kokoluokkien suhteen tarjoaa ratkaisuja hyvin erilaisiin kuljetustehtäviin. Nyt esiteltävä e-Deliver 7 tuo alalle houkuttelevan vaihtoehdon, sillä 362–524 kilometrin toimintamatka yhdistettynä monipuoliseen vakiovarusteluun sekä nelivetovaihtoehtoon herättää varmasti kiinnostusta maamme asiakaskunnassa.

Euroopan monilla markkina-alueilla tavara-autoluokan suurimmat kasvuprosentit ovat pienissä, kaupunkien sisällä tehtäviin ajoihin soveltuvissa pakettiautoissa, mutta Suomessa tonniluokka pitää edelleen pintansa. e-Deliver 7 tuo luokkaan uuden mielenkiintoisen ratkaisun, sillä uutuusmalli on varusteltu tarkoin maamme olosuhteet ja työtehtävät huomioiden. Monelle hankinnan kynnyskysymykseksi muodostuva nelivetoisuus on myös ratkaistu, ja nykyaikaisella nelivetotekniikalla varustettu malli saadaan maahan vielä tämän vuoden aikana.

Pitkiin päiviin

e-Deliver 7:n akusto vie luonnollisesti hieman tilaa, mutta silti 6,7 kuutiometrin tavaratilaan jää sisäkorkeutta mukavasti. Arkipäivän työkäytössä vakiovarusteluun kuuluvat oikean puolen sähköinen astinlauta sekä vasemmanpuoleinen sivuliukuovi ovat erinomaisia ominaisuuksia.

Ulkoisesti e-Deliver 7 antaa dynaamisen vaikutelman ja huomiota kerää erityisesti etumaskin tyylikäs laatikkokuviointi, joka vihjaa auton käyttötarkoituksesta. Yrityskäyttöön useimmiten suuntaava auto soveltuu mainiosti myös liikkuvaksi mainokseksi, ja pienilläkin autoteippauksilla e-Deliver kerää varmasti huomion. Sisätilat vastaavat alan vaatimuksia ja niissä on huomioitu myös pitkien työpäivien vaatimukset niin mukavuuden kuin käytön helppouden kannalta.

Kolmen henkilön ohjaamon istuimet ovat miellyttävän jämerät ja kaikki hallintalaitteet ovat loogisesti sijoiteltuja. Mittaristo kertoo selkeästi esimerkiksi toimintamatka- sekä lataustiedot, ja keskiosan yli 12 tuuman kosketusnäyttö toimii yhteyskeskuksena esimerkiksi Apple Carplayn tai Android Auton kautta.  Mitään suuria yllätyksiä tai elämyksiä mallin ohjaamo ei tarjoa, mutta tämä on työkäyttöön tulevassa ajoneuvossa lähinnä positiivista.

Tavaratilassa akusto näkyy hieman tavallista korkeampana nostokorkeutena, mutta muuten lastaus ja purkaus saadaan suoritettua tehokkaasti. Kuormatilan koko on 6,7 kuutiometriä ja vakiovarusteluun kuuluu myös kuljettajan puoleinen sivuliukuovi. Pituutta tavaratilalla on 2 913 millimetriä ja korkeutta löytyy 1 328 millimetriä. Ainoana puutteena voi pitää miltei alan standardiksi muodostuneen pitkän tavaran luukun puutetta.

Huippuluokan vakiovarustelu

e-Deliver 7:n kolmipaikkainen ohjaamo vastaa nykyajan vaatimuksia niin mukavuuden kuin käytettävyyden osalta. Istuimet ovat materiaalivalinnoiltaan ja muotoillultaan selvästi suunniteltu raskaan työkäytön ehdoilla.

Maxus on lähtenyt e-Deliver 7:n kanssa markkinoille jo lähtökohtaisesti kattavan varustelun periaatteella. Hintaan kuuluu niin turvallisuutta kuin mukavuutta lisääviä varusteita, joita kaikkia ei moniin kilpailijoihin saa edes rahalla. Hengästyttävän pitkältä listalta voi mainita esimerkiksi avustinpaketteihin kuuluvat 360 asteen kameran, automaattisen hätäjarrutuksen, adaptiivisen vakionopeudensäätimen, kuolleenkulmanvaroittimen sekä kaistallapitoavustimen. Mukavuutta tuovat puolestaan esimerkiksi tavaratilan sähköinen astinlauta sekä lämmitettävät ohjauspyörä ja tuulilasi.

Edistyksellistä akkuteknologiaa

Maxus on jo vuosien ajan kulkenut sähköajoneuvojen kärkijoukoissa, ja tämä näkyy kokemuksen tuomana osaamisena. Akkukapasiteetti on 88 kWh ja toimintamatka on 362–524 km (WLTP yhdistetty/kaupunki). Lyhyetkin tauot voidaan myös hyödyntää tehokkaasti ja pikalatauksella voidaan saavuttaa 80 prosentin taso 43 minuutissa. Akuston lämmönhallinta on toteutettu nestekierrolla, mikä avulla hoidetaan tarpeen mukaan niin akuston lämmitys kuin jäähdytys. Merkittävä ominaisuus on myös EPTO-korkeajännitevoimanulosotto, joka mahdollistaa monia tehtäviä niin työajoissa kuin vapaa-ajan toiminnoissa.

Maistiaiset Porvoon malliin

Maxus Suomi järjesti toimittajille Premier Parkin ajotapahtumakeskuksessa koeajotapahtuman, jossa e-Deliver 7 -malliin päästiin tutustumaan tarkemmin, ja auto laitettiin testiin myös aitoa työelämää vastaavissa kuljetustehtävissä. Uutuusmalli ehti vakuuttaa jo lyhyessä koeajossa, ja suurempia puutteita ei varustelussa tai ajokokemuksessa ilmennyt. Etuvedon 205 hevosvoimaa kuljettaa mallia odotetun virkeästi ja lastattunakin teho varmasti riittää Suomen liikenteessä. Äänimaailma on sähköajoneuvomaailman tyyliin hiljainen, ja myös rengasmelu on auton kokoluokan huomioiden hyvin maltillinen. Lyhyessä koeajossa ei mallin kattaviin avustinjärjestelmiin vielä ehtinyt kunnolla tutustua, mutta onhan se aina mukava tietää niiden olevan tarvittaessa turvana.

Neliveto näkyvissä

Maxus e-Deliver 7 on hinnoiteltu maltillisesti ja täyssähköisen hyvin varustellun tonniluokan pakettiauton 58 900 euron kokonaishinta kuulostaa kohtuulliselta kilpailijoiden hintatason huomioiden. Moni odottaa varmasti nelivetoversion saapumista, ja tämän tulokkaan osalta odotus on lyhyt. Ensimmäiset nelivetoversiot saadaan maahan vielä tämän vuoden puolella, ja mallin hinta jää hieman alle 64 000 euron. Maxuksen tapauksessa huomionarvoista on myös viiden vuoden/100 000 kilometrin takuu sekä ajoakuston kahdeksan vuoden/160 000 kilometrin takuu.Lue seuraavaksi