Uutiset

Autot

Kaksikerros-Setroja Saksaan

Saksassa joukkoliikennettä muun muassa junien ja bussien turvin harjoittava Deutsche Bahn on kasvattanut laivastoaan kahdeksalla Euro 6-päästönormin mukaisella Setra S 431 DT –bussilla. Nämä lajissaan ensimmäiset kaksikerrosbussit on varusteltu junamaiseen tyyliin, mistä johtuen ne myös tunnetaan IC busseina.

Nyt luovutetulla seitsemällä autolla ajetaan Münchenin ja Freiburgin väliä, jolla kulkee myös nopea junayhteys. Linja-auton käyttöä perustellaan suoralla yhteydellä, junaan päätyvät matkustajat joutuvat vaihtamaan liikennevälinettä kertaalleen tällä vajaan 300 kilometrin matkalla.

Kaikkiaan DB:lle luovutettiin kahdeksan uuden sukupolven autoa, jotka tarjoavat muun muassa aiempaa paremmat mahdollisuudet liikuntarajoitteisten matkustajien kuljettamiseksi. Kaksikerrosauto tarjoaa kaikkiaan 72 matkustajapaikkaa ja levennetyn kakkosoven luona on pyörätuolimatkustajille varattu tila.

”Setran turistiautot täyttävät kaikki linja-autoille asettamamme vaatimukset niin tekniseltä kannalta kuin mukavuuden ja turvallisuuden osalta”, perustelee autoilla operoivan Südbadenbus GmbH:n johtaja Christoph Landwehr hankintaa.

Lue seuraavaksi