Uutiset

Autot

J. Lehtinen Oy osana taksiautoilijoiden maailmaa

J. Lehtinen Oy on Liedossa vuodesta 2001 toiminut pikkubussien rakentamiseen sekä autoverhoiluun erikoistunut yritys, jonka työntekijöillä on vuosikymmenten vankka kokemus autoalan rakentamisesta ja varsinkin korimuutoksista. Yritys on tunnettu hyvin monipuolisista palveluistaan, joista tällä hetkellä eniten työllistävät esteettömien taksien muutostyöt.

Jukka Lehtisellä on takanaan jo yli 25 vuoden ura autojen muutostöiden parissa ja mies onkin nähnyt lähietäisyydeltä kaikki alalla viime vuosikymmenien aikana tapahtuneet suuretkin muutokset. Lakiuudistukset ovat ohjailleet kulutustottumuksia hyvin nopeillakin tavoilla ja yrittäjän on aina ollut pakko pysyä mukana muuttuvissa tilanteissa reagoimalla ripeästi. J. Lehtisellä on kehityksen rattaissa pysytty mukana monipuolisella ja yksilöllisellä palvelulla, jossa asiakkaalle tarjotaan yhdellä käynnillä mahdollisuus suorittaa laaja määrä varustelu- ja muutosratkaisuja. J. Lehtisen palveluskaalaan kuuluvat esimerkiksi lisäpenkkimuutokset, koululais- sekä invabussien muutostyöt, pakettiautojen väliseinätyöt, ääni- ja lämpöeristykset, vanerivuoraukset ja tietenkin pienoislinja-autojen sekä pikkubussien valmistus.

J. Lehtisellä on monipuolisten työtehtävien lisäksi aina myös palveltu kaiken merkkisten ajoneuvojen omistajia. ”Olemme aina ottaneet uusien merkkien ja mallien muutostyöt haasteena vastaan ja olemmekin onnistuneet tässä mainiosti. Esimerkiksi Fordin uudistunut tavara-automallisto on meille hyvin tuttu ja olemme jo toimittaneet asiakkaillemme uusi Customeja ja Transiteja kovaan työkäyttöön”, kertoo Lehtinen. ”Ajoneuvojen monikäyttöisyysvaatimukset ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina ja erityisesti esteettömien ajoneuvojen määrä on lisääntynyt. Olemme onnistuneet myös tällä rintamalla, sillä tällä hetkellä tilauskirjassamme on runsaasti juuri esteettömiä ajoneuvoja, kuten esimerkiksi yhdellä pyörätuolipaikalla varustettuja Volkswagen Caddyjä. Tänä vuonna tulemmekin valmistamaan noin 20 esteetöntä ajoneuvoa sekä saman verran inva-autoja”, lisää Lehtinen.

J. Lehtinen Oy on tunnettu erityisesti innovatiivisuudestaan ja usein asiakas saapuu liikkeeseen mielessään jokin käytännön sovellus, jonka toteutusta ei itse ole pystynyt suorittamaan. ”Meillä otetaankin usein perinteiseen malliin ensin mittanauha sekä ruutupaperi käyttöön ja pidetään pienimuotoinen ajatusriihi, jossa ratkaisua mietitään miesvoimin. Hyvänä esimerkkinä yksilöllisestä tehtävästä toimii jutuntekopäivänä Lehtiselle tuotu Mitsubishin hybriditaksi, johon asiakas haluaa lisäaskelman auttamaan asiakkaita, joilla on jo hieman ongelmia liikkumisen kanssa. Lehtisen suunnittelijat ottivat mittanauhan sekä hieman alumiinia malliksi mukaan ja toimiva idea saatiin aikaan nopeasti. ”Vaikka tämänkaltaiset tehtävät ovat työllistäviä ja aikaa vieviä, ovat ne silti samalla työn suola ja onnistuessaan hyvinkin palkitsevia”, lisää Lehtinen.

Jukka Lehtinen kertoo, että tällä hetkellä taksiautoilijat muodostavat jo noin 80 prosenttia yrityksen asiakaskunnasta. ”Eri mallistojen uudistuminen näkyy merkkivalikoimassa ja juuri nyt Fordin Custom ja Transit näkyvät työtilastoissamme ahkerasti. Customeihin pystymme esimerkiksi tarjoamaan ratkaisun, jossa takaosan pyöräkopan päälle rakennetaan jalusta ja näin istuin saadaan käännettyä näppärästi sivulle, kun tarvitaan tilaa vaikkapa pyörätuolille. Matkustamoon jää tällöin 120 sentin käytävätila, joka antaa pyörätuolimatkustajalle sekä lisämukavuutta että turvallisuutta”, korostaa Lehtinen. Lehtisen ajoneuvoissa pyörätuolimatkustajalla on käytössään myös kolmipisteturvavyöt ja käytettävät alumiiniset invahissit ovat turvallisia ja samalla polttoainetaloudellisesti miellyttävän kevyitä.

Pienemmät esteettömät ajoneuvot, kuten Caddy, Citan tai Connect varustellaan 85 sentin takakaukalolla, joka takaa monipuoliset käyttömahdollisuudet niin tolppa-, tilaus- kuin palveluliikenteeseen. Isommissa Sprinter- ja Crafter-luokan ajoneuvoissa yksilöllisyys on usein vielä pidemmälle vietyä. Esimerkkinä toimii juuri työn alla ollut Sprinter, jonka sisäkorkeus kasvatettiin 190 senttiin ja lisäksi edustukselliseen ajoneuvoon asennettiin muun muassa tavarahyllyt, askelmat, rahastuspöytä, takalippa sekä lisävalot. ”Usein asiakkaalla nälkä kasvaa syödessä ja malliesimerkeistä kertoessa varustelista pitenee jopa huomattavasti”, naurahtaa Lehtinen.

Jukka Lehtinen on saanut seurata alan nopeita ja välillä todella suuria muutoksia usein jopa liian läheltä. ”Uudet direktiivit ja muut lakipykälät aiheuttavat valtavasti työtä ja päänvaivaa, mutta sitkeydellä niistäkin on selvitty. Muuttuviin tilanteisiin täytyy pystyä reagoimaan nopeasti ja yrityksemme kevyt ja joustava rakenne mahdollistaa onneksemme tämän. Lisäapua antaa kuuluminen autonsisustajien ja korinrakentajien Avy97-yhdistykseen, jonka toimivalla yhteistyöllä saadaan kustannuksia jaettua esimerkiksi tyypitystehtävien osalta. Tarkkuutta vaativat myös nykyään runsaasti yleistyneiden tuontiautojen muutostyöt, joissa pitää olla hyvin perillä lakipykälien tulkinnoista”, päättää Lehtinen.

Lue seuraavaksi