Uutiset

Autot

Jari Silvola luottaa Dhollandian laatuun

Dhollandia Silvola

Jari Silvola on uuden polven dynaaminen ja energinen yrittäjä, jonka yritysperheeseen kuuluvat kuljetusalan yritykset Tempo Trans Oy, Kuljetus Silvola & Co, varastointiyritys Logsil Oy sekä kiinteistöyhtiö Sienitie 9. Kokenut alan ammattilainen tietää luotettavan ja toimintavarman asiakaspalvelun edellyttävän huippuluokan kalustoa ja mies on jo vuosikausia luottanut Mercedes-Benzin hyötyajoneuvoihin, VAK:in koreihin sekä Dhollandian takalaitanostimiin.

Dhollandia

Jari Silvolan tie kuljetusyrittäjäksi kulki Vehon automyynnistä vuonna 1991 oman yhden ajoneuvon kuljetusyrityksen omistajaksi. Yritys kasvoi tasaisen varmasti ja vuonna 1997 Jari osti itselleen myös isänsä Kaunon pyörittämän kuljetusyrityksen sukupolvenvaihdoksen kautta.

Tällä hetkellä Jarin kuljetusyritykset työllistävät kymmenen henkilöä ja rivissä on saman verran Mercedes-Benzin jakeluautoja, joilla hoidetaan lähinnä Fazerin sekä Schenkerin jakeluliikennettä Kehä III:n sisäpuolella.

Vuosien mittaan Jari alkoi havaita kuljetuskalustonsa takalaitanostinten toiminnassa puutteita ja vuonna 2005 hän päätti kokeilla belgialaisia Dhollandian -takalaitanostimia ja tätä ratkaisua hän ei ole katunut.

Dhollandia Mova-rasvari

Jari Silvolan kuljetuskaluston ajomatkat ovat suhteellisen lyhyitä ja kuorman purkuja sekä lastauksia on päivän mittaan erittäin runsaasti. Tehokas työskentely edellyttääkin takalaitanostimelta varmatoimista ja nopeaa toimintaa, sillä nopeatempoisessa jakelutyössä ei turhiin huolto- tai korjaustaukoihin ole yksinkertaisesti varaa. ”Dhollandian takalaitanostinten toimintamekanismit ovat sopivan yksinkertaisia, sylinterit riittävän jämeriä ja lisäksi nostimet ja niiden kaukosäätimet ovat erittäin helppokäyttöisiä. Lisäksi käyttämämme Korihuolto Moksin valmistamat Mova-rasvarit lisäävät nostintemme luotettavuutta ja käyttöikää entisestään”, kiittelee Silvola.

Suomen olosuhteissa tärkeä ominaisuus on helppo puhdistettavuus eikä unohtaa sovi myöskään nostotason sileää takapintaa, jonka ansiosta esimerkiksi mainosteippausten asentaminen helpottuu huomattavasti”, lisää Silvola.

Hän on selvästi tyytyväinen myös Dhollandia-nostimia Suomessa edustavan Dhollandia Finland Oy:n Olli Virralta saamaansa palveluun ja kertoo esimerkiksi tarvittavan koulutuksen järjestyneen aina moitteitta.

Dhollandia mekanismi

Dhollandia valmistaa vuodessa yli 40.000 nostinta ja yrityksen edustusverkosto on laajentunut Euroopasta lähes koko maailman kattavaksi. Dhollandia Finlandin Olli Virta on erittäin tyytyväinen tuoteperheen laatuun ja valikoiman laajuuteen. Kuumasinkitetyllä runkorakenteella varustettuja takalaitanostimia on jokaiseen kokoluokkaan sekä käyttötarpeeseen ja valikoimaa täydentävät invanostimet ja -rampit, jotka ovat kotimaisten taksirakentajien suosiossa. Takalaitanostimien kapasiteetti riittää jopa 9000 kiloon saakka ja invanostimet saa halutessaan joko yksi- tai kaksipilarisena vaihtoehtona. Tarjolla on myös isoimpiin linja-autoihin suunniteltuja malleja, joiden nostokorkeus on noin 1,5 metriä. Dhollandia valmistaa lisäksi räätälöityjä asiakastoiveiden mukaisesti rakennettuja ramppeja, jotka parhaimmillaan kestävät jopa 36.000 kilon kuorman.

Silvola henkilökunta

Osoituksena Dhollandian jatkuvasta kehitystyöstä toimii uusi VOCS-rakenne, jossa takalaitanostin on valmiiksi integroitu korin takakehään.Keksintö voitti alan näyttelyissä merkittävän innovaatiopalkinnon ja tuotanto on jo täydessä vauhdissa. Alumiinirakenteinen ratkaisu on erittäin kevyt ja takalaitanostimelle saadaan jopa 100 kiloa lisää kantavuutta. VOCS-nostin on myös hinnaltaan edullinen ja varmatoimisena se tulee varmasti kiinnostamaan myös suomalaisia autoilijoita.

Olli Virta korostaa, että niin VOCS-nostimissa kuin muissa Dhollandian tuotteissa on otettu myös pohjoisten olosuhteiden erikoisvaatimukset tarkoin huomioon. Virta kertookin, että Silvola ei missään nimessä ole ainoa liikennöitsijä, joka ensimmäisen Dhollandia-nostimen hankkimisen jälkeen muuttuukin nopeasti vakioasiakkaaksi.

Dhollandia huolto

Dhollandia on selkeästi tullut Suomeen jäädäkseen ja tästä kertoo myös ensi kesänä tapahtuva muutto omiin uusiin laajempiin toimitiloihin. Uusissa tiloissa huolto- ja varaosapalvelujen kehittäminen on helpompaa ja tiloihin saadaan myös edustavat koulutustilat, joissa Dhollandian toimintaperiaatteiden mukaisesti annetaan asiakkaille ja huolto- ja asennusverkostolle perusteellinen koulutus. Dhollandian varaosavarasto on kotimaassa jo erittäin kattava ja ainoastaan harvinaisempia osia tarvitsee tilata Euroopasta. Myös huoltoverkosto on laajentunut nopeasti ja tällä hetkellä autoliikkeiden omien huoltojen lisäksi Suomessa on 26 huoltopistettä Helsingistä Rovaniemelle. Virta korostaa myös tehtaan pitkänäköistä toimintaa, jossa asiakas ja hänen vaatimuksensa otetaan tarkoin huomioon. Suuntaus on selvästi onnistunut, sillä viime vuonna Dhollandian Suomen myynti kasvoi yli 35 prosenttia ja alkanut vuosi näyttää myös erittäin lupaavalta.

Olli Virta ja Jari Silvola

Sekä Silvola (oik.) että Virta ovat kokeneita kuljetuspuolen konkareita, jotka ovat nähneet alan kehityssuunnat sekä taloudelliset nousut ja laskut lähituntumasta. Miehet ovat hyvin yksimielisiä siitä, että jatkossa sekä tuotteiden ja palvelujen laadun tulee kehittyä ja uusia ratkaisuja täytyy kehittää jatkuvalla syötöllä. Silvola onkin panostanut laadukkaisiin työvälineisiin, ammattitaitoiseen ja osaamisestaan ylpeään henkilökuntaan sekä nykyaikaisiin tuotantomenetelmiin. Jari ei myöskään itse ole lepäillyt laakereilla, vaan hän kouluttautuu jatkuvasti lisää ja tällä hetkellä käynnissä on yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Vauhdikkaalla ja energisellä miehellä on jatkuvasti monta rautaa tulessa, mutta mies naurahtaa, ettei niin kiire ikinä ole, ettei ehtisi Helsingin IFK:n kiekkopeleihin tai Malmin Palloseuran jalkapallotapahtumiin.

Lue seuraavaksi